Met deze tips maak je je vakantie nog specialer

Na twee jaar mogen we eindelijk weer volop reizen. Dat betekent ook dat heel veel Nederlanders de komende zomer op reis gaan. Zowel in binnen- als buitenland. De bestemming maakt ook eigenlijk weinig uit. Je kunt iedere vakantie even speciaal maken. Als je maar weet hoe je dit het beste aan kunt pakken. Daarom geven we in dit artikel enkele tips om iedere vakantie nóg specialer te maken. 

Onderneem unieke activiteiten 

Vakantie is toch altijd even bijzonder. Je bent even weg uit de sleur. Geen verplichtingen en bovenal ook een geheel nieuwe omgeving. Deze omgeving heeft dan ook meestal veel meer te bieden dan je gewend bent. Daarom is het leuk om juist die omgeving te onderzoeken en te bekijken welke activiteiten er allemaal mogelijk zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van een prachtige bergwandeling, kitesurfles of het bezoeken van een grot. Allemaal dingen die je anders nooit doet en de vakantie juist zo speciaal maken. 

Verblijf je in een hotel of bij een speciaal park? Dan liggen er vaak folders van dergelijke activiteiten bij de lobby of de receptie. Vaak kun je hier ook een reservering maken of een gids aanspreken. Op die manier wordt het een stuk gemakkelijker om enkele leuke en bijzondere activiteiten in te plannen. 

Stel je verwachtingen bij 

Sommige mensen sparen jaren voor een enorme vakantie en uiteindelijk valt het enorm tegen. Niet omdat de vakantie niet leuk was, maar omdat de verwachtingen gewoon veel te hoog gespannen waren. Daarom is het wel belangrijk om realistisch te blijven. Soms loopt de vakantie niet even sprookjesachtig als je had verwacht. Dat is ook niet erg. De tijd samen en de tijd voor jezelf is alles wat telt. Wat geeft het dan als de kinderen niet te genieten zijn? Je niet iedere dag constant met een glimlach op je gezicht loopt? De ervaring is wat telt. Leef in het moment en geniet van de kleine dingen. Dan wordt iedere vakantie al direct een stuk specialer. 

Boek een goede accommodatie 

Een slechte accommodatie behoort tot één van de grootste frustraties op vakantie. Daarom is het belangrijk om er zeker van te zijn dat de accommodatie naar wens is. Natuurlijk weet je dit nooit zeker van tevoren, maar je kunt wel een aantal dingen doen om te voorkomen dat deze enorm tegenvalt. Bijvoorbeeld door de reviews te lezen. 

De digitale wereld is hier natuurlijk ontzettend fijn in. Dankzij die digitale wereld heeft namelijk iedereen toegang tot informatie. Je kunt hier niet alleen informatie over accommodaties vinden, maar ook over de bestemming zelf. Zo weet je precies wat je van de vakantie kunt verwachten. 

Maak een planning 

De één heeft er baat bij en de ander vindt het helemaal niets. Toch kan een planning een goede houvast geven. Zeker voor mensen die het heel fijn vinden om de touwtjes ietwat in handen te houden. Bepaal iedere dag wat er gaat gebeuren, wat je écht wilt bezichtigen en hoe je dit precies indeelt tijdens de vakantie. Natuurlijk hoef je je hier niet strikt aan te houden, maar het geeft wel een goede leidraad voor de vakantie.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©InnerVisionPRO, vrouw op het strand – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven