De 3 beste tips voor het uitzoeken van een verlovingsring

Bij een verloving hoort een verlovingsring. Ben je van plan jouw partner ten huwelijk te vragen? Doe dit aanzoek dan pas als je een ring gekocht hebt. Als jij je al enigszins georiënteerd hebt op verlovingsringen, weet je inmiddels dat het aanbod nogal groot is. Hierdoor vind je het mogelijk lastig om keuzes te maken. Begrijpelijk, want je wilt de perfecte ring voor jouw partner kopen. Hier helpen wij jou graag een handje bij. Daarom zetten wij in deze tekst 3 tips op een rijtje die van pas komen bij het uitzoeken van een verlovingsring.

Tips voor het uitzoeken van een verlovingsring

Bepaal een budget

Heb je online al voorzichtig gekeken naar verlovingsringen? Dan is het je ongetwijfeld opgevallen dat de prijs van de ringen nogal verschilt. Zo kun je voor een ring van een paar honderd euro kiezen, maar er zijn ook verlovingsringen die meer dan duizend euro kosten. Door dit grote verschil weet je mogelijk niet welke ring je het beste kunt kopen. Om het jezelf wat makkelijker te maken, bepaal je eerst hoeveel geld je maximaal uit wilt geven aan een verlovingsring.

Als je eenmaal een budget hebt bepaald, kun je beginnen met zoeken. Richt jij je tot het internet? Dan helpt een budget jou om te filteren in het aanbod verlovingsringen. Je kunt namelijk aangeven hoeveel je maximaal wilt betalen voor een verlovingsring. Na het invoeren van dit bedrag krijg je alleen de verlovingsringen te zien die binnen jouw budget vallen. Vaak slinkt het aanbod hier flink door, waardoor de keuze (aanzienlijk) makkelijker wordt.  

Ken de voorkeuren van jouw partner

Verlovingsringen verschillen niet alleen in prijs van elkaar, maar ook in uiterlijk. Zo zijn deze ringen in allerlei verschillende kleuren verkrijgbaar. Vroeger was het gebruikelijk om voor een gouden of zilveren verlovingsring te kiezen. Ook nu worden deze ringen nog veel verkocht, maar er is ook steeds meer vraag naar witgouden of roségouden verlovingsringen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de steen. Je kunt een verlovingsring zonder steen kopen, maar er zijn ook ringen met diamant, saffier, robijn en smaragd. Kortom: de keuze is reuze.

Wil je een verlovingsring kopen? Begin hier dan pas mee als je de voorkeuren van jouw partner kent. Deze kun je op verschillende manieren achterhalen. Werp bijvoorbeeld eens een blik op haar sieraden. Op basis hiervan kun je mogelijk afleiden van welke kleur ze houdt. Je kunt ook de hulp van vrienden en/of familie inschakelen. Zij kunnen eens een balletje opgooien bij jouw partner. Waarom je dit beter aan een ander over kunt laten? Omdat jouw partner dan waarschijnlijk niet het idee krijgt dat je een aanzoek plant. Je hoeft het onderwerp dan zelf immers niet aan te snijden.

Zorg dat je de exacte ringmaat weet

Deze derde en laatste tip is direct ook één van de belangrijkste tips voor het uitzoeken van een verlovingsring. De maat bepaalt namelijk of de ring om de vinger van jouw geliefde past of niet. Zorg daarom eerst dat je de maat weet voordat je een verlovingsring koopt. Zowel een verlovingsring vintage als een moderne ring is namelijk verkrijgbaar in verschillende maten. Je kunt de maat zelf achterhalen door de binnenmaat van een ring van jouw partner op te meten. Toch is dit een risico. Zo kun je de maat verkeerd aflezen of per ongeluk de buitenmaat opmeten. Wil je dit voorkomen? Neem de ring dan stiekem mee naar een juwelier.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven