Tips voor het schilderen van de babykamer

Verwachten jij en je partner een kindje samen? Dan komt er een spannende tijd voor jullie aan. Bovendien is het tijd om jullie huis klaar te maken voor de komst van de baby. De babykamer speelt hier een grote rol in. Ben je van plan om de babykamer te schilderen? Dan zijn er een paar tips die goed zijn om in gedachten te houden. Wij zetten ze hieronder voor je op een rijtje.

Kies een geschikte kleur

Als je van plan bent de babykamer te schilderen, is het natuurlijk belangrijk om na te denken over de kleur. Dit kan best een lastige keuze zijn, want je hoopt er uiteraard wel een tijdje mee vooruit te kunnen. Een goede tip hierbij is om hele opvallende kleuren te vermijden. Door voor rustige, lichte kleuren te kiezen zorgt het voor meer kalmte in de ruimte. Kleuren die vaak gebruikt worden voor de babykamer, zijn lichtroze voor een meisje en lichtblauw voor een jongetje.

Bereid de muren voor

Als je hebt bepaald welke muren je wilt schilderen, is het goed om de muren voor te bereiden op de verfbeurt. Wanneer je zelf de muren gaat schilderen, is het van belang om deze eerst te schuren. Door de muren te schuren voordat je de verf aanbrengt, zorg je er namelijk voor dat de verf beter kan hechten. Hierdoor kan het er straks allemaal mooier uit komen te zien. Je kunt voor het schuren gebruikmaken van een schuurpapiertje, maar het gaat natuurlijk een stuk sneller met behulp van een goede schuurmachine.

Ventileer de ruimte

Een tip die ook goed is om te onthouden, is om de ruimte tijdens het schilderen goed te blijven ventileren. Wanneer je dit niet doet, is de kans namelijk groot dat de verflucht lang blijft hangen. Bovendien is het bij sommige verfsoorten zo dat er stoffen vrijkomen die niet goed voor jou kunnen zijn als je zwanger bent. Laat de kamer daarom veel ventileren door de ramen of het ventilatierooster vaak open te zetten.

Begin op tijd

Als je de babykamer wilt verven, is het goed om op tijd te beginnen. Op deze manier heeft de ruimte namelijk de tijd om goed te ventileren, waardoor eventuele schadelijke stoffen de tijd krijgen om te verdwijnen. Begin hier dus niet te laat mee, want dan kan het zo zijn dat de ruimte nog schadelijke stoffen bevat als je baby geboren is. De babykamer moet voldoende tijd hebben om goed te ventileren, dus wacht niet al te lang met schilderen. En bovendien: hoe eerder je klaar bent, hoe beter je bent voorbereid!

Veilige verf gebruiken

Om de kans op schadelijke stoffen in de ruimte zo klein mogelijk te maken, is het van belang om gebruik te maken van veilige verf. Aangeraden wordt om in dit geval te kiezen voor verf op waterbasis. Dit wordt ook wel acrylverf genoemd. Deze verfsoort is minder schadelijk voor je tijdens de zwangerschap en ook voor je baby, waardoor het veilig is om te gebruiken.

Deze tips zijn goed om in gedachten te houden als je binnenkort aan de slag wilt gaan met het schilderen van de babykamer. Zo creëer je een sfeervolle én veilige omgeving voor jezelf en je baby!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven