Relaxen in je achtertuin? Zo kom je heerlijk tot rust

De zomer is net begonnen en we zijn allemaal aan vakantie toe! Hoe kan je je vrije dagen nu beter beginnen dan met een flinke portie rust en ontspanning? Om die reden zetten we 7 manieren voor je op een rijtje om ook thuis, gewoon in je eigen achtertuin, heerlijk te kunnen ontspannen.

7 manieren om te ontspannen in je achtertuin

Jacuzzi

Vroeger kleefde aan de jacuzzi het beeld dat hij alleen was weggelegd voor de rijke jetset. Inmiddels gaat die vlieger allang niet meer op. Je kan namelijk heel fijne, betaalbare opblaasbare jacuzzi’s halen, zoals deze opblaasbare Intex spa. Het is de perfecte manier om lekker tot rust te komen na een lange dag en kan natuurlijk heerlijk zijn om op te warmen op een wat koudere (zomer)dag. Het is de moeite meer dan waard om je in te lezen in wat de mogelijkheden zijn voor jullie. Eenmaal een eigen spa, wil je nooit meer zonder.

Overkapping

Zeker ook een aanwinst in combinatie met de jacuzzi: zo kan je op elk moment van de dag en ieder jaargetijde genieten van je tuin. Wat je minimaal moet hebben als je een overkapping koopt? Een fijne set om op te zitten, warme dekens voor in de winter, gezellige plantjes en wat leuke accessoires, zoals een mooie afbeelding aan de wand en kaarsen. Geen reden meer om binnen te blijven in elk geval, want weer of geen weer – je kan altijd genieten van je tuin.

Hangmat

Een hangmat in je tuin bezorgt je het ultieme vakantiegevoel. Helaas moet je de palmbomen er zelf bij denken en loopt er waarschijnlijk niemand langs met een zomerse cocktail, maar zomerser dan dit wordt het verder niet!

Mooie bloemen en groen

Groen zorgt bewezen voor mentale rust. En dat is exact wat je nodig hebt als je wil ontspannen in je achtertuin. Daar komt nog eens bij dat meer bloemen goed zijn voor insecten (koop een speciale bijen- en vlindermix als je graag een bijdrage wil leveren aan meer biodiversiteit) en natuurlijk ook gewoon hartstikke vrolijk staan in je tuin. In ieder opzicht een positieve toevoeging aan je tuin dus, en een musthave als je lekker tot rust wil komen.

Fijne plek om te zitten

Of je nu kiest voor een ruime loungeset of liever een tafel met ‘gewone’ stoelen en eventueel nog een lligbed, zorg voor een prettige plek in de tuin waar je kunt zitten. Daarnaast kan je een warme sfeer creëren door verschillende zitjes neer te zetten. Denk aan een lounge- of gewone set op je terras en misschien een bankje achterin.

Privacy

Je moet er toch niet aan denken: plof je net in badpak of bikini in je achtertuin, kan de halve buurt meegenieten. Om die reden is het fijn als je privacy hebt, zodat je écht zorgeloos kunt ontspannen in je tuin. Zorg voor een stevige schutting met minimale doorkijkjes of dichte beplanting en geniet van je rust.

Stapel boeken

Je hoeft toch niet te wachten tot je aan het zwembad ligt om lekker te kunnen lezen? Schaf een fijne e-reader aan of neem een stapel (bibliotheek)boeken mee de achtertuin in, terwijl de kinderen zich vermaken tijdens het buitenspelen met hun vriendjes uit de buurt.

Wat is jouw favoriete plekje in de tuin?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Anna Nahabed, tuin – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven