Slimme tips voor een persoonlijke fotowand

Je kan er niet meer omheen: wat wanddecoratie betreft is de fotowand een belangrijke trend op het gebied van interieur. In plaats van meerdere foto’s verspreid over je muur, hang je ze tegenwoordig bij elkaar. Gegroepeerd, voor meer rust in de woonkamer. Maar hoe maak je zo’n fotowand nu echt persoonlijk en uniek? In dit artikel vind je handige tips om een persoonlijke collage samen te stellen.

Zo creëer je een persoonlijke fotowand

Voeg eigen foto’s toe

Natuurlijk kennen we allemaal de canvas doeken of een mooie foto op aluminium van de (klein)kinderen, keurig op een rij en lachend naar de camera. Maar je hebt vast ook die dromerige vakantiefoto die erom schreeuwt afgedrukt te worden of een ander plaatje dat je meeneemt naar heerlijke herinneringen. Als je een persoonlijke fotowand wil samenstellen dan is het belangrijk dat je daarbij kijkt naar een bepaalde samenhang tussen de foto’s. Dat kan een bepaalde kleur zijn of juist zwart-wit; net wat je mooi vindt en wat bij jullie interieur past.

Let er daarbij goed op dat de foto qua kleurstelling en sfeer goed bij de andere afbeeldingen past die je wil ophangen. Ga je voor romantisch? Dan kies je zachte kleuren, zwart-wit past goed bij een stoere sfeer en voor zomerse foto’s wil je zon, zee, strand, ijsjes en spelende kinderen. Bij Bestecanvas.nl bestel je makkelijk jouw favoriete foto die je wil toevoegen aan jullie unieke wand. Ook een aanrader trouwens: de sterrenhemel die je hier kunt laten afdrukken zoals hij was op het moment van de geboorte. Wij kregen deze van een lieve vriendin, na Nova, en dat betekende zoveel voor ons!

Wissel af tussen quotes en afbeeldingen

Om een fotowand passend te maken bij jullie gezin is het leuk om ook quotes toe te voegen of misschien een losstaand woord. Ook hierbij kijk je weer goed naar de algehele sfeer die je wil oproepen. Ga je bijvoorbeeld voor chic? Of wil je juist je bezoek laten lachen door een herkenbare spreuk die alle ouders herkennen? Of, misschien nog wel leuker: eentje die je eigen kindje heeft gedaan! Door voor alles eenzelfde soort lijst of materiaal te kiezen, creëer je de eenheid die elke fotowand nodig heeft.

Kies foto’s waar je een gevoel bij hebt

Wanneer je jullie eigen foto’s gebruikt, is dat natuurlijk al een stuk makkelijker. Het zijn de kinderen of huisdieren en dan heb je daar sowieso een bepaald fijn gevoel bij. Voor foto’s die niet van jullie zelf zijn, is het belangrijk dat je goed de tijd neemt. Wat merk je als je de foto ziet? Maakt hij je blij of is hij juist enorm inspirerend? Of neemt hij je misschien mee naar een periode uit je leven waar je fijne herinneringen aan hebt?

Wissel eigen foto’s af met tekeningen van de kinderen

Natuurlijk is het prachtig om een wand vol foto’s te hebben van je kids, maar waarom zou je niet ook eens een mooie (scan van een) tekening laten afdrukken? Eentje die veel voor je kind betekent of representatief is voor een bepaalde periode uit jullie leven. Dat maakt het zo eigen en uniek!

Laat de kinderen meebeslissen

Toegegeven, dit moet je niet op elke leeftijd willen 😉 Maar wanneer je allemaal een bijdrage levert en je favoriete foto kiest binnen een bepaald genre, kan het ook echt een heel mooie wand worden. En persoonlijker dan dit wordt het toch niet?

Hoe zorg jij ervoor dat je een mooie fotowand in de woonkamer creëert die echt bij jullie past? Heb je bijvoorbeeld toffe foto’s van de kinderen hangen of ga je dan toch eerder voor iconische plaatjes? Laat het ons weten in de reacties.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven