Mooie en gezonde voeten? Dit is het geheim

Hoogstwaarschijnlijk zitten je voeten op dit moment nog lekker verstopt in een paar lekkere warme winterschoenen. ’s Winters besteden we daardoor minder aandacht aan de verzorging van onze voeten. Toch is het belangrijk om dit te doen, zeker met oog op het komende seizoen. Als je bijvoorbeeld je je winterschoenen verruilt voor een paar slippers met hak, is het fijn als je voeten er goed uitzien. Begin daarom op tijd met het verzorgen van je voeten. In dit artikel delen we tips voor mooie en gezonde voeten.

Handige tips voor mooie en gezonde voeten

Neem een voetenbadje

Een voetenbadje kan een fijne manier zijn om je voeten te verzorgen. Door badzout of -olie aan het warme voetenbadje toe te voegen, help je de doorbloeding te verbeteren. Bovendien werkt het ontspannend en is het een goede manier om de huid zachter te maken.

Hydrateer je voeten

Net als de rest van je huid hebben ook je voeten behoefte aan hydratatie. Er bestaan speciale voetencrèmes die een droge huid en kloofjes tegengaan en je voeten heerlijk zacht maken. Door je voeten regelmatig in te smeren, zorg je ook dat de doorbloeding verbetert.

Verwijder eelt

Om je voeten glad en zacht te houden, is het aan te raden regelmatig eelt te behandelen. Gebruik hiervoor een voetvijl of puimsteen. Zorg ervoor dat je voethuid zacht is, bijvoorbeeld na een voetenbad. Door dit regelmatig te doen, krijg je zijdezachte voeten.

Droog je voeten goed af

Ook het goed drogen van je voeten is erg belangrijk als het gaat om de gezondheid van je voeten. Na het douchen, badderen of zwemmen is het belangrijk om je voeten en de ruimtes tussen je tenen grondig te drogen met een handdoek. Het verwaarlozen hiervan kan leiden tot schimmelinfecties of kalknagels, wat je voeten niet ten goede komt.

Geef je teennagels een kleurtje

Je voeten worden ook zeker een stukje mooier met een vrolijk kleurtje op je teennagels. Vooral leuk wanneer je open schoenen draagt, zoals een paar open sandalen met hak. Je kunt dezelfde nagellak gebruiken voor je teennagels als voor je vingernagels. Als je echter zeker wilt zijn dat de nagellak langdurig blijft zitten, overweeg dan een gelnagellak te gebruiken.

Breng een bezoekje aan de pedicure

Een regelmatig bezoekje brengen aan de pedicure kan ook veel goeds doen voor je voeten. Een pedicure weet precies wat de juiste verzorging is voor voeten en ook wat nodig is om je voeten gezond te houden.

Met deze bovenstaande tips heb je voor komend seizoen ongetwijfeld mooie en gezonde voeten.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Drazen Zigic – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven