Lange afstandsrelatie? Met deze tips wordt het makkelijker

Het hebben van een lange afstandsrelatie kan behoorlijk uitdagend zijn. Toch is het de moeite meer dan waard als jullie echt van elkaar houden. Contact houden en het vuurtje laten branden, is dan gelukkig absoluut mogelijk. Met de tips in dit artikel maak je het hebben van een LAT-relatie makkelijker.

Communiceer regelmatig met elkaar

Als je een relatie hebt waarbij je op steenworp afstand van elkaar woont, zie je elkaar vaker. Goede communicatie is dan een stuk makkelijker. Leef je verder van de ander, kan het ook gebeuren dat je meer opgaat in je eigen leven en dus minder communiceert. Om te voorkomen dat dit leidt tot vervreemding is het belangrijk dat je regelmatig met elkaar blijft praten. In sommige gevallen kan het zelfs handig zijn om hier afspraken over te maken. Misschien niet zo spontaan, maar dat hoeft ook niet. Maak er een speciaal moment van voor jullie twee en houd elkaar op de hoogte van wat in jouw leven omgaat. Dat houdt de band nog warmer.

Maak duidelijke afspraken

Zorg dat je duidelijke afspraken maakt en goed weet wat elkaars verwachtingen zijn. Als je partner bijvoorbeeld verwacht dat je elke dag belt, en je zelf liever slechts één keer per week belt is dit niet handig. Je kunt dan zoeken naar een middenweg. Geef allebei aan wat jullie belangrijk vinden, wat jullie wel en niet van elkaar willen weten. Stel dat de ander het fijn vindt om te weten waar je bent en wanneer je iets doet, maar jij leidt je leven zoals altijd, dan kan het misschien lijken of je iets achterhoudt. Bespreek dat met elkaar en zoek ook hierin naar een optie waar jullie allebei mee kunnen leven.

Maak leuke herinneringen

Zien jullie elkaar eindelijk weer? Zorg dan dat dit leuk is. Organiseer leuke activiteiten om te doen, zoals een avondje uiteten of wandelen op het strand of in het bos. Natuurlijk is het fijn om op de bank te hangen, maar doe dit niet altijd. Juist erop uitgaan is goed voor jullie relatie. Zeker als je op afstand van elkaar leeft.

Zie je je partner niet op zijn/haar verjaardag? Dan kun je een leuke verjaardagskaart versturen. Kies een verjaardagskaart die goed bij je partner past, zoals een kaart uit de categorie verjaardag man humor. Ook als je je partner wel ziet op zijn/haar verjaardag is het leuk om een verjaardagskaart te sturen als verrassing.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©MS_Studio – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven