Press "Enter" to skip to content

Tienerkamer inrichten: tips en inspiratie

De jaren vliegen voorbij. Waar je gister nog een gezellige peuter had die continu het naadje van de kous wilde weten over zo’n beetje alles, zit er nu een uit de kluiten gewassen (pre)puber op de bank. Er komt een moment dat je die slaapkamer inkijkt en het ineens niet meer lijkt te passen. Kortom, tijd voor een nieuwe tienerkamer. Maar hoe richt je die nu leuk in volgens de laatste trends? Lees snel verder!

Ineens is het tijd voor een tienerkamer

Het inrichten van een tienerkamer is een nieuwe tak van sport. Waar je voorheen grotendeels zelf kon beslissen welke kleur de muur kreeg, wat je kocht aan meubels en hoe je de puntjes op de i zette, wil je kind nu graag zelf beslissen. Dat vergt een nieuwe instelling van jullie als ouders: je zal je zoon of dochter iets meer de vrije hand moeten geven. Het helpt als je alle opties op een rijtje hebt staan, zoals in dit artikel. Van laatste trends tot mooie meubels, het komt allemaal voorbij!

Zo richt je een tienerkamer in

Bedenk hoe het moet worden

Begin met een moodboard. Geef je tiener een stapel woonmagazines en laat hem of haar lekker uitknippen en plakken hoe het moet worden. Brengt meteen klein stukje nostalgie in huis. En misschien vind je het een opmerkelijke keus, maar laat het los. Je kan later, tijdens de inrichting, best een beetje sturen; voor nu is het fijn (voor de sfeer) als ze zelf mogen beslissen.

Heb je een kind dat het werkelijk niks kan schelen hoe het wordt? Dan kan je deze stap natuurlijk overslaan en krijg je de vrije hand om ervan te maken wat je wil.

Bekijk de laatste trends en kies een woonstijl

Voor een mooie tienerkamer gebruik je een rustige basis. Vergrijsde kleuren doen het momenteel heel goed, net als pastel en antraciet. Hout is ook altijd goed, net als enkele plantjes en lekker veel foto’s van vrienden of vriendinnen. Vergeet niet dat je kind in deze fase van zijn leven ook vaker op zijn kamer zal zitten dan bij jullie, dus het moet echt een fijne plek worden waar hij of zij tot rust komt en urenlang kan ‘hangen’.

Houd voor ogen dat de tienerkamer ook praktisch moet zijn. Je kind zal hier regelmatig zitten om zijn huiswerk te doen en het helpt dan niet wanneer het snel een bende is. Kies voor mooie manden waarin je snel kunt opbergen, een functionele en ruime kledingkast (ondanks dat ze ‘nooit’ iets hebben), voldoende plek voor een computer of laptop en de schoolspullen. In de ideale situatie kunnen ze dan met een halfuur hun kamer weer op orde hebben. Ondanks dat de gemiddelde tiener daar niet zo veel mee doet 😉

Shoppen!

Aan de hand van het moodboard kan je gaan shoppen. Bij een webwinkel, zoals Woonenzo, vind je moderne meubels voor een fijne prijs. En, zeker als je een tiener hebt die het allemaal niet zo kan schelen, je kan hier ook de complete basis voor je tienerkamer kopen én meteen inspiratie opdoen voor de accessoires. Het enige dat je kind nog hoeft te doen is kijken waar zijn voorkeur ligt. Simpeler kan bijna niet!

Hoe zou jij het liefst de kamer van je tiener inrichten?

Volg je de socials van De Mamagids al?
Hier vind je ons op Facebook, Instagram en Pinterest

Afbeelding, Diego Cervo – Shutterstock

Ook leuk om te lezen

Laat je een reactie achter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids