Press "Enter" to skip to content

Eenheid in je interieur: slimme tips voor de kinderkamer

Een kinderkamer inrichten is nog niet zo makkelijk. Deze moet namelijk veel elementen bevatten, zoals veiligheid, rust en tegelijkertijd een speels karakter. Daarnaast wil je er eigenlijk ook voor zorgen dat deze niet volledig anders is dan de rest van je interieur, dus mag het best een klein beetje matchen. Hoe kun je dit het beste voor elkaar krijgen?  We geven je graag wat tips zodat jouw kinderkamer al deze elementen bevat en jouw kind hier lekker kan spelen.

Praktische indeling

Het belangrijkste is dat je de praktische items in huis haalt. Denk hierbij aan een bedje, een bureau waar ze aan kunnen knutselen of kleuren en misschien wat planken. Houd het vooral simpel, want kids geven weinig om een bijzonder interieur. Houd voldoende ruimte over in de kamer waar ze lekker kunnen spelen en wat rommel kunnen maken. Ga ook niet heel moeilijk doen met bijzondere verlichting, want dit kan eigenlijk alleen maar stuk gaan. Koop wat simpele ledverlichting en laat deze inbouwen in het plafond. Zo staat het niet in de weg en kunnen kinderen in een speelse bui dit ook niet makkelijk omstoten. 

Eenheid creëren

Eenheid creëren in je huis is een van de fijnste, maar lastigste opgaves als het op interieur aankomt. Uiteindelijk komt het neer op de basis. Zorg ervoor dat de vloeren en muren hetzelfde zijn als in de andere kamers. Als er vloerbedekking in de andere slaapkamers ligt, moet je dit gewoon doortrekken naar de kinderkamer. Je kunt natuurlijk best een geinig behang gebruiken op een van de muren, maar houd het chic en rustig door de overige muren ‘leeg’ te houden.

Speels karakter

Nu je de praktische zaken en de eenheid hebt geregeld, mist er nog één element. Ook al wil je de kamer goed laten matchen bij de rest van je woning, moet je niet vergeten dat het een kinderkamer is. Je kids willen lekker spelen, rommel maken, knutselen en ga zo maar door. Ten slotte is het ook maar een kamer, waar je gemakkelijk de muren weer van kunt schilderen en de meubels weer kunt vervangen. Geef ze dat speelse vloerkleed voor hun verjaardag of die ene speelgoedbox die al hun vriendjes hebben. Deze tijd draait om ontdekken, leren en vooral lekker kind zijn. Of de kinderkamer later nog omgetoverd kan worden tot kantoor is een zorg voor later! 

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je De Mamagids al op Instagram?

Ook leuk om te lezen

Be First to Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids