Slimme tips voor het huren van een auto op vakantie

Als je op vakantie gaat, is de kans groot dat je in het vliegtuig stapt. Op de plaats van bestemming heb je dan natuurlijk geen vervoer. Daarom is het slim om een auto te huren vóór je op reis gaat, zodat je zeker weet dat je in het vakantieland overal naartoe kunt rijden. Om te voorkomen dat je spijt krijgt van je keus, is het belangrijk gebruik te maken van de volgende tips bij het huren van een auto op vakantie.

Vergelijk de prijzen

Wil je een auto huren? Dan is het altijd belangrijk om de prijzen te vergelijken. Ga dus niet direct voor het allereerste voertuig en tarief, maar zoek verder. Het is namelijk zeer waarschijnlijk dat je dezelfde auto op een andere site tegen een lagere prijs kunt huren. Zeker als je met kinderen op vakantie gaat is het prettig om te kunnen besparen op vakantie. Daarom is het slim om de prijzen van huurauto’s vooraf te vergelijken.

Kijk naar de totale prijs

Bij het vergelijke van de prijzen van huurauto’s kijken veel mensen vooral naar de prijs per dag. Dat moet je echter juist niet doen! Sommige zaken die ook in Nederland verhuren, zoals auto huren Den Haag, is het beter om te letten op de totaalprijs. Dit komt doordat de prijs per dag meestal aangeboden wordt tegen een lager bedrag dan je daadwerkelijk moet betalen. Er komen namelijk vaak nog bepaalde kosten bij, zoals belastingen en toeslagen. Bij de totale prijs is dit wel inbegrepen.

Huur niet op de luchthaven

Als je op vakantie geld wilt besparen dan is het ook slim om niet een auto op de luchthaven te huren. In plaats daarvan kun je aangeven dat je het voertuig op wilt halen op een andere locatie vlakbij het vliegveld. Dat dit vele malen goedkoper is, komt simpelweg doordat er flinke kosten verbonden zijn aan het ophalen van een huurauto op de luchthaven.

Boek voor een week

Of je deze tip kunt gebruiken, hangt af van je vakantieplannen. Het is namelijk verstandig om een auto voor een week te huren. Hiermee kun je veel geld besparen tijdens je reis,. Stel je gaat een week op vakantie maar hebt de huurauto slechts 5 dagen nodig. Controleer dan voordat je het huurcontract ondertekent eerst of het niet goedkoper is om het voertuig toch voor een week te boeken. In sommige gevallen is dat namelijk echt zo!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©TravnikovStudio – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven