Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Inbrekers in de buurt? Zo voorkom je dat ze binnenkomen

Inbraken komen steeds vaker voor. Heel naar, want naast de spullen die worden gestolen, kamp je nog met een ander, groter probleem: een trauma. Je slaapt slechter met de gedachten dat er iemand in je huis is geweest die er niet hoort te zijn. Daarom krijg je in deze blog enkele tips om je huis inbraakproof te maken. Met deze tips komt er geen ongewenste gast meer in je huis, zelfs geen mug.

Slimme sloten

Deursloten met fysieke sleutels zijn minder veilig dan moderne slimme sloten. Hierbij open je de deur met bijvoorbeeld een toetsenbord, vingerscan of je mobiele telefoon. Ook heb je geen sleutels meer nodig (en dat betekent dus ook: geen uitgeleende sleutels kwijtraken, omdat de ander ze niet meer teruggeeft). Bovendien kan je je telefoon, vingerafdruk of elektronische COD niet onder de deurmat verstoppen – zo’n clichéplek waar een inbreker zeker zal kijken.

De meeste slimme sloten kunnen je huidige sloten in slechts enkele minuten vervangen, zonder harde bedrading of het boren van een groter gat. Het nadeel zijn eigenlijk alleen de kosten. Basismodellen met een elektronisch toetsenbord kosten ongeveer € 50,00 of meer, terwijl smartphone gestuurde versies en versies die de datum en tijd registreren wanneer bepaalde codes worden ingevoerd, zodat je weet wanneer bepaalde mensen je huis binnenkomen, meer dan € 100,00 kosten.

Ramen

Het kwetsbaarste deel van je huis zijn ramen. Inbrekers en overvallers hebben geen medelijden als het op inbreken aankomt. Het verbrijzelen van een glazen deur of raam is voor hen de gemakkelijkste manier om binnen en buiten te komen. Het installeren van beveiligingsfolie voor ramen versterkt je bestaande ramen en verhoogt onmiddellijk je veiligheid. Beveiligingsfolie wordt gemaakt van vele lagen polyester folie die op elkaar worden gelijmd om een dikte barrière naar jouw wens te creëren. Zonder in de diepte te treden; er zijn veel verschillende soorten folies, en afhankelijk van je specifieke behoeften zijn er meerdere opties om uit te kiezen. Je hebt ook gehard glas, hier zitten deze lagen folie al in. Het voorkomt dat je glas breekt en wordt ook veel gebruikt voor autoruiten die kogelvrij moeten zijn.

Laat het lijken alsof er iemand thuis is

Nog een manier om ervoor te zorgen dat inbrekers je huis niet binnentreden; doen alsof er wél iemand thuis is, juist als dat niet het geval is. Dit kun je doen door de gordijnen dicht te doen, de lichten (en eventueel de televisie aan). Je kunt er ook voor kiezen een alarm te nemen, slimme verlichting of sensoren die een geluid van een blaffende hond afspelen zodra ze merken dat er iemand thuis is. Daarnaast moet je er voor zorgen dat je brievenbus niet vol zit met post, dan lijkt het alsof er lange tijd niemand thuis is geweest. Wanneer je op vakantie bent kun je eventueel vragen aan je buren of zij de post even willen legen.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids