Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Tips voor de hete zomerdagen, zo hou je je hoofd koel

Het kwik loopt eindelijk op – hallelujah – en de hete dagen komen er eindelijk weer aan. Maar, zoals het een goed Hollander betaamt, ook dat kan zorgen voor een aantal uitdagingen. Want hoe houd je je hoofd koel (in en rond het huis) tijdens die warme zomerdagen? In dit artikel delen we onze beste tips met je voor een heerlijke zomer vol mooie herinneringen.

Hete zomerdagen? Dit kan je doen om koel te blijven

Maak (water)ijs met de kinderen

Zo simpel, lekker én gezond: kies bijvoorbeeld voor suikervrije limonade met echte stukjes fruit erin. Of pers sinaasappels uit en maak met het sap heerlijke ijsjes. En wat dacht je van watermeloenijs?

Alternatief is, minder gezond maar ook lekker, vanille ijs – ook zonder ijsmachine.

Haal een goed zwembad

Eerlijk? Voorheen kochten we bijna om het jaar een nieuw badje omdat de oude kapot was gegaan, of – zo mogelijk nog erger – omdat we de oude niet meer konden vinden. Zonde van het geld én niet best voor het milieu. Om die reden besloten we dit jaar voor het echte werk te gaan: een Intex zwembad dat je niet meer hoeft op te blazen en best snel in elkaar staat, als je vooraf de handleiding leest althans.

En hoewel het behoorlijk lang duurt voor je bad eindelijk gevuld is, kan je er daarna wel lang van genieten. Gewoon de bijbehorende pomp aansluiten en afdekken met een zeil (wij kochten deze, die weliswaar te groot is, maar prima om het bad past), en je hoeft komende maanden het water niet te vervangen. Los van het verkooppraatje 😉 Je hebt gewoon een goed bad nodig om de hete dagen door te komen. Vergeet ook niet de parasol ernaast te zetten, zodat je voldoende in de schaduw zit. Alle beetjes helpen!

Waterspelletjes

Het heerlijke aan die warme dagen is dat je vaker dan ooit kunt spelen met de kinderen. Het liefst verfrissende spelletjes natuurlijk, zoals . Of deze trekbal, die je eerst in water dompelt en die daarna een groot waterballet geeft voor de (on)gelukkige.

Organiseer een watergevecht

Zoals je in de winter sneeuwballen gooit, zo hoort een goed watergevecht natuurlijk bij de zomer. Bereid jezelf goed voor met goede waterpistolen en eventueel wat waterballonnen (je kunt deze online vinden van natuurrubber; nog steeds niet heel goed voor het milieu maar wel een ecologisch verantwoorder alternatief). Superleuk, helemaal als de rest van de buurt gezellig aansluit.

Organiseer een siësta voor het hele gezin

Landen rond de Middellandse Zee kunnen niet zonder middagdutje tijdens de heetste uren van de dag. En niet voor niets: een siësta schijnt heel gezond te zijn. Waarom zou je dan niet van de nood een deugd maken? Het is meteen een ideale manier om bij te tanken van de gebroken nachten dankzij de hitte die in huis blijft hangen, en je blijft uit de schadelijkste zonnestralen. Kom je niet in slaap? Dan is gewoon relaxen in je hangmat met een boek of op de bank liggen ook al heel fijn.

Neem een verkwikkende douche

Val je om van de hitte? Dan is het lekker om tussendoor even een verkwikkende douche te nemen. Een paar minuutjes onder het lauwe water en je kan er weer even tegenaan!

Gooi de barbecue maar aan!

Veel mensen gooien hem al aan wanneer de eerste zonnestralen weer tevoorschijn piepen, dus de kans is best groot dat jullie een keer lekker hebben gebarbecuet. Maar zo niet, dan is de zomer(vakantie) toch wel de ultieme reden om hem uit het stof te trekken. Heb je geen zin om elke keer te moeten wachten op je vlees? Dan is deze grill van Princess ook een prima optie. Nog een lekkere salade erbij, wat stokbrood en niks meer aan doen.

Algemene tips om goed met de hitte om te gaan

  • Smeer je goed in met minimaal SPF30
  • Drink voldoende; vind je dat lastig? Schaf dan een flinke waterfles aan en zet die naast je neer, zodat je automatisch meer water drinkt of maak een lekkere limonade met de kinderen
  • Blijf uit de zon tijdens de warmste uren
  • Draag luchtige kleding in een lichte kleur
  • Geniet extra van de zwoele avonden waarop de kinderen langer buitenspelen en je zelf lekker bijkomt met een ijskoud wijntje of goed glas bier

Hoe ga jij de warme dagen doorkomen? Ben je blij dat de temperatuur weer toeneemt? Of had het van jou nog wel wat langer regenachtig en koel mogen blijven?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Van elke aankoop die je doet via deze link(s) krijgen wij een klein percentage. Jij betaalt hiervoor uiteraard niets extra’s, maar je helpt ons een klein handje. Daarbij doen we regelmatig een donatie aan goede doelen als De Voedselbank. Mocht je dus een aankoop doen, dan willen we je hierbij heel graag bedanken!

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids