Lief voor je voeten: 5 tips voor goede voetverzorging

Vrouwen besteden vaak veel tijd aan de verzorging van de huid en van het haar. Echter hebben je voeten ook voldoende verzorging nodig, al worden deze bij velen nog vaak vergeten. Het kan dus geen kwaad om iets meer aandacht te besteden aan de verzorging van je voeten. Hoe je dit kunt doen? Wij zetten 5 handige tips voor je op een rij, dus lees snel verder!

5 tips om je voeten goed te verzorgen

Voeten goed wassen en afdrogen

Gezonde voeten zijn van groot belang. Een handige voetverzorgingstip is dan ook om je voeten dagelijks goed te wassen. Je kunt dit doen met lauwwarm water. Probeer zeep zo veel mogelijk te vermijden, want dit kan er juist voor zorgen dat de voeten droger worden. Iets dat heel belangrijk is om te onthouden, is om de voeten na het wassen goed af te drogen. Pak een schone handdoek en droog de voeten goed af. Vergeet ook niet tussen de tenen goed af te drogen. Op deze manier kan bijvoorbeeld een schimmelinfectie worden voorkomen. 

Knippen van teennagels

Het is belangrijk dat je regelmatig jouw teennagels knipt. Onthoud hierbij dat het goed is om je teennagels recht af te knippen en niet rond. Door je teennagels recht af te knippen, voorkom je namelijk dat je een ingroeiende teennagel krijgt. Om jouw nagels goed recht te kunnen knippen, is het van belang dat je wel een goede nagelknipper in je bezit hebt.

Voetenbadje

Maak jij voor jezelf wel eens een voetenbadje? Als dit niet het geval is, is het wel zeker een aanrader om dit regelmatiger te doen. Een voetenbadje is namelijk goed voor jouw voeten. Even wat zout toevoegen aan lauwwarm water en even je voeten laten weken in het voetenbadje. Vergeet daarna niet om je voeten goed af te drogen.

Draag passende schoenen

Ook niet geheel onbelangrijk als je beter voor jouw voeten wilt zorgen: draag passende schoenen. Het kan namelijk voorkomen dat jouw voeten verslechteren als je geen passende schoenen draagt. Zo kun je last krijgen van bijvoorbeeld blaren, eelt of likdoorns. Heb je wel eens vaker last van likdoorns? Dit kan enorm vervelend en pijnlijk zijn. Toch kun je hier vaak wel wat aan doen. Lees deze tips over hoe je likdoorns kunt verwijderen. Onthoud bovendien altijd dat je sokken moet dragen in jouw schoenen. Hoewel dit misschien voor zich spreekt, is dit niet bij iedereen vanzelfsprekend. Met blote voeten in je schoenen stappen is echter allesbehalve goed voor de verzorging van jouw voeten. Probeer dit dus echt te voorkomen.

Gebruik voetencrème

Als je merkt dat jouw voeten wat meer verzorging nodig hebben, kan het een goed idee zijn om gebruik te maken van een voetencrème. Dit kan jou er namelijk bij helpen om de huid van je voeten zachter te maken. Heb je problemen aan je huid, zoals bijvoorbeeld eelt of likdoorns? Waar je ook last van hebt, er is waarschijnlijk een goede voetencrème te vinden die jou hierbij kan helpen.  

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven