Met deze tips organiseer je een fantastische barbecue

Wat hoort nu meer bij een heerlijke zwoele zomeravond dan een barbecue met vrienden? Heb je wat mensen uitgenodigd maar even geen idee wat je in huis moet halen? Dan hoef je niet verder te zoeken. Hieronder vind je namelijk alles dat je nodig hebt voor een geslaagde avond!

Dit heb je nodig voor een geslaagde barbecueavond

Lekker vlees

Je gaat immers barbecueën! Het klinkt vrij simpel, maar toch zie je nog regelmatig matig supermarktvlees op de kolen belanden. Dat kan echt beter. Koop lekker bbq vlees bij een specialist en je wil nooit meer anders. Zo simpel is het echt.

Heerlijke malse kippenpootjes, sateetjes, sappige worstjes, kruidige filets en de betere hamburgers – het kan er allemaal op. Vind je het echter lastig om te kiezen of weet je niet hoeveel je moet halen? Ga dan voor bbq pakketten, waarmee je niet langer hoeft te dubben over hoeveelheden of welke soort vlees. Vergeet immers niet dat mensen vaak minder vlees eten dan je doorgaans in huis haalt. Deze pakketten zijn exact afgestemd en nemen je meteen het denkwerk uit handen. Win-win!

Ter afwisseling kan je ook vis of schaaldieren op de barbecue leggen: zalm, spiesjes met garnalen of misschien wel noordzeekrab zijn prima geschikt.

De juiste bijgerechten

Om te voorkomen dat je met een steen in je maag eindigt na een hele avond vlees eten, is het belangrijk om vlees af te wisselen met lekkere bijgerechten. Natuurlijk haal je stokbrood in huis met smeersels, je kan patat of gebakken aardappeltjes serveren, een lekkere frisse, vegetarische (pasta)salade en snackgroenten. Op die manier ben je met 2-3 stukjes vlees per persoon echt wel klaar. Verder is het handig om je satésaus in een thermosfles te doen en zo warm te houden (dit idee en meer vind je in dit artikel met Barts barbecuetips)

Denk aan de kinderen!

Misschien zien je kinderen al dat vlees niet zo zitten? Kijk daarom goed naar wat zij wel lusten. Het is wellicht een leuk idee om een pizzasteen te halen en hen te trakteren op een pizza van de barbecue. Of wat dacht je van pannenkoeken? Gietijzeren pannen kunnen op de barbecue en het is zeker de moeite waard om er eentje te halen en daarmee te voorkomen dat je gezelschap in een hoekje van de tuin zit te dreinen 😉

De juiste omgeving

Voor een paar euro haal je bij Action buitenlichtjes op zonne-energie. Het geeft gelijk zoveel meer sfeer aan je tuin. Zeker als je van plan bent om lekker te gaan barbecueën en lang te tafelen met vrienden, is het zoveel leuker als je er een klein feestje van maakt! Verder kunnen een buitenkleed (mits je dit natuurlijk niet in de buurt van de barbecue zelf legt) en knusse kussentjes ook al veel doen.

Goed gezelschap

Open deur, maar minstens zo belangrijk. Want in je eentje barbecueën? Dat is een stuk minder leuk dan met familie of vrienden over de vloer! Nodig dus nu nog je zus en haar gezin uit, je ouders of beste vrienden, en geniet!

Zijn jullie dol op barbecueën? Of vind je het vooral leuk als iemand anders achter de barbecue staat?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©bbernard – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven