Press "Enter" to skip to content

Tips om je kind droog te houden ’s nachts

Wanneer je kind overdag zindelijk is, is het een logisch vervolg dat het daarna ’s nachts ook droog blijft. Bij sommige kinderen blijft dit echter uit en blijven ze ’s nachts in bed plassen. Het kan een hele strijd worden om je kind droog te krijgen in de nacht. Er komen op den duur een hoop frustraties bij kijken. Daarom geven we je hier tips om je kind droog te houden in de nacht, zodat iedereen weer een goede nachtrust heeft.

Een plaswekker helpt je kind om wakker te worden

Uit onderzoek blijkt dat een plaswekker de meest effectieve manier is om je kind te helpen ’s nachts droog te worden. Bijvoorbeeld de plaswekker van Dryly kan je kind heel goed helpen. 93% van de kinderen die deze plaswekker gebruiken is binnen 8 weken ’s nachts ook zindelijk. 

De plaswekker is effectief doordat kinderen iedere keer wakker worden gemaakt op het moment dat ze plassen. Op den duur gaan ze zelf de link leggen en worden ze zelf wakker. Dit is een proces en zal niet gaan van de één op andere nacht. Er ontstaat een positieve trend waardoor kinderen zindelijk worden.

Op gezette tijden je kind wakker maken

Deze methode vraagt van jou als ouder meer inzet dan de plaswekker. Het is de bedoeling dat je je kind elke nacht op gezette tijden wakker maakt. Dat houdt dus in dat jij zelf ook wakker moet worden of later naar bed moet gaan. Je spreekt een tijd af met je kind om het te wekken. Dit kan bijvoorbeeld 12 uur ’s nachts zijn. Wanneer je je kind wakker maakt, moet het wel echt wakker zijn. De verleiding is groot om je kind op de wc te zetten terwijl het nog half slaapt, maar hier help je je kind niet mee. Vraag bijvoorbeeld hoe laat het is of wat zijn lievelingseten is. Zo weet je zeker dat je kind wakker is. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je kind zelf wordt van de prikkel dat hij of zij moet plassen.

Medicijnen tegen bedplassen

Mochten de eerdere methodes niet helpen, dan is het mogelijk om je kind te helpen met medicijnen. Voordat je deze medicijnen krijgt, moet je wel eerst je kind laten onderzoeken. Je krijgt een plaslijst mee waarop de hoeveelheid plas wordt ingevuld en hoe vaak je kind plast. De medicijnen zorgen ervoor dat je kind na inname niet in bed plast, maar het is dan wel belangrijk om te weten waarom je kind ’s nachts in bed plast. Zeker bij oudere kinderen die nog bedplassen.

Het belangrijkste bij bedplassen is om er niet boos of gefrustreerd over te raken. Je kind doet dit niet expres. Daarnaast is het belangrijk om niet te lang te wachten met het ondernemen van actie. 

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je De Mamagids al op Instagram?

Ook leuk om te lezen

Be First to Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids