Zo maak je je reis een stuk comfortabeler

Wanneer je op reis gaat, is comfort belangrijk. Zeker als de rit of vlucht langer dan een uur duurt. Om het jezelf zo aangenaam mogelijk te maken, kan je onderstaande tips gebruiken. Dat zorgt in elk geval voor een relaxtere manier van reizen, zodat je ontspannen aankomt op de plaats van bestemming. Kende jij alle tips al?

Comfortabeler reizen? 4 handige tips

Kies voor kleding van travelstof

De naam zegt het eigenlijk al: kleding van travelstof is ideaal om in te reizen. Waarom? De stof is ademend, droogt snel en is kreukvrij. Bovendien weegt het minder en je kunt het compact meenemen in je koffer. Deze keus is extra handig wanneer je een (zakelijke) afspraak hebt op de plaats van bestemming: met travelstof kleding kom je meteen fris en verzorgd voor de dag.

Nog een reden om te kiezen voor kleding van dit makkelijke materiaal? Vliegen kan leiden tot vervelende buikkrampen. Draag je knellende kleding, dan wordt dat natuurlijk nog erger. Comfortabele kleding helpt om de druk op je buik te verminderen en dus ook enigszins tegen buikpijnklachten.

Maak het jezelf zo gemakkelijk mogelijk

Naast kleding van travelstof is het slim om in zijn algemeenheid te kiezen voor zoveel mogelijk comfort onderweg. Dat geldt ook voor de kinderen, als je met je gezin reist. Denk aan een (reis)kussen voor onderweg, zodat je een dutje kunt doen. En een slaapmasker, oordopje en kleding in laagjes – zodat je bij warmte of kou iets kunt aan- of uittrekken.

Richting een warme bestemming is een capri broek aan te raden: netjes, maar ook sportief, en luchtig zonder dat je meteen in bermuda het vliegtuig uit hoeft te stappen. Kies voor een handige trolley met soepele wieltjes en voldoende ruimte.

Gezonde voeding en water

Omdat vliegen (en reizen in het algemeen) veel van je vergt, helpt het om voldoende water en gezonde snacks mee te nemen. Fruit is altijd goed, omdat het relatief veel vocht bevat, en noten of snackgroenten helpen meer dan een zakje chips of die ene candybar.

Zorg voor entertainment onderweg

De reistijd gaat aanzienlijk sneller voorbij als je onderweg ook iets te doen hebt. Download bijvoorbeeld een leuke films of een paar afleveringen van je favoriete serie op Netflix en Videoland, neem je e-reader mee en wat kleine reisspellen. Yahtzee of een spel kaarten zijn ideaal voor in de trein of het vliegtuig. Zeker als je met kinderen reist, is het goed om regelmatig iets gezamenlijks te doen waarbij je echt contact maakt.

Beweeg regelmatig

Ongeacht de manier van reizen (auto, trein, vliegtuig), het is goed om regelmatig de benen te strekken. Maak je een roadtrip, stop dan elke twee uur een minuut of 20-30 om je benen te strekken en de kinderen eruit te laten. Kies je voor vliegen of de trein, dan is een kort wandelingetje (naar het toilet bijvoorbeeld) vaak ook een welkome afwisseling van het zitten.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Uitgelichte afbeelding ©indira’s work – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven