Zo krijg je een mooi bohemien bruiloftskapsel

Een bohemien leven verwijst vrijheid, genieten, onconventioneel leven. De nauwe samenhang met de natuur, liefde voor elkaar en een optimistische kijk op zaken zijn natuurlijk perfecte ingrediënten voor een fantastische bruiloft. Daar hoort dan ook een bohemien kapsel bij. Maar hoe creëer je dat? In dit artikel vind je 3 handige tips.

Bohemien bruidskapsel? Zo doe je dat

Losse haren

Als je zoekt naar een bruidskapsel met lang haar kom je veel bohemien inspiratie tegen. Als hierboven gezegd is vrijheid (of misschien beter gezegd: nonchalance) iets dat echt kenmerkend is voor de bohemien levensstijl. Losse haren dus. Laat je stijltang bovendien maar in de kast, want het is de bedoeling dat je er zo authentiek mogelijk uitziet. Een mooie slag is dan ook perfect. En dat mag best met een krultang, zolang het maar lijkt alsof je haar altijd zo zit.

Vlechten

Met de vlechtjes in een bohemien bruidskapsel kan je best veel kanten op. Sommige vrouwen kiezen voor twee vlechten die vanaf de zijkant lopen en achter in een staart worden gebonden. Anderen gaan voor een paar vlechtjes vooraan, een derde kiest de watervalvlecht van linksvoor tot achter – kijk vooral op Pinterest en via Google naar leuke opties die bij jou passen.

Bloemetje

Omdat de bohemien levensstijl zo dicht bij de natuur ligt, zie je vaak in de bruidskapsels ook bloemen terugkomen. Geen rozen of lelies natuurlijk, maar subtiele kleine witte bloempjes. Wil je wel flink uitpakken? Dan is een bloemenkrans ook nog een idee: deze laat je maken bij een bloemist (bijvoorbeeld met de bloemen uit je boeket) of koop je kant-en-klaar bij een speciaalzaak. Overigens kan je misschien beter kiezen voor nepbloemen. Die verwelken minder makkelijk en snel.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Anatoliy Cherkas – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven