Handig! Zo krijg je beter internet in huis

Heb jij soms problemen met het internet thuis? Dat kan natuurlijk vervelend zijn, want internet is tegenwoordig natuurlijk voor veel dingen hard nodig. Als jij het internet in huis graag beter wilt maken, zou je verschillende dingen kunnen uitproberen. Wij zetten wat handige tips voor goed internet voor je op een rij, dus lees snel verder!

Kijk naar je huidige abonnement

Op het gebied van internet wordt vaak verbeterd, waardoor het goed mogelijk is dat jij met je abonnement nog wat achterloopt. Ga dus eens na wat je krijgt voor de prijs die je betaalt. Je zou altijd even kunnen kijken naar andere providers, wie weet kunnen zij jou wel meer bieden op het gebied van internet.

Waar je in ieder geval zeker aan zou kunnen denken, is een glasvezel abonnement. Glasvezel is in de afgelopen tijd steeds populairder geworden en dat is niet zomaar zo. Met glasvezel internet kun je genieten van supersnel en stabiel internet. En dat is natuurlijk wat je thuis wilt hebben, zodat je goed gebruik kunt maken van internet. Series kijken, videobellen, gamen of thuiswerken: met glasvezel internet is het allemaal mogelijk. Het kan dan ook zeker de moeite waard zijn om te checken of glasvezel internet ook al op jouw adres mogelijk is.

Je router op een goede plek zetten

Als je wilt profiteren van goed internet, is het handig om je router op een goede plek te zetten. Als dit bij jou momenteel nog niet het geval is, kan dit namelijk de reden zijn waarom je soms problemen hebt met het wifi signaal. Om het internet thuis te kunnen verbeteren, kan het handig zijn om je router op een centrale plek te zetten. Houd hierbij wel rekening met het feit dat hoe verder weg je het zet, hoe zwakker het signaal wordt. Bij het neerzetten van de router op een centrale plek, is het ook belangrijk om de router niet te laag te plaatsen. Plaats het juist zo hoog en vrij mogelijk, want dan heeft het wifi signaal niet te maken met obstakels.

Kies een ander wifi-kanaal

Als je problemen hebt met internet thuis en je wilt deze weer beter maken, dan is het goed om een ander wifi-kanaal te kiezen. Als je jouw router herstart, zal deze zelf het kanaal kiezen dat het beste internetbereik biedt. Als je het zelf wilt aanpassen, is het handig om gebruik te maken van tools die kunnen bepalen welk kanaal het beste is.

Je router vervangen

Is jouw router al een flink aantal jaren oud? Dan kan dit ook de reden zijn dat je problemen hebt met het internet. In dit geval kan het een aanrader zijn om te overwegen om je router te vervangen, want dit kan het probleem in veel gevallen zeker oplossen. Kijk dus eens naar hoe oud jouw router eigenlijk al is. Het wordt aangeraden om je router na zo’n vijf jaar te vervangen.

Koop een wifi versterker

Waar je ook over na kunt denken als je het internet in huis graag beter wilt maken, is het kopen van een wifi versterker. Hiermee kun je voor een sterker netwerk en beter wifi bereik zorgen. Hierdoor kun je dus beter gebruik maken van het internet, omdat het bereik van de wifi wordt verbeterd.

Deze tips kun je in gedachten houden als je graag voor goed internet wilt zorgen thuis. Goed internet is belangrijk, want je zult het vaak gebruiken. Om iets op te zoeken, series te kijken, te gamen of thuis te werken: internet komt in veel gevallen maar al te goed van pas. Probeer er dus voor te zorgen dat deze snel en stabiel is, zodat jij hier optimaal gebruik van kunt maken.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven