Musthave: maak je tuin helemaal af met een vijver

Zoek je iets om je tuin een duidelijke eyecatcher te geven? Iets waardoor er letterlijk en figuurlijk leven in de brouwerij komt? Dan is een vijver precies wat je zoekt. Hierdoor zwemmen er ineens vissen in je tuin, komen er misschien wel libellen en kikkers op hun favoriete natte omgeving af. Kortom: een vijver is écht een meerwaarde voor je tuin. Maar hoe begin je met het uitzoeken en aanleggen van een eigen vijver? In dit artikel helpen we je op weg.

Ja, het moet wel veilig zijn

Natuurlijk wil je wel dat je kinderen gewoon alleen buiten kunnen spelen in alle veiligheid. Daar zijn maatregelen voor te nemen, om te voorkomen dat kleine kinderen in de vijver vallen. Maar zodra je kinderen een bepaalde leeftijd en grootte hebben, is een vijver geen bedreiging meer voor hun veiligheid en kun je zonder zorgen beginnen met het nadenken over wat je ermee wilt doen.

Laat je inspireren…

Ken je andere mensen die al een vijver in hun tuin hebben? Vraag ze dan eens hoe ze die hebben aangelegd en welke keuzes ze hebben gemaakt. Misschien heb je er iets aan, ook al zijn de afmetingen van je tuin en jouw eigen wensen misschien heel anders. Maar door verschillende vijvers te zien, in het echt of online, krijg je een veel beter beeld van wat er allemaal mogelijk is. Die inspiratie helpt je om te bepalen wat je zelf precies wilt. Ga dus ook vooral kijken op social media, zoals Instagram en Pinterest, want er zijn meer dan genoeg mensen die trots hun vijvers delen.

…en ga aan de slag!

Bepaal waar je de vijver wilt hebben in je tuin, kies de vorm en het materiaal en je kunt aan de slag met het aanleggen ervan. Of je kunt het laten doen natuurlijk, als je dat een beter idee vindt. Bestel de vijverplanten die je aanspreken en de vissen die je erin wilt laten zwemmen. Daarna is het een kwestie van alles samenbrengen en klaar is je gloednieuwe vijver!

Alles klaar? Genieten maar!

Zodra je de vijver helemaal naar wens hebt gemaakt (of laten maken), begint het eigenlijk pas. Zoals gezegd is het een levende omgeving, dus het is maar afwachten hoe het verder verloopt. Groeien er algen en zo ja: hoeveel? Dat is ook zeker een deel van de charme: een vijver is een hobby waar je mee bezig blijft (actief of passief, door te kijken) en niet iets dat je eenmaal aanlegt en daarna klaar is.

Veel plezier gewenst met het pronkstuk van je tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven