Press "Enter" to skip to content

Kraamcadeaus voor een derde of volgend kindje

Kraamcadeaus zijn vaak een uitdaging op zich. Kleding? Hebben de aanstaande ouders al, de eerste maatjes zijn binnen no time te klein en grotere maten zijn lastig inschatten (want je weet niet hoe hard de baby groeit). Knuffels krijgen ze in overvloed en de uitzet staat allang in huis. Moeilijker wordt het bij derde of volgende kindjes. Wat koop je dan voor kraamcadeau? Geen nood! Wij zetten hieronder de ‘altijd goed’ cadeautjes op een rij, zodat je niet hoeft aan te komen met een bon of iets praktisch.

Deze kraamcadeaus haal je voor een derde, vierde of volgend kindje

Kinderstoeltje met naam erop

Als er iets leuk is én altijd goed, dan is het wel een kinderstoeltje met naam. Per slot van rekening heeft het kindje toch zo’n eigen stoeltje nodig. Het leuke aan kraamcadeaus bij een derde of volgend kindje is dan ook, naar mijn mening althans, dat je ze makkelijker iets kunt geven voor de langere termijn. Zoals dus een stoeltje met hun eigen naam erop. Ze hebben hier lang plezier van.

Rugzak of koffertje

Sean is nog niet toe aan logeren. Oké, ik ben daar nog helemaal niet aan toe. Maar als hij straks voor het eerst naar opa en oma gaat voor een nachtje of bij zijn oom en tante mag slapen, heeft hij natuurlijk wel een goede rugzak nodig. Hoewel ik van die koffertjes met naam ook echt onwijs leuk vind, zeker die met dieren. Hint voor wie hem nodig heeft 😉

Houten speelgoed

Misschien een beetje laat om pas echt idealistisch te worden bij kind nummer vijf, maar voor Sean wil ik het liefst alleen houten speelgoed en spulletjes van natuurlijke materialen (wol, katoen etc.) Dus zo’n houten telraam van Little Dutch met zijn naam erop, een stapeltoren of garage – ik vind het allemaal leuk! Het enige dat me niet zo aantrok zijn de houten instrumenten haha, ik zeg het er maar bij.

Loopauto

Veel ouders vinden een loopauto geweldig. Kindjes kunnen op die manier oefenen met voortbewegen en het is goed voor de motorische ontwikkeling. Als je dit graag cadeau wil doen, kan je ze tegenwoordig zelfs personaliseren! Dat is toch superleuk?

Herinneringskist

Iets dat je ook nooit dubbel kan hebben van een vorig kind, is een herinneringskist. Dat is immers zo persoonlijk! En omdat ik bij een overdaad aan ruimte geneigd ben om álles te bewaren, lijkt het me heel fijn om een mooie kist te hebben staan waarin ik bijvoorbeeld een eerste pakje kan leggen en wat kleine spulletjes die een bijzondere betekenis hebben. Zoals een schattig knuffeltje uit de babytijd.

Tandendoosje

Ligt het aan ons of is een tandendoosje voor volgende kinderen een beetje een ondergeschoven kindje? Zo liggen de melktandjes van May nu op de kast in een plastic zakje (volgens mij); die heeft geen eigen exemplaar. Om dat te voorkomen bij Sean lijkt het me wel fijn om een tandendoosje te hebben. Dan komen we later geen losse tanden tegen in huis. Hoewel ik laatst mijn eigen doosje vond bij mijn ouders en het een luguber idee vond dat mijn complete melkgebit erin zat. Maar ik vind die doosjes wél leuk, en een eigen naam is wel zo handig.

Kraamcadeaus bij je vijfde kindje?

Met Sean is ons gezin compleet. Maar ik kan me voorstellen dat mensen zich afvragen wat je in vredesnaam nog kunt kopen voor een vijfde kindje. Toch hebben we hele leuke spulletjes gekregen (een knuffel met zijn naam erop, luiertaart en verzorgingsproducten en een mooie gepersonaliseerde spaarpot). Allemaal dingen waar we echt iets aan hebben.

Wat is jouw favoriet van deze cadeaus? Wat geef jij het liefst als kraamcadeau wanneer het gezin de derde, vierde of een volgend kindje heeft gekregen?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je De Mamagids al op Instagram?

Ook leuk om te lezen

Be First to Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© De Mamagids