Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

7 redenen waarom een tiener in huis geweldig is

Je hoort regelmatig ‘horrorverhalen’ over tieners in huis, maar is dat terecht? Wij denken van niet! Tieners nemen je namelijk mee in een hele nieuwe levensfase die je zeker ook bepaalde voordelen oplevert!

Opgroeien is lastig en leuk tegelijkertijd

Het dubbele van het opgroeien van je kinderen is dat het allemaal (gevoelsmatig) razendsnel gaat. Twee keer met je ogen knipperen en je hebt een tiener in huis – iets waarbij je je helemaal niks kan voorstellen als die lieve bundle of joy voor het eerst op je buik wordt gelegd. Maar hoewel het soms weleens gek is en loslaten vaak lastig, is een tiener in huis gelukkig ook hartstikke leuk. Alleen al om de onderstaande 7 redenen!

Waarom een tiener zo leuk is?

Je hoeft vrijwel nergens mee te helpen, ’s ochtends vroeg

Althans, behalve het uit bed trommelen (want daar blijven ze langer liggen) en eventueel aansporen als het bijna tijd is, niet. Ze smeren hun eigen brood, kleden zich aan, poetsen hun tanden (hopelijk) en doen hun eigen haar. Of niet. Maar daar hoef je je op deze leeftijd niet meer druk om te maken. Als ze naar school gaan, gebeurt dat doorgaans ook helemaal vanzelf. En die vrijheid ’s ochtends vroeg is toch ook best wel lekker.

Je kan gesprekken houden op niveau

Filosoferen over het leven, waarom de aarde rond is, wat het nut is van wetenschap en overeenkomsten en verschillen tussen diverse religies… Met een tiener bespreek je zoveel meer en kan je ook echt de diepte in. Het is interessant om te zien hoe ze hun eigen mening leren vormen over van alles.

De grappen worden steeds leuker

Bijkomend voordeel van het feit dat ze meer begrijpen, is dat ze soms hilarisch uit de hoek kunnen komen. Perfect getimed, net op het randje en zo grappig!

Discussies worden beter

Althans, dat is een kwestie van perspectief. Met een (beginnende) puber kunnen de discussies behoorlijk heftig worden. Toch kan je wel spreken van een inhoudelijk betere discussie. Je kan niet meer wegkomen met ‘omdat ik het zeg’. Daar nemen ze allang geen genoegen meer mee. Vanaf nu draait het om argumenten, naar elkaar luisteren en overleg. En hoewel dat best weleens vermoeiend kan zijn, levert het je soms ook waardevolle nieuwe inzichten op.

Je kunt elkaars make-up lenen

Weliswaar minder geslaagd als ze hun Essence oogschaduw inruilen voor jouw Dior. Maar tegelijkertijd is het handig dat zij ook mascara heeft en je haar nagellakremover kan pakken als die van jou op is. Bovendien zijn tieners vaak op de hoogte van de laatste make-uptrends. Wie weet wat je nog kan leren!

Ze kennen de laatste mode…

…en de kans bestaat dat jij ook ooit in zoiets hebt rondgelopen. Zo niet, dan zitten ze in elk geval vooraan om je te voorzien van mode- en stijladvies. Misschien weleens confronterend, maar je loopt er in elk geval goed bij.

Je hebt meer onderonsjes dan met jongere kinderen

Puur omdat ze meer richting de volwassen leeftijd gaan en dus meer begrijpen. Je ziet dat ze zich groter voelen en als je daar op de juiste manier op in weet te spelen, merk je vanzelf hoeveel dat met ze doet. Je groeit, kortom, op bepaalde vlakken meer naar elkaar toe en dat kan heel verfrissend zijn.

Heb jij al een tiener in huis (gehad)? Wat vind jij het leukst aan deze leeftijd?

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids