Thuisblijven met Koningsdag: 5 feestelijke tips

Koningsdag is voor veel mensen een goede reden om gezellig naar het dorp of stadscentrum te gaan. Maar niet iedereen vindt het prettig om de drukte op te zoeken. Gelukkig kan je thuis ook prima Koningsdag vieren! Hoe? In dit artikel delen we gezellige tips zodat jouw Koningsdag aan huis ook een feestje wordt.

Koningsdag thuis vieren? 5 Feestelijke tips

Sport- en spelmiddag in de buurt

Misschien zijn er wel meer mensen in de buurt die thuisblijven op Koningsdag. Je kan samen iets leuks organiseren voor de kinderen, zoals een sport- en spelmiddag. Voor inspiratie kan je denken aan de sportdagen van vroeger en oud-Hollandse spelletjes. Wat dacht je van:

  • Ren je rot
  • Spijkerpoepen
  • Zak- of bliklopen
  • Ringwerpen
  • Ezeltje prik
  • Koekhappen

Voor de winnaars (of alle deelnemers) leg je natuurlijk uitdeelcadeautjes klaar en na afloop tap je heerlijke sinaasappellimonade uit een glazen limonadetap. Ook leuk? Een speurtocht door de buurt met op verschillende plekken iets lekkers.

Versier je huis en tuin feestelijk

Koningsdag is een van de dagen waarop je de vlag mét oranje wimpel mag uithangen. Een goede reden om hem aan je huis te hangen dus. Daarnaast is het gezellig als je het huis en de tuin oranje versiert of in de kleuren van de vlag. Bijvoorbeeld met oranje vlaggetjes, ballonnen en papieren slingers.

Kleedje voor de deur

Koningsdag is natuurlijk ook hét moment om spullen te verkopen. Dat kan eventueel in je eigen voortuin. Zeker met kleine kinderen (die hebben toch minder geduld en uithoudingsvermogen) is dat soms een leuke optie. Wat het vaak goed doet, zijn speelgoed en kleine accessoires die voor een laag prijsje van eigenaar verwisselen. Om het overzichtelijk te houden, is het slim opbergboxen te gebruiken. Op die manier kan je producten uit een bepaalde categorie bij elkaar houden (klein speelgoed, zoals kwartet- en reisspellen; bakvormpjes; sieraden) en ziet je kleedje er netjes uit.

Bak lekkere oranje hapjes

Sommige Koningsdagen zijn nat en koud, waardoor de feestelijkheden letterlijk in het water vallen. Gelukkig kan je er binnen ook prima een feestje van maken door allemaal oranje hapjes te maken. Of je nu gaat voor Friese oranjekoek, een zelfgemaakte tompouce of een donut die je de kinderen laat versieren met oranje glazuur en lekkere versieringen, maakt niet uit. Feest wordt het dan toch wel!

Kijk naar het verslag van Koningsdag in Rotterdam

Dit jaar gaat de koninklijke familie naar Rotterdam. Overdag doet de NOS, als altijd, verslag van deze bijzondere dag en kan je live meekijken. Wanneer je niet echt van huis kan of wil, is dit natuurlijk dé manier om Koningsdag toch te vieren.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Poleijphoto – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven