Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Maak van je woonkamer je happy place

Hoe je het ook wendt of keert, komende tijd zullen we nog altijd veel in en rond het huis doorbrengen. Daardoor is het belangrijker dan ooit dat thuis een fijne plek is waar je tot rust komt en waar je gelukkig wordt of blijft. Maak daarom van je woonkamer je happy place! Een knusse ruimte in huis waar je de ergernissen van de dag vergeet en je gezin weer kunt omarmen. Hoe je dat doet? Lees snel verder voor de leukste tips!

Happy place in 6 stappen

Creëer een plek voor jezelf

Wanneer kinderen zich regelmatig overweldigd voelen door emoties, raden experts aan om een plek te creëren in huis waar ze dat mogen ervaren. Waarom zou je diezelfde liefde niet steken in je huiskamer? Laat dat voor jou een plaats worden waar jouw emoties er mogen zijn zoals ze komen, zonder dat je jezelf anders hoeft voor te doen dan je je voelt. Schaf bijvoorbeeld een mooie fauteuil aan waarin je je kan opkrullen en kan verder lezen in dat ene fantastische boek, of kan mijmeren met je favoriete muziek op de achtergrond. Zie je het al voor je?

Zorg voor zachte, comfortabele materialen in huis

Wanneer thuis echt een plek moet zijn om je weer op te laden, is comfort heel belangrijk. Dat ene extra grote kussen waar je lekker tegenaan kunt kruipen, een rond vloerkleed dat lekker zacht is aan je voeten, een bank waarop je zou kunnen wegdommelen na een lange dag en die ene poef waarop je kan neerploffen. Kies daarom echt bewust welke spullen je in huis neerzet en -legt.

Koop planten

Uit onderzoek blijkt dat planten gelukkig maken. Niet voor niets is de urban jungle erg populair op het moment! Op zich is het natuurlijk allemaal vrij logisch: een wandeling in de vrije natuur heeft een positief effect hebben op ons gevoel, dus de natuur in huis ook. Moeilijk doen hoeft echt niet! Denk aan de lepelplant, lavendel of een potje basilicum in de keuken, zo simpel kan geluk soms zijn.

Inspirerende posters of foto’s

Soms is het een quote die je iets doet beseffen, de afbeelding van een prachtige bestemming die je ooit nog eens in het echt zou willen zien of een geweldige foto van de kinderen. Hoe dan ook: zorg dat je aan de muur iets hebt hangen waar je echt heel gelukkig van wordt, en waar je elke keer opnieuw van gaat glimlachen. Happy staat immers niet alleen voor het opnieuw kunnen opladen, maar zeker ook voor inspiratie!

Minder troep, meer geluk

Opnieuw iets dat uit onderzoek blijkt, maar wat we intuïtief allemaal best wel weten. Hoe minder troep je op het oog ziet, hoe gelukkiger je bent en hoe minder ‘ruis’ je ervaart. Binnen bepaalde grenzen uiteraard. Kies daarom slimme meubels met opbergruimte, maar wees ook kritisch naar de spullen die je wil bewaren. Per slot van rekening zitten herinneringen voornamelijk in je hoofd en niet altijd écht in wat je bewaart tot de volgende keer dat je opruimt.

Wat is jouw favoriete plekje in huis en wat geeft jou een echt ‘happy place’ gevoel? Laat het weten in de reacties!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken om nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids