5 leuke zomerthema’s voor de verjaardag van je tiener

Vind je het leuk de familieverjaardagen van je kinderen te vieren in thema? Dan ben je tot een bepaalde leeftijd redelijk snel klaar (denk alleen al: Frozen en Cars). Het verjaardagsfeest van je tiener is echter een ander verhaal. Want welk thema past er nog bij – zonder dat het te kinderachtig wordt? Wij zochten het voor je uit en verzamelden 5 toffe ideeën die vanaf je twaalfde ook nog leuk zijn!

Toffe zomerthema’s voor een tienerverjaardag

Picknickfeestje

Dit thema kan een hoog let the sunshine gehalte creëren wanneer iedereen op zijn eigen kleedje zit, maar het is natuurlijk dé gelegenheid om allemaal iets lekkers te maken. Of om in elk geval te zorgen voor lekkere kleine picknick hapjes voor je gasten. Serveer de koude limonade in mason jars. Ook lekker: deze snelle borrelhapjes uit de Airfryer als warme toevoeging. Minimale inspanning, maximaal resultaat!

Heerlijk feest om bij te relaxen onder een fruitboom en het is weer eens wat anders dan normaal. Alleen iets minder geschikt voor oma van 85!

Hawaï

Leef je lekker uit met bloemenkransen en andere props om er een vrolijk feest van te maken. Dit thema is ideaal om je lekker uit te leven en de tuin te veranderen in een prachtig eiland om op weg te dromen. Natuurlijk ontbreken de flamingobordjes niet en steek je vrolijke prikkers in je traktaties.

Beachclub

Waan je op een strand (in gedachten) en bouw de achtertuin om tot je beachclub. Laat iedereen zijn mooiste outfit uit de kast trekken, zet lekkere drankjes, ijsjes én en goede zonnebrandcrème voor je gasten klaar en gooi ’s avonds de barbecue aan. Ook leuk: zet een paar goed gevulde emmers vol waterballonnen neer en begin een watergevecht.

Regenboog

Wat is er nu vrolijker dan de regenboog? Hul je in je kleurrijkste outfit (of hou het bescheiden) en laat het thema overal in terugkomen. Denk aan een biscuittaart met laagjes in regenboogkleur. Of cupcakes met vrolijke regenboogprikkers. En mooie honeycombs ter versiering. Je kan het zo gek niet verzinnen; er is maar één voorwaarde: dat niemand chagrijnig naar huis gaat!

Tropisch/exotisch

Lekker aan je mocktail lurken op een strandstoel, terwijl boven je een slinger vol papegaaien wappert aan de palmboom in je tuin. Of relaxen in het zwembad terwijl je drankje voorbij dobbert in een plastic flamingo. Met dit thema kan je natuurlijk alle kanten uit! Ideaal thema voor een zomerverjaardag zodat je gasten helemaal in de vakantiestemming komen. En bovendien kan je er meteen de dresscode op aan passen. Dat kan van sexy tot proud to be fout met een glimmend overhemd op je hysterische korte broek.

Welk thema past het best bij jouw tiener?

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven