THE SUPER MARIO BROS. MOVIE | Review

Op uitnodiging gingen we naar THE SUPER MARIO BROS. MOVIE over de bekendste loodgieter ter wereld. Maar hoe beviel de vertaling van zo’n bekend gamepersonage naar het witte doek? In deze review geef ik mijn mening over deze familiefilm en lees je waarom het zo’n succes is.

Het verhaal

Voor het eerst krijg je een kijkje achter de schermen in het gezin waarin Mario en Luigi opgroeiden. Omdat Brooklyn kampt met overstroomde riolen en Mario en Luigi op dat moment toch geen klussen hebben, besluiten ze een kijkje te nemen. Onder de grond worden ze in een groene rioolpijp gezogen en belanden ze allebei in een andere wereld. Waar Luigi terechtkomt in de enge wereld waar Bowser heerst, belandt Mario bij de prinses. Samen met Peach moet hij alles op alles zetten om zijn broer te kunnen redden.

Trailer

Review THE SUPER MARIO BROS. MOVIE

Vooraf had ik eigenlijk geen idee wat ik kon verwachten van deze film. Dat ik de spelletjes erg graag speel, betekent immers niet dat je er ook een film van zou kunnen maken. Daardoor had ik misschien niet echt hoge verwachtingen. Gelukkig bleek THE SUPER MARIO BROS. MOVIE echt geweldig. Er zit heel veel humor in, de prinses heeft een geweldige rol en door samen te werken komen ze verder – een mooie boodschap.

De kinderen hebben ook enorm genoten en praten nog steeds weleens over de laatste scène van de film (die ik natuurlijk niet kan verklappen). En toegegeven, die was ook heel erg grappig. Dus THE SUPER MARIO BROS. MOVIE is een absolute aanrader, zeker als je dol bent op de spelletjes. De films zit namelijk vol grappige verwijzingen. Bovendien bevat hij humor en zit er een lekker tempo in: je verveelt je geen seconde.

THE SUPER MARIO BROS. MOVIE verbreekt records

Sinds de release op 5 april 2023 heeft THE SUPER MARIO BROS. MOVIE al € 14,7 miljoen opgebracht. Hiermee verbreekt de film diverse records. Momenteel is het de grootste animatiefilm ooit in Nederland (voorheen stond Minions op de eerste plek). Verder staat hij op plaats 13 in de ranking met meest succesvolle films ooit in Nederland, waarmee THE SUPER MARIO BROS. MOVIE Lord of the Rings: Fellowship of the Ring, Top Gun: Maverick en Star Wars: The Force Awakens achter zich laat. Verder is THE SUPER MARIO BROS. MOVIE na No Time To Die de grootste film van Universal Pictures in Nederland ooit.

Zijn jullie al naar THE SUPER MARIO BROS. MOVIE geweest? En wat vond jij ervan?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (40) is alleenstaande moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven