Maak je terras extra warm én gezellig met een terrasverwarmer

Natuurlijk breng je het liefst zoveel mogelijk tijd door in jouw prachtige tuintje. Om er zelfs in de herfst en winter warmpjes bij te zitten, is de juiste terrasverwarming daarom een must! Want wat is er nou fijner dan op een frisse herfstavond met de voetjes omhoog een heerlijke warme chocomel te drinken in de loungebank onder jouw fijne veranda?

Terrasverwarmer gas

Voordat je een keuze kunt maken in wat voor een soort terrasverwarmer je graag wilt kopen, is het aan te raden om na te gaan welk model het beste bij jouw situatie past. Wil je een krachtige heater met veel vermogen waardoor je ook grote oppervlaktes kunt verwarmen? Dan past een terrasverwarmer op gas het beste bij jou. Terrasverwarmers op gas kun je plaatsen waar je wilt en zijn ook geschikt om open ruimtes te verwarmen. Je hebt geen last van bekabeling waardoor je hem midden in een ruimte kunt neerzetten. Ideaal als het zonnetje al onder is tijdens bijvoorbeeld de jaarlijkse buurtbarbecue of een borrelavondje met vrienden onder de luifel.

Waar moet je op letten bij een terrasverwarmer op gas?

Wanneer je kiest voor een gas terrasverwarmer, kun je kiezen voor een model die werkt op aardgas, butaan of propaan. Wanneer je kiest voor een terrasverwarmer die werkt op aardgas, moet je er rekening mee houden dat deze aangesloten moet worden op de aardgasleiding. Bij propaan en butaan is dit niet het geval. Om ook milieubewust bezig te zijn, kun je het beste kiezen voor een terrasverwarmer die werkt op propaan. Deze verbrandt efficiënter dan butaan waardoor hij milieuvriendelijker is. Daarnaast kun je propaan bij elke temperatuur gebruiken en butaan kan niet worden gebruikt bij temperaturen rond het vriespunt. Als laatste is het voor de veiligheid goed om te controleren of er een omvalbeveiliging op de heater zit, zo voorkom je gevaarlijke situaties als je onhandige buurman tegen de terrasverwarmer aan loopt.

Terrasverwarmer elektrisch

Liever geen gas gebruiken? Uiteraard kun je ook kiezen voor een elektrische heater. Een elektrische terrasverwarmer is heel snel warm en kan ook in een afgesloten ruimte gebruikt worden. Een klein nadeel is wel dat je ze vaak op moet hangen en verbonden bent aan een stroomkabel.

Extra sfeer door een zichtbare vlam

Wil je jouw terras niet alleen verwarmen maar ook extra sfeervol maken? Kies dan voor een heater met een zichtbare vlam. Deze zorgt voor een knus gevoel waar je heerlijk bij kunt genieten. Plaats hem naast jouw loungebank om een huiselijk gevoel te creëren of op het midden van de dansvloer tijdens een tuinfeestje. Gegarandeerd gezelligheid tot in de late uurtjes!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven