Tastea Skintight review: 6 kilo kwijt in twee maanden

Afvallen met thee? Het kan! Tastea Skintight bevat de werkzame stof pu erh die je hongergevoel zou verminderen. Daarbij is het een prima ondersteuning tijdens het afvallen. Waar ik in eerste instantie wat sceptisch tegenover de methode stond, raakte ik blij verrast. Met Tastea Skintight verloor ik een paar jaar terug namelijk zes kilo in twee maanden tijd. Hoe ik dat deed, waarom de thee zo goed werkt als je gewicht kwijt wil en wat mijn ervaring precies inhoudt, vertel ik hieronder. Ook geef ik je alle ins en outs over de theebeker, hoe je 2,5 gram afmeet en waar je op kan letten!

Tijd voor verandering. Zou Tastea Skintight helpen bij afvallen?

Herken je dat? Je weet dat je verkeerd eet en de weegschaal niet voor niets allang geen vriend meer is, maar daar iets aan doen? Welcome to my world! Of het nu kwam door de borstvoeding, gebrek aan discipline of achttien maanden zwangerschap in twee jaar tijd; afvallen was een ramp. Het lukte niet. Ik schommelde constant rond hetzelfde gewicht: tussen de 78 en 80 kilo. Minder werd het niet, mijn gewicht schoot af en toe hoogstens een stukje naar boven.

Toen ik een mailtje kreeg van Tastea of ik een blik wilde proberen, besloot ik voor de Skintight te gaan. Met mijn gedachten bij chocoladerepen, Domino’s en een flinke dot cakebeslag ‘om te proeven’, besloot ik er toch voor te gaan. Het roer moest om!

Hoe werkt Tastea Skintight?

Het belangrijkste ingrediënt in Tastea Skintight dat ervoor zorgt dat je daadwerkelijk ondersteuning krijgt bij het afvallen, is Pu Erh (of Pu Er). Hierbij wordt gebruik gemaakt van een speciaal rijpingsproces van de groene theeblaadjes. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat Pu Erh de vetzuursynthase vermindert. Ook verbetert de stofwisseling. Dat betekent dat het eventuele gewichtstoename ook kan remmen. Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs is dat je daadwerkelijk kunt afslanken door Pu Erh thee, kan het wel degelijk iets voor je lijf doen. Hoe dat zit, vertel ik verderop in mijn review van Tastea Skintight. Eerst even de meest gestelde vragen door volgers.

hoeveel is 2,5 gram tastea skintight

FAQ over het gebruik van Tastea Skintight

Hoe werkt de Tastea beker?

Meet de losse thee af (2,5 gram per kop). Dit doe je los in de beker waarna je kokend water toevoegt. Tot slot doe je het zeefje er bovenop en laat het even staan. Uiteindelijk kan je de Tastea beker afsluiten met de dop.

Je kunt eventueel ook een thee-ei gebruiken. Het nadeel daarvan is dat je minder thee moet gebruiken en je zelf moet kijken hoeveel je dan het lekkerst smaakt. Een ander voordeel van de Tastea beker is dat hij isoleert. Dat betekent dat je voor langere tijd kunt genieten van je Skintight thee.

Wat is precies 2,5 gram Tastea Skintight?

Je kunt het afmeten op een weegschaal. Wat ook werkt (voor mij) is het gebruik van een plastic Ikea-lepeltje van de kinderen. Dit bleek ongeveer de juiste hoeveelheid. Een grotere theelepel is ook prima.

Hoe vaak drink je een beker Skintight thee?

Zelf koos ik ervoor om twee keer per dag een beker Skintight te nemen. De reden daarvoor is dat ik het praktischer vond. Om nog een volle beker thee weg te moeten klokken voor het avondeten, paste niet helemaal in mijn schema. Je kan ook drie bekers per dag nemen als dit wel bij je past.

Wanneer drink je de Tastea Skintight?

Voor het beste effect is het aan te raden je Tastea Skintight zo’n kwartier/halfuur voor je maaltijd te drinken. Vind je dat lastig te timen? Probeer dan direct na het opstaan een beker thee voor je in te schenken. Als hij de juiste kleur heeft, kan je hem in een glas schenken en even laten afkoelen (ca. 10 minuten).

Na de rest van je ochtendritueel (dingen als douchen, aankleden, tandenpoetsen, haar doen) drink je hem op. In het kwartier tot halfuur dat je nog wacht voor je ontbijt kan je mooi andere dingen doen, zoals het klaarzetten van de schoolspullen van je kind. Of zorgen dat de fietsen buitenstaan, de vaatwasser uitruimen, opmaken of ochtendgymnastiek doen. Probeer er een routine van te maken, zodat het steeds makkelijker gaat.

Waarom moet je de dop van je Tastea beker niet direct dichtdraaien?

Als je het deksel van je beker Tastea meteen dichtdraait, kan er te veel hoge druk op komen te staan (met alle gevolgen van dien – het blijft kokend water). Daarom is het beter even te wachten.

Hoe smaakt Tastea Skintight?

Qua smaak vind ik deze Tastea variant het meest lijken op een kruidenthee. De smaak is wel kruidig; persoonlijk vind ik hem wel lekker, maar ik heb anderen gehoord dat ze het eigenlijk net iets té vinden. Een kwestie van smaak dus, al scheelt het misschien wel dat je voor het drinken van deze thee gemotiveerd bent om te gaan afvallen en dus makkelijker doorzet.

Hoe voorkom je dat de Tastea Skintight erg bitter wordt?

In het begin kan de smaak van Tastea Skintight best even wennen zijn. De smaak is een beetje bitter, zeker vergeleken met andere theesoorten. Daarom koos ik er bewust voor de thee maar kort te laten trekken en dan in mijn glas te schenken. Je kan aan de kleur zien hoe bitter hij is: heel donker is minder lekker van smaak (vind ik), bij de kleur van gewone English Blend kan je hem al prima drinken. Dan heeft hij nog steeds het beoogde effect.

Moet je elke keer nieuwe thee gebruiken?

Nee. Je kan de thee prima nog eens opschenken na één keer gebruik. Een derde keer zou ik niet aanraden: de thee is dan behoorlijk slap en heeft weinig effect meer.

De thee blijft zo heet, wat kan ik doen?

Ik zie het nog voor me. Ik had een keer een evenement in Amsterdam en besloot mijn theebeker mee te nemen voor onderweg. Leek me wel handig. Halverwege (dus na zo’n halfuur rijden) opende ik voor het eerst de beker. Bij de eerste slok verbrandde ik mijn mond! Het was nog steeds gloeiend heet.

Om dat te voorkomen kan je thuis het best je thee overschenken in een gewoon glas. Zelf gebruik ik daar de grote glazen van Ikea voor. Dat is een perfecte maat. Alternatief is dat je de dop niet op je beker draait of er wat koud water bij schenkt (als je thuis blijft). En als je hem meeneemt naar je werk, kan je ook kiezen om de thee iets eerder te maken en tien minuten te laten afkoelen.

Review, mijn ervaring met Tastea Skintight

De beginstand

Om goed te kunnen beoordelen hoe ik eraan toe was voor ik startte met de Skintight thee, is het goed om te weten wat mijn begingewicht was: 80,5 kilo. Schoon aan de haak. Mijn streefgewicht is voor nu 75 kilo.

Hoe ik wilde gaan afvallen?

Om te kunnen afvallen, wilde ik niet alleen vertrouwen op de werking van een theesoort. Ik ken namelijk geen dieet waarbij je niet zelf aan de slag moet. Daarom nam ik me voor om, naast het drinken van de glazen Tastea Skintight, ook mijn voedingspatroon aan te passen. Dat betekende dus drie maaltijden per dag, een minimum aan tussendoortjes (alleen fruit of groenten als tomaatjes en komkommer) en meer water drinken.

De keuze voor volkoren pasta en zilvervliesrijst maakte ik ook – al bleek ik dat in de praktijk toch niet heel erg lang vol te houden. Maar de basis werd dus een iets ander voedingspatroon, aangevuld met twee glazen Tastea Skintight.

hoeveel tastea per glas skintight review

Welk effect heeft de Skintight thee?

Verminderd hongergevoel

De directe werking van Tastea Skintight was dat ik minder last had van een hongergevoel. Dat is iets wat ik, heel eerlijk, nog nooit eerder heb ervaren. Normaal krijg ik bijvoorbeeld een uur na het ontbijt wel weer lekkere trek, maar nu bleef dat helemaal weg. Dat voorkwam dus meteen dat mijn pogingen tot afvallen meteen weer werden getorpedeerd door mijn hang naar chocola en koekjes – zoals meestal gebeurt. In tegendeel. Pas rond half 12, zo’n halfuur voor lunchtijd, begon mijn maag weer een beetje te knorren. Mijn voorgenomen bakjes fruit kwamen er dus niet altijd van.

Vocht verlies

Meteen de eerste week verloor ik veel vocht. Je moet continu plassen van de thee (nog een reden om hem niet meer te drinken richting het eind van de middag). Maar dat heeft ook weer effect. Hiermee verloor ik al in de eerste week 2,5 kilo!

6 kilo kwijt in twee maanden? Mijn ervaring met de Tastea Skintight thee

Maand 1: veel motivatie

De eerste week nadat je de knop omzet om te gaan afvallen, verloopt meestal het soepelst. Zo ook hier. Ik vond het geen probleem me aan mijn dieet te houden en liet chocola met gemak links liggen. Persoonlijk vond ik het heel fijn dat mijn hongergevoel werd gestild, waardoor ik niet naar gemakkelijke snacks greep. Maandagochtend plande ik een weekmenu en dat werkte prima. Door regelmatig iets te eten, had ik geen trek. Ondanks dat we deze week de avondvierdaagse liepen en ik dus meer calorieën verbrandde dan normaal.

Het meetmoment op maandagochtend was veelbelovend en motiverend. Ik bleek 2,5 kilo kwijt én behoorlijk wat centimeters. Vooral op mijn buik, waar ik eigenlijk het meest vanaf wilde. Tegelijkertijd werd het iets moeilijker. Ik wilde niet te eentonig gaan eten, er moest een taart gemaakt en geproefd worden voor de combi-verjaardag van de meiden en we bestelden een keer pizza. Maar goed, behalve die twee uitspattingen hield ik me er redelijk streng aan en merkte dat ik steeds meer genoot van mijn eten. Ook als dat eens ongezond was. Niet gedachteloos weg happen – dat gedrag sluipt er kennelijk toch in.

De ultieme beproeving van mijn grote test: the most wonderful time of the month. Ik heb moeten vechten tegen de innerlijke drang om chocola te halen. Maar ik deed het niet. Als ik zoete trek had, loste ik dat op met een handje druiven of wat aardbeien en dat hielp enorm. Daarnaast zaten we middenin een hittegolf en die zorgde ervoor dat ik heel veel water dronk naast de Skintight. Overigens merkte ik wel een paar keer dat ik weleens baalde wanneer ik thee moest zetten voor het ontbijt. Dan wilde ik eigenlijk het liefst gelijk gaan eten en dat kan niet.

The final countdown. De laatste week was het erop of eronder voor de eerste maand. Ik voel me steeds beter. Mijn broeken beginnen wijder te worden en ik merk dat ik fitter ben. Bovendien pak ik niet zomaar zoetigheid in de vorm van hagelslag/chocopasta, koekjes of chocola. Ik neem nu gewoon rozenbotteljam of wat ahornsiroop op mijn havermoutpannenkoeken. We eten meer groenten (ook tussendoor), halen veel meer fruit in huis en ik geniet meer van mijn eten. Wel at ik taart voor de verjaardag van onze jongste dochter.

In totaal verloor ik de eerste maand 3,5 kilo en in totaal 32 centimeter, waarvan 6,5 rondom mijn buik en 7,5 om mijn bovenbeen. Omdat ik nog niet klaar was, besloot ik nog een maand door te gaan met het drinken van de Tastea Skintight.

tastea skintight review resultaten

Maand 2: een tweede blik Tastea Skintight

Ik was heel blij dat ik nog even kon doorgaan met het drinken van de afvalthee. Niet dat ik geen vertrouwen heb in mijn eigen kunnen, maar het verlies van je hongergevoel maakt het echt een stuk makkelijker om je veranderde eetpatroon vol te houden. Een uitdaging vind ik wel alle verjaardagen in deze periode (juli en augustus). Uit eten bij een pannenkoekrestaurant en dan een enorme coupe ijs voor je neus geschoven krijgen, is best even afzien. Ik viste braaf wat aardbeien uit het glas en een paar hapjes ijs, waarna ik hem doorgaf. Was best trots op mezelf!

Halverwege week 6 ging het mis. Ik voelde me minder gemotiveerd – iets dat helaas vaker de kop op steekt wanneer ik wat kilo’s kwijt ben – en at patat van de snackbar, bestelde een keer pizza met extra kaas toen we geen zin hadden om te koken en nam een schaaltje M&M’s. Weliswaar afgewogen, maar toch. Daarmee ontdekte ik dat het bij mij dus vaak misgaat in de avond. De Skintight thee hielp me gelukkig overdag enorm door het hongergevoel te onderdrukken, waardoor ik toch niet aankwam.

We waren in week 7 op vakantie en iedereen die al vaker probeerde af te vallen, weet dat dit meestal niet de gunstigste periode is voor je gewicht. Toch verloor ik wat centimeters. Dat schuif ik even af op het dagelijks zwemmen, fietsen en tennissen in de tuin voor ons huisje. Ik dronk wel consequent elke ochtend Tastea Skintight. In de middag alleen als dat zo uitkwam. Toch voelde ik wel verschil: in de middag kon ik veel lastiger van de zoetigheid afblijven die overal voor handen was.

En toen de laatste week. Van het vochtverlies merk ik minder dan in het begin, toen ik voor mijn gevoel elk uur naar de wc moest (sorry, oversharing). Maar het hongergevoel is nog altijd minder wanneer ik drink en aan de centimeters te zien, val ik nog altijd gestaag af. De weegschaal staat zelfs weer op de 75; een getal dat ik nooit meer had gedacht terug te zien na drie zwangerschappen. En in totaal wist ik deze tweede periode nog 8 centimeter te verliezen. Misschien minder spectaculair dan de vorige keer, maar het leverde me wel een taille op van 73 centimeter.

Het eindresultaat na twee maanden Tastea Skintight?

Na twee maanden afvallen met ondersteuning van Tastea Skintight ben ik in totaal 6 kilo kwijtgeraakt en ruim 40 centimeter.

De tweede maand paste ik mijn eetpatroon niet aan. Toch viel ik af met Tastea Skintight

Een veel gehoorde kritiek is dat ik mijn eetpatroon aanpaste en daardoor zou zijn afgevallen. Begrijpelijk, want het draagt zeker bij. Toch bewees de tweede maand me dat de thee wel degelijk uitmaakt. Ik at namelijk weer zoals daarvoor en een stuk ongezonder, maar viel wel kilo’s af en verloor centimeters. De grootste oorzaak zit hem toch, nogmaals, in het feit dat Tastea Skintight je hongergevoel vermindert en dat je dus niet zo vaak naar een snack grijpt of naar ongezonde voeding. Wanneer je dan weer wel trek krijgt, zo richting de maaltijd, maak je bovendien sneller een keuze die voedt in plaats van dat je iets lekkers pakt.

De grootste voordelen op een rijtje

 • Dankzij de pu erh had ik minder last van een hongergevoel. Daardoor kon ik bewust kiezen voor iets gezonds en niet voor iets lekkers (wat ik normaal sneller zou doen na een paar weken, waarna mijn hele poging doorgaans gedoemd is te mislukken)
 • Ik verloor vocht, eigenlijk al vanaf dag 1. Dat resulteerde zelfs in een verlies van 3 centimeter rondom mijn buik – iets dat je onmogelijk kan toeschrijven aan een aangepast eetpatroon.
 • Ik dronk automatisch meer op een dag dan normaal. Vooral omdat je een flink glas thee naar binnen werkt en ik vaak daarna nog eenzelfde glas met koud water dronk.

Anderen over hun ervaring met Skintight

Casandra (33), kocht na het lezen van mijn artikel een package deal Tastea Skintight

Op 10 juli ben ik begonnen met het drinken van Tastea Skintight. Niet zozeer om af te vallen, maar om, in combinatie met gezonder eten, beter in mijn vel te zitten. De thee smaakt anders dan de groene thee die ik normaal drink. Ik moest er dus in het begin wel even aan wennen. ‘s Ochtends en ‘s avonds drink ik een grote mok thee en het vermindert echt mijn eetlust. Als ik wil hoef ik tussen het ontbijt en de lunch niet meer te eten. Qua gewicht ben ik niet afgevallen, maar dat is natuurlijk ook niet mijn doel. Het lijkt wél of mijn vel strakker is geworden rond mijn buik en middel. Dat merk ik aan hoe mijn kleding valt. Tevens heb ik minder last van een opgeblazen gevoel. Ik ga dus zeker door met het drinken van Tastea. Het is een onderdeel geworden van mijn dagelijkse routine. 

Corina (60), proefde de Skintight thee en merkte dat haar hongergevoel minder werd

Ik vond de thee erg smakelijk en merkte dat het mijn hongergevoel al snel verminderde. Ook verloor ik extra vocht. Dat maakte dat ik zelf ook een blik kocht na het proberen.

Ro (32), probeerde Tastea Skintight min of meer onder (mijn) lichte dwang

Doorgaans is hij vrij kritisch ingesteld, dus ik vond het best spannend wat zijn mening zou zijn over Tastea Skintight. Hij besloot de proef op de som te nemen en dronk een vol glas terwijl hij trek had in zijn ontbijt. Een halfuur later had hij nog niets gegeten. ‘Wil je niet?’ vroeg ik hem. Zijn antwoord?

“Sinds ik dat glas heb gedronken, verdween mijn hongergevoel langzaam naar de achtergrond. Ik heb inmiddels helemaal geen trek meer.”

Hiermee hoop ik ook de argumenten te kunnen weerleggen van critici die menen dat het verdwijnen van mijn hongergevoel ook een mentale oorzaak zou kunnen hebben (ik wil immers fanatiek afvallen) of dat mijn positieve review te maken heeft met het feit dat ik twee blikken Skintight toegestuurd kreeg van Tastea. Anderen, die deze motivatie niet hebben en de thee zelf kochten, ervaren hetzelfde. Het is geen wondermiddel, maar zeker een steuntje in de rug.

waarom werkt tastea skintight ingredienten

Over Tastea Skintight

Tastea verkoopt alleen natuurlijke theesoorten waarvan bij tenminste 65% van de deelnemers aan hun onderzoek effect werd ervaren. De Skintight thee bevat Pu Erh – een Chinees kruid dat de stofwisseling bevordert. De overige kruiden die in deze thee zitten, bevorderen de werking van Pu Erh. Met één blik kan je 50 koppen thee zetten (je doet er dus ongeveer een maand mee).

Ingrediënten: Pu erh, gember, zwarte thee, Lapsang Souchong, stukjes kaneel, sinaasappelschillen, citroenschillen, rozenblaadjes, kruidnagel, kardemom.

Enthousiast geworden en je eigen blik thee kopen?

Voor mij werkte de thee echt als stimulans bij het afvallen. Want anders dan andere theesoorten onderdrukte het mijn hongergevoel echt. Daardoor werd het veel makkelijker mijn voornemen tot afvallen ook daadwerkelijk vol te houden én te ondersteunen met een gezondere voeding. Minder snoepen leidt uiteindelijk weer tot minder trek in snoep. En zo help je jezelf!

Update 2021

Na de bevalling van Nova jojo’de ik nogal vanwege de bijkomende emoties. Ergens in januari ging de knop echter weer om en ik besloot opnieuw te starten met Tastea Skintight. Waar ik in andere reviews na afloop nog weleens terugkom op het effect, geldt in dit geval dat ik onverminderd enthousiast ben. Het werkt voor mij echt en geeft me een zetje in de goede richting. Soms is dat net wat je nodig hebt om vervolgens blijvend af te vallen.

Meer informatie over deze thee vind je ook op de website.

Update 2023

Sinds vorig jaar probeer ik zoveel mogelijk intuïtief te eten. Het werkt in elk geval om mijn gewicht op peil te houden, maar zaligmakend vind ik het niet. Mijn gewicht schommelt inmiddels namelijk al geruime tijd rond de 75 kilo en ik wil er vijf kwijt. Om die reden heb ik opnieuw een blik Tastea Skintight aangeschaft. Ik gebruik niet langer de theebeker, omdat ik vind dat daar toch enigszins een plastic smaakje aan begint te zitten (zoals bij een Dopper of andere drinkbeker). Inmiddels pak ik gewoon een thee-ei of een zeefje en doe daar twee theelepels losse thee in. Over een tijdje zal ik een nieuwe update plaatsen. Vooralsnog hoop ik met een beker thee in de ochtend en voor de lunch weer wat kwijt te kunnen raken.

Nadat ik twee maanden lang Tastea Skintight dronk, verloor ik de nodige kilo’s en kwam eindelijk op mijn streefgewicht. Hoe ik dat deed? Een combinatie van thee drinken (verminderd hongergevoel, betere stofwisseling en vochtverlies) en op mijn eten letten. Toch merkte ik ook dat ik tijdens de tweede maand kilo’s en centimeters verloor, ondanks dat ik me niet meer strikt aan een soort dieet hield. Dus de vraag of je kunt afvallen met de Skintight thee van Tastea? Ja. In mijn geval werkte het bijzonder goed. Heb jij de Tastea Skintight (of een van de andere blends) al geprobeerd? Of ga je het doen? Laat het weten in de reacties!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Van elke aankoop die je doet via deze link(s) krijgen wij een klein percentage. Jij betaalt hiervoor uiteraard niets extra’s, maar je helpt ons een klein handje. Daarbij doen we regelmatig een donatie aan goede doelen als De Voedselbank, het Alzheimer Fonds of KWF. Mocht je dus een aankoop doen, dan willen we je hierbij heel graag bedanken!

Dit artikel is een samenwerking.

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (40) is alleenstaande moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

7 gedachten over “Tastea Skintight review: 6 kilo kwijt in twee maanden

 1. Klinkt als een goede methode. Ik ben alleen zelf niet zo’n theedrinker, dus zou het niet volhouden vrees ik. Heel goed ook dat je een combi van thee met gezond eten, minder snoepen en meer bewegen benadrukt.

  1. Nee dan wordt het inderdaad wat lastiger, als je minder dol bent op thee.
   En uiteindelijk is dat het belangrijkste natuurlijk als je blijvend wat gewicht kwijt wil. Natuurlijk helpt de thee als duwtje in de rug, maar daarna zal je het ook zelf moeten kunnen volhouden en daar is maar één manier voor 🙂

 2. Ik vind losse thee altijd een beetje een gedoe, maar als je ermee goed kunt afvallen…waarom niet?

  1. Scheelt voor mij dat de Tastea beker de losse thee goed tegenhoudt. Ik gebruik hem ook weleens voor andere theesoorten, al kies ik dan uit gemak toch inderdaad sneller voor een zakje.

 3. Wauw, dat is een flink gewichtsverlies! Dit ga ik zeker doorgeven aan mijn man, die wil graag 15 kilo eraf, en dat valt helemaal niet mee bij hem. Ik vind dat hij meer moet gaan bewegen, maar luisteren naar mijn goede adviezen? Ho maar….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven