Tastea Green Dream Ice Tea | Review

De zomerse temperaturen vragen om inwendige afkoeling. Daarom vond ik dit hét uitgelezen moment om de Tastea Green Dream Ice Tea te proberen: een verfrissende ijsthee met groene thee en tropische vruchten. 

IJsthee: helpt dat om af te koelen?

In landen rond de Middellandse Zee is het heel gebruikelijk om thee te drinken. De theorie is dat je lichaam eerst opwarmt en daarna harder moet werken om weer af te koelen, waardoor je eigenlijk je innerlijke ventilator aanwakkert. Koud water zou tegenovergesteld werken. Inmiddels blijkt die theorie grotendeels achterhaald te zijn. Des te meer reden dus om niet weg te hoeven zweten met een hete kop thee, maar gewoon lekker te kiezen voor verfrissende ijsthee. Het kwam dus goed uit dat ik van Tastea hun heerlijke groene ijsthee met tropische twist mocht proberen!

Review Tastea Green Dream Ice Tea

Van Tastea mochten we de groene ijstheevariant proberen: Green Dream Ice Tea. Deze combineert groene ijsthee met tropische vruchten. Je bereidt de thee warm (zoals je met andere thee ook zou doen) en laat hem daarna afkoelen om te kunnen drinken. Natuurlijk extra lekker met een ijsklontje erbij.

Hittegolf

Het kwam afgelopen maanden dus eigenlijk wel goed uit dat we worden ‘geteisterd’ door een hittegolf. Hoewel ik het zelf niet zo’n ramp vind trouwens, ik hou meer van warmte dan kou. En doordat ik lekker ijsthee kon drinken, hoefde ik mijn thee niet te missen.

Ingrediënten

Groene (Chinese) Sencha thee, citroengras, papaja, ananas, natuurlijk aroma, passiebloem kruid, gele goudsbloemblaadjes, rozenblaadjes, citroenschillen

tastea green dream ice tea review

Inhoud en gebruik van de Green Dream Ice Tea

In een blik Tastea Green Dream Ice Tea zit 125 gram thee. Per theebeker gebruik je 2,5 gram, dus dat komt neer op zo’n 50 flinke koppen ijsthee. Voor een karaf zoals je op de foto ziet, heb je ongeveer vier theebekers nodig trouwens. Om extra te koelen kan je ijsblokjes toevoegen. 

Deze blend sluit volgens Tastea zelf perfect aan op mijn persoonlijke favoriet: de Skintight variant.

tastea green dream ijsthee review

Hoe ruikt de groene ice tea blend van Tastea?

Zodra je het blik opent, ruik je meteen de tropische vruchten. Ik kreeg er ook meteen trek in. Zeker voor de zomer vind ik dit echt een heerlijke, passende geur. Nu maar hopen dat de ijsthee minstens zo lekker smaakt.

Alles over de smaak van Green Dream Ice Tea

Hoewel je de thee warm kan drinken (en hij lekker zomers smaakt), vind ik hem koud ook heel erg lekker. Je proeft de citrus- en tropische vruchten heel goed, maar hij heeft wel het zachte dat je van groene thee verwacht. Eerlijk gezegd dronk ik tot nu toe vooral ijsthee met een zoete smaak als perzik, als ik het nam, maar vanaf nu hou ik het bij de groene variant. Bovendien voelt het toch gezonder wanneer je de thee vers zet en er geen extra toevoegingen in zitten in de vorm van e-nummers (wat ik overigens wel weer compenseerde met de roze koeken, maar dat is een detail haha). Pure ijsthee dus, zoals het hoort, maar mét de smaak die je verwacht.

Eindoordeel over Tasteas Green Dream ijsthee

Vermoed dat het wel duidelijk mag zijn. Ik vond de Tastea Green Dream Ice Tea erg goed smaken en het is een prima alternatief voor water tijdens deze hete dagen. Mocht je toch het idee hebben dat je afkoelt van warme thee, dan is hij warm ook heerlijk. Dus aan jou de keus.

Wat is jouw favoriete ijsthee smaak?

Dit artikel is een samenwerking.

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (40) is alleenstaande moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven