Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Tastea Chai Dubai, luxe blend met bladgoud | Review

Tastea Chai Dubai is een exclusieve blend met bijzondere ingrediënten als bladgoud. Een klein feestje in je theeglas dus (hopelijk)! Ik mocht van Tastea een blik proberen en vertel je in dit artikel of het al goud is dat er blinkt 😉 

Tastea blends: stuk voor stuk lekker en nuttig

Misschien heb je mijn succesverhaal van Tastea Skintight wel gelezen? Twee maanden verder en zes kilo lichter kon je geen betere promotie bedenken voor een product. Ik ben net een wandelend reclamebord, omdat ik dankzij de thee net dat zetje in de rug kreeg dat ik zo verschrikkelijk nodig had. En voor wie het wil weten: ja, ik weeg nog steeds zes kilo minder dan toen. Iets waar ik nog elke dag heel blij van word.

Maar goed deze blog draait natuurlijk niet om mij of afvallen. Tastea kwam namelijk een tijdje terug met een wel heel bijzondere nieuwe smaak op de markt: Chai Dubai. En die mocht ik proberen! Mijn nieuwsgierigheid was direct gewekt. Naast dadel, zwarte thee Ceylon en groene munt bevat deze variant ook bladgoud.

chai dubai tastea review

Bladgoud in je thee?

Ik hoop hiermee niemand voor het hoofd te stoten, maar ik vond eetbaar bladgoud een beetje pretentieus. Niet per se iets voor deze cultuurbarbaar die het jammer vindt dat de gemiddelde Domino’s pizza niet meer vitaminen en mineralen bevat. Toch kon ik het aanbod niet laten liggen, want ik was heel benieuwd. Hoe vaak krijg je nu zomaar 23 karaats bladgoud in je kopje thee? En zou het echt allemaal iets toevoegen?

Review Tastea Chai Dublai

Hoe ruikt de thee?

Wanneer ik mijn nieuwe blik ruik ik direct het verschil met Skintight. De geur is voller, uitgesprokener en een beetje herfstig. Ergens meen ik een vleugje van onze tandpasta te herkennen (waar ik tijdens mijn laatste zwangerschap vrij verslaafd aan was) – de groene munt. Het bladgoud valt ook meteen op natuurlijk. Weliswaar is dit een geurloos ingrediënt, maar duidelijk goud. Nieuwsgierig als ik ben, probeer ik het toch ook even vast te pakken. Direct plakt het aan mijn vinger en krijg ik het er nauwelijks nog af, oeps! In elk geval kan ik niet wachten hem te proberen, want de blend lijkt me erg lekker.

review tastea chai dubai met bladgoud

De smaak van Chai Dubai

Ik vind de thee heerlijk vol. Zelf gebruik ik daarom ook niet zo heel veel losse theebladeren, omdat hij dan wat bitter wordt. Maar dit is natuurlijk een kwestie van smaak. De muntsmaak die ik wel rook, proef ik niet zo terug, maar het zoete van de dadel en ietwat bittere van de zwarte thee mengen zich tot een bijzondere smaak. Ik vind hem perfect voor de herfst in elk geval, zeker met een stukje pure chocola (of kruidnootjes).

heerlijke tastea chai dubai

Hoe lang moet je de thee ongeveer laten staan?

Persoonlijk ben ik dus niet zo’n fan van het hele bittere. Dus ik doe een schepje thee in de beker, gooi er heet water bij en schenk hem binnen een halve minuut in mijn glas. Dat is erg snel, maar daardoor vind ik de smaak wel het lekkerst. En hij is dan ook gewoon goed gekleurd. Beetje goudachtig glansje zelfs.

Eindoordeel over Tastea Chai Dubai

Dit is toch wel een van mijn favorieten. De heerlijke geur van de thee, de smaak die echt lekker vol en herfstig is en het gevoel van luxe als je de thee drinkt. Waar ik de andere smaken nog wel wil delen, is dit echt een beetje ‘mijn’ thee. Wat ik zelf heel erg lekker vind is de combinatie van smaken. Wel is het beter om hem niet te lang te laten trekken, want daar wordt hij te bitter van naar mijn zin. Maar wat mij betreft is het een blijvertje voor de herfst.

chai dubai tastea bladgoud review

Alles dat je verder nog moet weten over Chai Dubai van Tastea

Ingrediënten

125 gram thee: zwarte thee Ceylon, groene munt, dadel, saffloerbladeren, kardemom, gemalen kardemompoeder en 23K eetbaar bladgoud

Let op: kan sporen bevatten van noten, sulfieten, soja en lactose
Bij het blik thee krijg je een certificaat van echtheid van het bladgoud

Prijs per blik: € 29,95

tastea review chai dubai

Over Tastea

Alleen de beste blaadjes komen in jouw Tastea thee terecht: het bedrijf koopt namelijk alleen blaadjes in die manueel zijn geplukt en mengt deze met de lekkerste natuurlijke ingrediënten. Chinese kruidengeneeskundigen adviseren daarbij welke combinaties het best uitpakken, om jou te garanderen dat je kopje thee een beleving wordt.

Lijkt het jou lekker om zo’n thee met bladgoud te proberen? Of kende je Tastea Chai Dubai al?

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Van elke aankoop die je doet via deze link(s) krijgen wij een klein percentage. Jij betaalt hiervoor uiteraard niets extra’s, maar je helpt ons een klein handje. Daarbij doen we regelmatig een donatie aan goede doelen als De Voedselbank, het Alzheimer Fonds of KWF. Mocht je dus een aankoop doen, dan willen we je hierbij heel graag bedanken!

Dit artikel is een samenwerking.

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids