Bun in the oven: zwangerschapsthee Tastea | Ervaring

Tastea Bun in the oven is een speciale zwangerschapsthee die je helpt in het derde trimester. Er zitten belangrijke mineralen in en vitamine C. We kregen een blik om te testen en in deze review vertel ik je dan ook alles over mijn ervaring (nu 35 weken zwanger) met deze bijzondere theeblend. Heb je nog vragen? Laat het me dan zeker weten in de reacties!

Zwangerschapsthee van Tastea

Vitaminen en mineralen zijn je hele zwangerschap belangrijk, maar zeker richting het einde beginnen de loodjes zwaar te weten. Letterlijk en figuurlijk. In het derde trimester ben je vermoeider, zoek je langzaam je eigen cocon steeds meer op en ben je toe aan rust. En dat is logisch: je lijf en geest maken zich klaar voor de periode na de bevalling, die veel van je zal eisen op fysiek en mentaal vlak. Daarom gebruik ik verschillende producten die me hierbij ondersteunen.

Van Tastea ontving ik een blik Bun in the oven met een kruidenblend. Nu ben ik sowieso fan van het theemerk, omdat ik de smaken over het algemeen echt heel lekker vind, met als persoonlijke favorieten de Chai Dubai qua smaak en Skintight omdat ik er zo lekker door ben afgevallen. Dus ik was erg benieuwd naar deze. En nu de dagen weer guurder worden, de regen regelmatig lekker tegen de ramen slaat en ik langzaam zo’n herfstgevoel krijg, krijg ik ook weer meer trek in thee – iets dat ik de rest van de zwangerschap eigenlijk niet had. Komt dus goed uit!

Tastea Bun in the oven

Review Tastea Bun in the oven: mijn ervaring

Hoe ruikt de thee?

Toen ik het blik zwangerschapsthee opendeed, rook het een beetje naar zo’n homeopatische hoestdrank van vroeger met tijm en honing. Best grappig, want beide ingrediënten zitten niet in het blik. Maar als ik de smaak verder moest omschrijven, dan ga ik voor fris, kruidig (uiteraard) en je ruikt subtiel de pepermunt. Daardoor associeer ik de thee ook echt met de herfst.

De blaadjes zijn vrij klein in elk geval, anders dan bij sommige andere kruidenblends.

De smaak van Tastea Bun in the oven

De smaak lijkt op de geur. De thee heeft een frisse ondertoon, maar is tegelijk ook wat kruidig van smaak. Niet té trouwens. Gelukkig, want daar hou ik zelf minder van. Doordat hij vrij subtiel blijft, kan ik er makkelijk een glas of twee per dag van leegdrinken.

Hoe lang moet je de thee ongeveer laten staan?

Tastea raadt zelf aan om Bun in the oven 5-10 minuten te laten trekken. Normaal doe ik dat eigenlijk niet zolang (omdat ik bang was dat je dan zo’n zware kruidenthee zou krijgen), maar voor de foto stond de theebeker toevallig wel langer dan gebruikelijk. Ik vermoed tussen de 10-15 minuten. En verrassend genoeg is de thee dan nog niet zwaar. Dus bij toeval ontdekt: je kan hem prima die 5-10 minuten laten staan.

zwangerschapsthee tastea review ervaring

Eindoordeel over Tastea Bun in the oven

Over de ingrediënten van deze zwangerschapsthee

Het voedingscentrum raadt aan om matig te zijn met theïne-bevattende theesoorten. Om die reden drink ik eigenlijk alleen thee waar het niet in zit: kruidenthee en rooibos. Daarom vind ik Bun in the oven heel fijn. Omdat het een kruidenthee is, bevat hij sowieso geen theïne en kan je hem veilig drinken tijdens de zwangerschap. Wel bevat deze thee wat anijs. Hiervan wordt aangeraden maximaal twee koppen per dag te nemen. Brandnetelthee is daarentegen o.a. goed voor je vitamine C, ijzergehalte en stimuleert de nieren. Best handig in deze laatste fase waarin je veel vocht vasthoudt!

De smaak van Bun in the oven

Als gezegd vind ik de thee lekker. Dat hij ook functioneel is tijdens de zwangerschap, vind ik mooi meegenomen, maar ik zou hem anders nog steeds drinken. Of ik hem andere zwangere vrouwen aanraad? Ja. Zeker als je dol bent op thee, is het een fijne smaak om in de kast te hebben staan.

tastea review bun in the oven

Hoe voel ik me na het drinken?

Hoewel ik in de laatste weken voor de bevalling zit, voel ik me niet suf na het drinken van de warme thee (gelukkig). Ik zou zelfs voorzichtig willen zeggen dat ik me iets energieker voel, maar vind dat toch een lastige uitspraak om te verbinden aan de thee zelf. Maar goed, het kan dat mijn mineralenvoorraad inderdaad een kleine oppepper heeft gekregen afgelopen week en ik me daardoor lekkerder voel.

Voor de volledigheid: wat het daadwerkelijk qua vitaminen en mineralen met je doet, kan ik moeilijk meten zonder bloedtesten.

bun in the oven losse thee tastea

Alles dat je verder nog moet weten over Bun in the oven

Ingrediënten

Framboosbladeren, brandnetel, pepermunt, anijs, natuurlijke smaakversterker (framboos- en calamansismaak), verbena en citroenmirte

Prijs per blik (50 gram): € 22,95

Werking van Bun in the oven

Tastea Bun in the oven helpt je bij:

  • Een aangenaam derde trimester
  • Vitamine- en mineralenboost (zink, magnesium, calcium, ijzer)
  • Soepelere bevalling (het versterkt je baarmoeder)
  • Aangenamere kraamperiode

Bij twijfel: neem contact op met je verloskundige of gynaecoloog

Tip

De losse blaadjes zijn vrij klein en de kruiden passen dan ook niet in een thee-ei. Daarom wordt aangeraden de speciale Tastea beker te gebruiken.

Deze lekkere zwangerschapsthee van Tastea is dus zeker een aanrader als je in het derde trimester zit. Vooral omdat hij rijk is aan mineralen, geef je jezelf met Bun in the oven de boost die nodig is voor je bevalling. Wat is jouw favoriete theesmaak?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (39) is moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven