Press "Enter" to skip to content

Tagliatelle met paddenstoelen en broccoli roomsaus

Broccoli

Onder de groene groenten is broccoli één van de weinige soorten die er hier wel in gaan. Het liefst in hele stukken tegelijk. Hopelijk bij jullie ook! Deze tagliatelle met broccolisaus is echt een voltreffer bij ons thuis en wordt vaak met smaak gegeten. Ondanks de paddenstoelen. Het is een makkelijk recept dus ook prima geschikt als je niet zoveel tijd en zin hebt om te koken.

Ingrediënten (4-5 personen)

  • 500 gram tagliatelle (extra lekker: verse pasta)
  • Biologische spekreepjes
  • Rode ui
  • Champignons
  • Oesterzwammen
  • 500 gram broccoli
  • Crème fraîche of Remia Cuisine witte basissaus
  • Zwarte peper
  • Snufje zeezout
  • Teen knoflook
  • Geraspte kaas

Bereidingswijze

  1. Kook de broccoli vast voor in de pan waar straks de tagliatelle in gaat
  2. Intussen bak je de biologische spekreepjes in een hapjespan op hoog vuur, waarna je ui, champignons en oesterzwammen toevoegt. Doe er ook geperste knoflook bij.
  3. Zodra de broccoli klaar is (5-7 minuten in kokend water), laat je de groenten uitlekken en afkoelen.
  4. Doe de tagliatelle in het water van de broccoli en kook tot het gaar is.
  5. Intussen snij je de broccoli in kleine roosjes en bak je het nog even mee met het mengsel.
  6. Tot slot voeg je de witte saus toe (crème fraîche of Remia Cuisine), een snufje zout en wat peper naar smaak.
  7. Serveer met een lekkere geraspte kaas.
Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids