Review | Knappe koppen voor Nintendo Switch

De Nintendo Switch is onverminderd populair. Sinds kort is er een nieuw spel uit, Big Brain Academy: Knappe Koppen. Hierin neem je het op tegen je medespelers die allemaal kunnen meedoen op hun eigen niveau, leuk dus voor het hele gezin. In deze review lees je er alles over.

Big Brain Academy: Knappe Koppen voor Nintendo Switch

Met het hele gezin een quiz doen en je hersens laten kraken? Dat is over het algemeen niet goed mogelijk met allerlei leeftijden door elkaar. Het is te moeilijk voor de een en te makkelijk voor de ander. Maar nu is er Big Brain Academy: Knappe Koppen voor Nintendo Switch. Dit leuke partyspel daagt iedereen uit op zijn eigen niveau. Hoe dat precies zit? Lees snel verder!

big brain academy nintendo review

Wat kan je doen in de Big Brain Academy?

Knappe Koppen is een multiplayer game met vijf verschillende categorieën:

  • Visie
  • Geheugen
  • Analyse
  • Rekenen
  • Inzicht

Elke categorie bevat meerdere korte spelletjes waarin je tegen elkaar strijdt op een door jouzelf gekozen niveau. Daardoor is hij ook prima geschikt voor een feestje: je kan het spel spelen met maximaal vier mensen tegelijkertijd, ongeacht de leeftijden.

Hoe werkt het?

Iedereen kiest zijn eigen avatar. Daarna selecteer je in welke game modus je wil spelen (uit elke categorie een opdracht of juist liever 1-5 opdrachten aan de hand van een draaiend rad). En vervolgens stel je per spel de moeilijkheidsgraad in, van kind tot expert. Aan de hand van je eindscore per beurt krijg je een aantal punten; wie het eerst 100 punten haalt wint die ronde.

https://youtu.be/vQkE9fcWxXM

Is het niet te simpel als volwssene?

Bij een spel dat ook geschikt is voor kinderen ben je misschien geneigd te denken dat het voor volwassenen wat simpeler is. Althans, dat was mijn persoonlijke vooroordeel. Inmiddels ben ik daarop teruggekomen. Overmoedig koos ik namelijk voor het expert-niveau tijdens de eerste twee potjes en werd daarop keihard ingemaakt door de meiden. Oeps! Dus nee. Hoewel de spelletjes relatief eenvoudig ogen, kan het niveau waarop je speelt behoorlijk pittig zijn. Dat maakt het een echte strijd.

Hoe is Knappe Koppen voor jongere kinderen?

Onze jongste dochter van zes vond sommige spelletjes best lastig. Dat heeft er gedeeltelijk mee te maken dat ze nog niet alles kan lezen en dus enigszins hulp nodig heeft. En anderzijds omdat ze bepaalde vaardigheden wat lastiger vindt. Dit neemt trouwens niet weg dat ze veel plezier heeft in een potje Knappe Koppen met het gezin. We helpen haar gewoon hier en daar, leggen het spel uit en dan maakt ze ons af en toe onverwachts in met een grote grijns op haar gezicht. Je kunt het dus vanaf een jaar of zes à zeven prima spelen.

Big Brain Academy Knappe koppen review
Je vindt Big Brain Academy: Knappe Koppen op Bol.com

Ons oordeel over Big Brain Academy: Knappe Koppen

Dit is een blijvertje! Onze dochters van 7 en 6 zijn dolenthousiast en vinden dit stiekem een stuk leuker dan de verschillende spellen van Mario Bros, waarbij ze toch niet altijd mee kunnen komen met ons. Nu spelen ze gewoon op hun eigen niveau. Stuk beter voor de sfeer ook, eerlijk gezegd. Voor mij persoonlijk was het even slikken dat ik niet direct kon spelen op Expert niveau zonder gigantisch af te gaan haha, maar verder heb ik ook echt een hele gezellige middag gehad vorige week met de meiden. Met een baby in huis hebben Ro en ik iets minder tijd om te gamen dan normaal, maar de rest speelt het regelmatig met elkaar. Aanrader dus! Juist omdat ze elkaar hier echt in vinden.

LEESTIP
Speelt jouw kind graag spelletjes op de Nintendo Switch? Dan kennen jullie vast Animal Crossing: New Horizons wel. Linda zette 18 handige tips voor Animal Crossing op een rijtje waarmee je het spel nog beter begrijpt en waardoor je er nog meer plezier uit kunt halen!

Algemene informatie

  • Big Brain Academy: Knappe Koppen
  • Geschikt vanaf 3 jaar (volgens Bol.com; in de praktijk is het voor je kind waarschijnlijk écht leuk vanaf een wat latere leeftijd – als je het mij vraagt)
  • 1-4 spelers
  • Je kunt ook kiezen voor een aparte modus waarin je speelt tegen spelers over de hele wereld of bekenden die vanaf hun eigen Switch meedoen
  • Prijs € 29,99

Benieuwd? Op de website van Nintendo vind je de Demo versie.

Zijn jouw kinderen net zo dol op de Nintendo Switch? En is Knappe Koppen ook echt iets voor jullie?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Van elke aankoop die je doet via deze link(s) krijgen wij een klein percentage. Jij betaalt hiervoor uiteraard niets extra’s, maar je helpt ons een klein handje. Daarbij doen we regelmatig een donatie aan goede doelen als De Voedselbank, het Alzheimer Fonds of KWF. Mocht je dus een aankoop doen, dan willen we je hierbij heel graag bedanken!

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (40) is alleenstaande moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven