Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Column | Mijn valkuil? Ik hou te veel van chips!

Afvallen is een proces van vallen en opstaan

Een paar weken terug schreef ik dat ik een jaar geleden het roer drastisch omgooide. Maar of dat in één keer goed ging? Nee, zeker niet! Afvallen blijft namelijk een proces van vallen en opstaan. Om dat te illustreren deel ik in deze blog mijn persoonlijke verhaal (en grootste hindernis) met jullie.

De eerste zes maanden

Ik liet vorige keer het resultaat zien van 24 weken afvallen. Het ging dat eerste halfjaar echt heel goed, zoals je op de foto’s in mijn vorige verhaal kan zien. Ik was goed gemotiveerd en deed twee keer in de week aan krachttraining. Dit was allemaal goed te combineren met mijn leven, zonder dat ik echt veel aanpassingen hoefde te doen.

Mijn leven veranderde

In september kreeg ik een nieuwe baan. Van drie dagen op kantoor en een dag thuis werken, ging ik naar vier dagen op kantoor. Dat was een hele omschakeling, ook in verband met het geregel rondom de kinderopvang. Maar ondanks alles bleef ik volhouden. Het ging eigenlijk bewonderenswaardig goed, dacht ik nog. Natuurlijk was het even wennen, maar wanneer is een nieuwe baan dat nou niet?

De omslag

Zoals elke vrouw die probeert af te vallen waarschijnlijk wel herkent, er kwam een (bijna onvermijdelijk) omslagpunt: ik ging op vakantie. Halverwege september, ik werkte net drie weken voor mijn nieuwe werkgever, ging ik op vakantie. Heerlijk!

Vooraf nam ik mezelf een aantal dingen voor:

  • Ik ga niet te veel drinken
  • Ook op vakantie zal ik slimme keuzes maken wat mijn eten betreft
  • Ik ga af en toe oefeningen doen
  • En intussen wil ik heerlijk gaan genieten

Nou ja, je kent het denk ik wel. Geen gekke voornemens dus…

Oeps!

Op vakantie ging het prima met mijn laatste voornemen: heerlijk genieten. Elke avond ging er wel een flesje wijn doorheen, voor het eten lekker wat chipjes en erna soms ook nog. Pastaatje hier, ijsje daar – want ja, ik was nou eenmaal in Italië. En voor ik het wist ging het van kwaad tot erger. Er zat geen rem meer op. Je denkt al snel ‘dit kan dan ook nog wel’. Eigenlijk precies zoals ik voor Personal Body Plan altijd deed. Ik at destijds namelijk heel veel chips en praatte het voor mezelf goed met diezelfde woorden.

Die chips is gewoon echt mijn valkuil. Confession alert! Voor ik begon met Personal Body Plan werkte ik, denk ik, gemiddeld vijf zakken chips per week weg! Terwijl ik het opschrijf, schrik ik er zelf van. Ik weet nu namelijk dat in een zak chips (Nachos, mijn favoriet van 185 gram) bijna duizend kcal. zitten. Het zouden 6-7 porties moeten zijn; voor mij was het er één.

Terugvallen in oude patronen

Natuurlijk, op vakantie moet je wel een beetje genieten – daar is je vakantie ten slotte voor. Maar ik viel te gemakkelijk weer in mijn oude patronen. Dat is denk ik ook de kern van het probleem met afvallen: het is lastig om van je slechte gewoonten af te komen en dit gaat niet in een dag, niet in een paar weken en dus blijkbaar (bij mij) ook niet in een halfjaar. Het is echt een proces van vallen en opstaan. En juist daar leer je van.

Of ik nog gesport heb op vakantie? Nee. Ook niet een heel klein beetje; gewoon helemaal niet. Ik had vooraf heel enthousiast mini bands aangeschaft om daar wat oefeningen mee te kunnen doen uit de Personal Body Plan database. Maar niks dus.

En eigenlijk is dat ook helemaal niet erg als je op vakantie gaat, als je het thuis maar weer oppakt. Gelukkig lukte me dat dit keer wel, dankzij Personal Body Plan. Of me dat meteen na mijn vakantie lukte? Daar vertel ik je over twee weken meer over. Dan geef ik meteen tips over hoe jij dit beter kunt aanpakken dan ik heb gedaan 😉

Aanbieding tot en met 31 januari

Ben je geïnteresseerd? Meld je dan aan via deze link en je krijgt mij als je coach! Wees er snel bij: op dit moment geldt een fijne aanbieding waarbij je bijna 50% korting krijgt. Je betaalt daardoor vanaf € 17,99 per maand, in plaats van € 34,99.

Vind jij het ook zo lastig om alles in balans te krijgen (en houden)?

Susan werkt als coach bij Personal Body Plan. Ze helpt moeders zoals jij en ik om meer balans te krijgen tussen gezin, werk, voeding en beweging. Meer informatie? Mail voor meer informatie! Voor meer tips, advies en de voortgang van haar challenge kan je Susan natuurlijk ook volgen op Instagram.

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids