Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Column | Eindelijk onze gender reveal

Nieuwsgierig naar het geslacht

Zijn jullie net zo nieuwsgierig als ik? Vorige keren vertelde ik natuurlijk over mijn zwangerschap, onze nieuwe woning en mijn nieuwe baan! En oh, wat wilde ik graag weten wat het zou worden, maar daarvoor moet je geduld hebben.

Tweede trimester

Ondertussen voel ik mij stukken beter. Ik heb weer energie en ben niet meer misselijk. Dit tweede trimester is wat dat betreft toch de fijnste periode. En daar maak ik gebruik van, want er staat ons een hoop te wachten straks met het nieuwe huis. Omdat ik tegen die tijd niet zo veel meer kan doen, probeer ik nu zo veel mogelijk voor te bereiden.

Voorkeur

Maar goed, een jongen of een meisje. Had ik een voorkeur? Ik weet dat veel mensen zeggen: “Als de baby maar gezond is”. En dat is ook zeker zo. En ik weet ook dat je het misschien niet helemaal hoort te zeggen, maar ik had wel een voorkeur voor een meisje. Bij de eerste eigenlijk ook al wel, maar ik ben nu dolgelukkig met ons zoontje. Dus als dit een jongetje zou zijn, is het ook oké en ben ik niet minder blij.

Waar die voorkeur vandaan komt? Ik heb zelf zo’n fijne band met mijn moeder en dat zou ik ook graag willen met een dochter. Natuurlijk weet ik best dat als je een dochter krijgt, dat nog niets zegt over of diezelfde band er zal zijn, maar toch. Jaden zelf heeft trouwens ook een voorkeur: hij wil graag een broertje.

Laatst werd ik trouwens ook weer met mijn neus op de feiten gedrukt; het is niet altijd een gegeven dat alles zo makkelijk gaat. Eigenlijk mag ik dus ook niet zeuren.

Onthulling

Maar wat is het nu? Zijn jullie net zo nieuwsgierig als ik was? Tijdens de echo zei ik tegen de verloskundige: “Hey dat zijn de billetjes en de beentjes, bij Jaden zag ik daar meteen een piemel!”. En toen bevestigde ze mijn constatering: “Dat kan wel kloppen, want die zit hier ook niet. Jullie krijgen een meisje!”. Je snapt het al, tranen over mijn wangen. Wat was ik blij! Jaden iets minder 😉, zo’n typisch boze peuter haha. Heel grappig om te zien! Gelukkig is hij er ondertussen wel overheen.

Ik zal jullie volgende keer meenemen in hoe het gaat met Personal Pregnancy Plan, en wat dat voor je kan betekenen als je zwanger bent.

Susan werkt als coach bij Personal Body Plan. Ze helpt moeders zoals jij en ik om meer balans te krijgen tussen gezin, werk, voeding en beweging. Meer informatie? Mail voor meer informatie! Voor meer tips, advies en de voortgang van haar challenge kan je Susan natuurlijk ook volgen op Instagram.

Afbeelding, Ruth Black – Shutterstock

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids