Press "Enter" to skip to content

Surprisestress? 9 stappen waardoor je ruim op tijd bent

Last van surprise stress omdat je op het laatste moment nog moet beginnen aan je Sinterklaassurprise? Niet nodig! Met deze blog krijg je 9 handige tips die je begeleiden: van lootje tot achterover hangen, omdat jij dit jaar allang klaar bent voor Pakjesavond!

Sinterklaas surprise maken

Als alternatief voor pakjesavond met een juten zak kan je natuurlijk surprises en gedichten gaan doen met de familie. Hartstikke leuk, tot het bijna 5 december is. Bij veel mensen slaat dan ineens de surprisestress toe omdat ze nog helemaal niks hebben gemaakt. Wat nu? Om te voorkomen dat je last minute moet vechten om oude kranten voor je papiermaché zetten we 9 stappen voor je op een rijtje. Zodat jij dit jaar niet hoeft te stressen om je surprise!

Voorkom surprisestress in 9 simpele stappen

Begin op tijd

Eigenlijk staat en valt de hele methode hiermee. Vat de koe bij de horens en ga meteen aan de slag als je het lootje hebt.

Bekijk je lootje en haal diep adem

Oké, misschien trek je wel je schoonzus die de meest ingenieuze surprises maakt. Of heb je iemand erop staan waar je weinig mee hebt? Hou je juist extreem veel van deze persoon en legt dat de lat hoog? Hoe dan ook, haal diep adem. Jij kan dit, ook als je niet per se heel goed kan knutselen.

Schrijf hobby’s en interesses op van de persoon op je lootje

Het is zoveel makkelijker als je een idee hebt waarmee je moet werken. Ga gewoon even een halfuurtje brainstormen en schrijf van alles op. Hoe oud is deze persoon, wat zijn de hobby’s, interesses en/of sporten die hij of zij beoefent? Hoe meer je opschrijft, hoe meer kanten je op kan. En probeer ook een beetje out of the box te kijken. Misschien maakt deze persoon komend jaar een bijzondere reis? Bereikt hij of zij een bepaalde mijlpaal (leeftijd, jubileum, pensioen)? Is er een baby geboren? Of wie weet zeurt hij heel vaak over een bepaald fenomeen: daar kan je vast ook wel iets mee!

Doe surprise inspiratie op bij anderen

Beter goed gejat, dan slecht bedacht! Dat geldt zeker voor surprises. Dus open Pinterest (of nog beter, lees dit artikel met 91 ideeën voor een toffe surprise) en kijk of er iets bij staat dat past bij ‘jouw persoon’.

Stel een goed plan op

Echt, de uitwerking valt of staat met je eigen inzet. Als je dan toch bezig bent, maak dan gelijk een plan. Hoe pak je het aan? Wat wil je wanneer gaan doen? En wat heb je daarbij nodig? Is het enkel wat verf? Kan je ook gekleurd papier gebruiken? Watten? Glitters?

De meeste surprises die op Pinterest staan, hebben ook een fijne handleiding. Dan hoef je alleen maar het lijstje af te werken en de surprise na te maken. Dat lukt over het algemeen wel.

Koop je cadeau meteen

Het zou toch bijzonder jammer zijn als je dit jaar op tijd bent met een ongelooflijk spectaculaire surprise en je vergeet compleet om nog iets te halen. Voorkom dus dat je ergens een Douglas bon aan de onderkant moet plakken omdat je surprise al helemaal dicht gekit zit en haal op tijd een cadeautje. Alternatief: bestel op tijd via Bol.com! Dan is het voor de feestdagen in huis.

Bol.com Algemeen
Bol.com Algemeen

Plan een dag om te gaan knutselen aan je surprise

Het is belangrijk om daar bewust tijd voor te maken. De kans is anders groot dat je het project voor je uitschuift en ongemerkt toch plots nog maar enkele dagen tijd hebt. Liefst een ruime week voor jullie Pakjesavond, zodat tegenvallers nog gecorrigeerd kunnen worden. Probeer jezelf ook geen onmogelijke eisen op te leggen. Uiteindelijk gaat een surprise toch kapot en heeft het weinig zin om tijd te verspillen aan kleinigheden.

Schrijf je gedicht op tijd

Net als het cadeau is het gedicht ook iets dat je zou kunnen vergeten. Zeker als je trots bent op je knutselprestaties. Dus schrijf snel een briljant Sinterklaasgedicht (en dat kan iedereen met deze 5 handige tips)!

Is dit alles niks voor jou en heb je geen tijd of zin om je creativiteit om te zetten in een geweldige surprise? Lezeres Marjolein tipte dat je tegenwoordig ook kant-en-klare kits kunt kopen. ‘Hoef je alleen maar alles op te plakken’. Ook handig trouwens als je onverhoopt en onbedoeld toch de surprises voor je kinderen maakt.

Geniet van de tijd die je over hebt en het gebrek aan surprisestress

En dan ben je klaar.

Helemaal klaar dit jaar! Geen stress meer over je surprise, gedicht of cadeau. Geniet bewust van het vrije gevoel dat dit oplevert. Hoe geweldig is het dat anderen misschien nog op 4 december bedolven zijn onder verf, lijm en watjes, terwijl jij dan tevreden onderuit hangt op de bank?

Heb jij ieder jaar opnieuw last van surprisestress? Of plan jij het allemaal ruim op tijd?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken om nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Afbeelding, Kolpakova Daria – Shutterstock

Ook leuk om te lezen

Be First to Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© De Mamagids