Zo verwijder je Sudocrem van een kinderhuid

Als het gaat om luieruitslag is Sudocrem je grootste vriend ter wereld. Maar dat gevoel verdwijnt even wanneer je dochter zich op een onbewaakt ogenblik vol smeert met dit hardnekkige goedje! Wat kun je doen om Sudocrem van je huid te verwijderen?

Sudocrem: bedoeld voor luieruitslag

In tegenstelling tot onze huid, kan die van een baby zich de eerste vier levensjaren nog niet altijd goed beschermen tegen invloeden van buitenaf. Luieruitslag ontstaat daarom bijvoorbeeld wanneer de huid langdurig in aanraking komt met urine en/of ontlasting. Ook tijdens het doorkomen van de tandjes, start met flesvoeding of de eerste keren vast voedsel komt dit verschijnsel voor. Daarnaast kan je baby ook last krijgen van een gevoelige, kapotte huid door de kou.

Conclusie is dus vooral: je ontkomt er niet aan. Maar voor deze situaties is Sudocrem gelukkig je beste vriend. De dikke crème beschermt de dunne, gevoelige babyhuid en zorgt ervoor dat de kapotte huid sneller heelt. Tot zover dus vooral een dikke duim omhoog voor deze van oorsprong Ierse uitvinding.

Sudocrem op de huid

Er zit eigenlijk maar één klein nadeel aan Sudocrem. De substantie is zo dik en hardnekkig dat hij slecht uitsmeert. Dat hoeft in principe ook niet, zolang je hem alleen gebruikt op de kapotte of rode babyhuid. In die gevallen is het juist belangrijk dat er een laagje overheen komt die de huid beschermt. Maar wat als je kind in een onbewaakt ogenblik je pot van de kast pakt en zich er lekker mee insmeert – of erger, je meubels, alsof het bodylotion is? Dan gaat Sudorcrem van beste vriend naar grootste vijand in enkele seconden. Zoals dit filmpje…

Hoe verwijder je Sudocrem van een kinderhuid?

Hoe je de televisie redt van een dreumesaanval met Sudocrem is helaas niet bekend. Maar mocht de crème enthousiast worden uitgesmeerd over iets anders dan de luieruitslag? Dan is de Sudocrem gelukkig redelijk makkelijk te verwijderen.

sudocrem verwijderen kind huid
True story dit…

Benodigde tijd: 5 minuten

Sudocrem verwijderen van een kinderhuid (zo simpel is het)

 1. Neem je kind mee naar de badkamer

  Alleen achterlaten na een incident met het Sudocrem-potje is nooit verstandig. Iets met een ezel en een het spreekwoord dat voorkomen beter is dan genezen. Bovendien weet je nooit welke schade je lieve, maar enthousiaste dreumes nog meer kan aanrichten met de Sudocrem.

 2. Pak een oude handdoek en maak hem nat met lauwwarm water

  Koud is onprettig, heet ook en lauwwarm is voldoende om de crème te verwijderen.

 3. Wrijf zachtjes de Sudocrem van de huid van je kindje af

  Kind kan de was doen!

 4. Zet het potje Sudocrem hoog weg, zodat je kind er niet meer bij kan

  Uiteindelijk is één keer meemaken wel genoeg.

Kortom, de schade is redelijk te beperken. Maar om een incident zoals in het filmpje te voorkomen, blijft het verstandig om altijd oog te houden op waar het potje Sudocrem staat. En daarbuiten, dit gebeurt je maar één keer en daarna nooit meer. Zo is het ook!

Wist jij dat Sudocrem zo gemakkelijk te verwijderen was van een kinderhuid? Heb jij weleens zoiets meegemaakt of gelukkig (nog) niet?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Van elke aankoop die je doet via deze link(s) krijgen wij een klein percentage. Jij betaalt hiervoor uiteraard niets extra’s, maar je helpt ons een klein handje. Daarbij doen we regelmatig een donatie aan goede doelen als De Voedselbank, het Alzheimer Fonds of KWF. Mocht je dus een aankoop doen, dan willen we je hierbij heel graag bedanken!

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven