Dankzij deze tips wordt je interieur kindproof mét stijl

Wanneer je moeder wordt, komt er veel op je af. Misschien moet je er niet aan denken om je zorgvuldig gekozen interieur te zien veranderen in een zee van plastic en lijkt het je verschrikkelijk als die modieuze beige bank verandert in een groezelig exemplaar. Gelukkig hoeft dat niet. Ook mét kinderen kan je huis er nog stijlvol uitzien. Hoe? Met deze tips kom je al heel ver.

Kindproof interieur mét stijl? Zo doe je dat

Kies voor gemak

Laten we eerlijk zijn: het opvoeden van kinderen verdient tijd. Tijd die je niet continu wil besteden aan achterstallig onderhoud in je huishouden. Om die reden is het slim om te kiezen voor gemakkelijke oplossingen. Denk aan een pvc vloer van roobol.com: perfect bestand tegen omvallende glazen, modderige laarzen en omvallende blokkentorens. Tegenwoordig doen deze vloeren niet meer onder voor het echte werk qua looks. Kies verder voor een bank die tegen een stootje (en pindakaasvingers) kan, een robuuste eettafel waaraan je heerlijk kan tafelen, maar ook kan spelen met glitters en lijm. En kijk in de keuken naar een stevig werkblad waarop je samen de lekkerste koekjes kunt bakken.

Minimaliseer

Kinderen hebben weinig baat bij een overdaad aan spullen. Kies liever een paar mooie items om mee te spelen in plaats van een berg plastic waar ze het overzicht bij kwijtraken. Hout verdient sowieso de voorkeur. Dit duurzame materiaal is niet alleen beter voor het milieu, ook leren kinderen tijdens het spelen met hout het natuurlijke gewicht kennen. Dat is beter voor de motoriek. Tot slot stimuleert houten speelgoed de fantasie meer, omdat het valt onder de noemer ‘open ended’ speelgoed. Ga maar na: met blokken bouw je een hele stad, terwijl veel plastic speelgoed een vooropgesteld doel is. Bereikt je kind dat, dan is hij klaar met spelen. En tot slot staat houten speelgoed natuurlijk mooier in je interieur. Vooral merken als Little Dutch, Grapat en Grimm’s besteden veel aandacht aan hoe hun speelgoed eruit ziet.

Slimme opbergers

Met kinderen is het praktisch om gebruik te maken van slimme opbergers. Je bent dan veel minder tijd kwijt aan bijhouden van je huishouden. Daarnaast heeft het aanbrengen van een handig systeem in je huis nog een voordeel. Kinderen leren zo namelijk ook op een makkelijke manier de boel netjes en georganiseerd te houden. Je pakt de bak voor de autootjes en voor je het weet, ligt alles weer waar het hoort.

Herken je de zee van plastic? Of kozen jullie voor een stijlvol interieur na de kinderen?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Followtheflow – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven