Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Speelgoed van het jaar 2020: dit zijn de genomineerden

Vorig jaar waren we aanwezig bij de verkiezing van Speelgoed van het Jaar 2019 – het ideale moment om nieuw speelgoed te ontdekken. Dit jaar loopt het weliswaar anders, maar de verkiezing is momenteel in volle gang. In dit artikel kan je precies lezen wie de genomineerden zijn.

Lastig kiezen

Er is tegenwoordig zo ontzettend veel aanbod, dat het maar lastig kiezen is wat je de kinderen geeft met de feestdagen. De Speelgoed van het Jaar verkiezing helpt je daar een handje bij. Per leeftijdscategorie zijn er een aantal genomineerden (gekozen door een vakjury), waardoor je meteen goed overzicht hebt van de laatste trends op speelgoedgebied. Dit jaar is dat niet anders. De Speelgoed van het Jaar 2020 verkiezing is vorige maand officieel geopend en loopt nog tot 1 november. En wat het leuke is? Door te stemmen maak jij ook kans op het speelgoed! Zou toch fijn zijn, zo vlak voor de feestdagen.

Hoe je stemt?

Klik op onderstaande banner om direct uit te komen op de juiste pagina. Je kunt per leeftijdscategorie stemmen op jouw favoriete speelgoed. Nadat je alle stemmen hebt uitgebracht, kan je deze bevestigen en meteen aangeven welk speelgoed je zelf graag zou willen winnen.

Op 4 november worden de winnaars bekend gemaakt!

Genomineerden Speelgoed van het Jaar 2020

Categorie: 0-3 jaar

Playmobil 1.2.3 Mijn meeneem kinderdagverblijf

Hét speelgoed om je belevenissen van het kinderdagverblijf (of de peuterspeelzaal) zelf na te spelen. De inhoud past in een koffertje, waardoor je het overal mee naartoe kunt nemen.

SmartMax My First Sounds & Senses

De SmartMax staven zijn vooral bedoeld voor jongere kinderen, om hun zintuigen te prikkelen. Je krijgt vier verschillende soorten met allemaal een eigen structuur. Perfect om lekker te kunnen ontdekken dus!

Categorie: 4-5 jaar

Ik leer symmetrie

Ter voorbereiding van groep 3 kunnen kinderen met Ik leer symmetrie alvast de basis leren. Leg de vormen op de juiste manier neer en kijk met behulp van een spiegel hoe symmetrie precies werkt. Ideaal spel om zelfstandig te doen, en tegelijkertijd heel leerzaam.

PAW Patrol Ultimate Police Cruiser

Is jouw zoon of dochter helemaal gek op PAW Patrol? Dan is de Ultimate Police Cruiser natuurlijk geweldig om te hebben. Goed om de fantasie te stimuleren en de avonturen van televisie zelf na te spelen.

Louis Liaan

Dit toffe spel van MegaBleu draait om behendigheid en geluk. Hang je stukken fruit of de oerwoudvriendjes aan Louis Liaan en zorg dat hij niet schrikt! Wie lukt het om de meeste stukken aan hem te hangen?

Jaak en de Bonenstaak

Een educatieve uitdaging van Smart Games: Jaak en de Bonenstaak stimuleert het probleemoplossende vermogen van je kind. Lukt het hem of haar de puzzels op te lossen? Ook leuk voor jezelf: de spellen zijn in verschillende niveaus te spelen, van beginner tot master.

Categorie: 6-7 jaar

FurReal – Mama Josie de kangoeroe

Deze heerlijke zachte kangoeroe is interactief en heeft, als verrassing, drie kindjes. Ze kunnen samen spelen en maken allemaal geluidjes. Dit speelgoed stimuleert zorgzaamheid en de fantasie en zal niet snel vervelen.

LEGO Avonturen met Mario Starter set

Spelen met je favoriete spelcomputerfiguur in de echte wereld? LEGO maakt het mogelijk met deze Mario Starter set. Je kan bovendien verder spelen met een bijbehorende app, al hoeft dit niet. Interactief en analoog ineen!

Bank Attack

Een bank beroven met je kinderen? Met Bank Attack kan dat! Je moet samenwerken als een team om de kluis te kraken en dat maakt het spel net even anders dan andere spellen. Lukt het jullie de 50 miljoen te verdienen?

Froggit

Nog een spel van Smart: ook Froggit stimuleert het probleemoplossende vermogen bij je kind. Dit keer kan je echter tegen elkaar spelen. De bedoeling is om je kikkerfamilie veilig van de ene naar de andere kant van de vijver te krijgen. Maar of dat zo makkelijk lukt? Het spel is te spelen op twee niveaus.

Categorie: 8-9 jaar

Color Addict

Dit kleurrijke spel speelt lekker snel weg en is ideaal om even tussendoor te spelen. De bedoeling? Probeer je kaarten zo snel mogelijk weg te spelen door de juiste kleur te benoemen. En dat kan best lastig zijn, omdat rood zomaar in het blauw geschreven kan zijn.

DOTS BFF armbandenset

Een bijzonder DIY pakket van LEGO: met DOTS kan je je eigen armbanden maken, zowel voor jezelf als je beste vriendin(nen). En vind je hem niet meer leuk of wil je gewoon iets anders? Dan maak je een nieuwe!

Lama

Een simpel en lekker snel te spelen spel, maar dan wel eentje die eindeloos leuk blijft. Lukt het jou als eerst je kaarten kwijt te raken?

Categorie: 10-11 jaar

Overbooked

In dit bijzondere spel maak je deel uit van de servicedesk op een druk vliegveld. Het vliegtuig is echter overboekt en de verschillende passagiers hebben allemaal hun eigen wensen. Wie lukt het om de meeste klanten tevreden te stellen?

El Dorado

Op zoek naar de schat is het de bedoeling dat je de anderen te snel af bent. Hoe? Dat doe je met de ideale combinatie van kaarten.

Cube Duel

Een spel om je hersens bij te laten kraken! Samen bouw je een kubus en het doel is om zoveel mogelijk vierkanten in jouw kleur aan de drie bovenzijden te krijgen. Zowel leuk om samen te spelen als alleen.

Categorie: 12-17 jaar

Herrlof

Hartenjagen/troeven, maar dan in een nieuw (of oud) jasje! Herrlof neemt je mee terug naar de tijd van de Vikingen. Je moet met je eigen kaarten de ander zien te verslaan/af te troeven. Spannend én afwisselend!

Stay Cool

De vragen zijn niet zo moeilijk. De manier van beantwoorden biedt echter wel een leuke uitdaging! Je krijgt twee vragen tegelijkertijd, moet de ene beantwoorden en de ander spellen in gekleurde dobbelstenen – en dat alles binnen de tijd. Lukt het jou je hoofd koel te houden?

Categorie: 18+

De Crew

Samen spelen, maar dan zonder te mogen praten met elkaar? In De Crew (gebaseerd op een vorm van klaverjassen) moet je proberen 50 missies uit te spelen. Uiteraard worden de rondes steeds moeilijker. Maar is dat uiteindelijk gelukt? Dan kan je ook nog allerlei varianten en toevoegingen gebruiken om de uitdaging te behouden.

Black Stories Uni Edition

Een spannend spel waarbij je de lugubere mysteries rond de universiteit moet zien op te lossen. Alleen de Raadselmeester kent het antwoord en de andere spelers mogen vragen stellen om zo snel mogelijk te ontdekken hoe de verhalen in elkaar steken.

Welk speelgoed is jouw favoriet van dit jaar?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Afbeelding, Rawpixel.com – Shutterstock

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids