Soft outdoor: breng deze groene trend naar binnen

De trends voor 2024 zijn alweer een tijdje bekend. Een van de interieurtrends waar we niet omheen kunnen, is ‘soft outdoor’: een heerlijke groene trend die niet onderdoet voor de urban jungle van een paar jaar terug. Maar wel in een nieuwer, zachter jasje. In dit artikel lees je wat soft outdoor inhoudt en hoe jij dit ook kunt toepassen in je woonkamer.

Wat is de soft outdoor trend?

Wie de interieurtrends volgt, weet dat we de robuuste en industriële, hoekige vormen van een paar jaar terug inmiddels hebben ingeruild voor meer zachte, ronde vormen. Tel daar de botanische urban jungle van acht jaar geleden bij op en je komt uit bij de ‘soft outdoor’ trend. Denk vooral aan zachte lijnen, lichtere kleuren en materialen als katoen of linnen. Ook op de muur mogen planten terugkomen, maar in zachtere tinten dan een paar jaar geleden.

3 interieurtips voor een soft outdoor woonkamer

Rust in huis en knus samenzijn

De basis van deze interieurtrend is rust in huis. Je wil een warmte creëren voor het hele gezin waarbij iedereen tot rust kan komen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie hoekbank waarop je allemaal kan bijkomen van de drukke dag en bijzettafeltjes met licht marmer.

Bij de soft outdoor trend kies je dan natuurlijk voor zachte tinten, zodat je echt helemaal tot rust kunt komen met zijn allen. Wil je het liefst de hoekbank beige hebben? Bij Leen Bakker hebben ze een breed assortiment aan mooie hoekbanken die ook nog eens voorzien zijn van de zitmeubel service wat inhoudt dat vlekken in je bank professioneel worden opgelost! Verder is het belangrijk om eventuele gemorste vloeistoffen direct weg te deppen en de behandeling eens in de zoveel tijd te herhalen. Op die manier hoeft het echt geen probleem te zijn om een lichtgekleurde bank te kopen in een huishouden met kinderen.

Veel groen in huis

Liefhebbers van groen komen met deze trend natuurlijk helemaal aan hun trekken. Anders dan een aantal jaar terug kies je niet voor zware, donkere materialen, maar het liefst voor mooie lichte tinten die helemaal bij soft outdoor passen. Denk aan taupe, lichtgroen of zelfs oudpaars kunnen ontzettend mooi staan in combinatie met het groen van de planten. Heb je eigenlijk geen groene vingers? Kijk dan eens in dit lijstje: hier staan een aantal kamerplanten die iedereen in leven kan houden.

Natuurlijke elementen in huis

Helemaal passend bij het groen zijn de natuurlijke materialen die je terugziet bij deze trend, zoals licht eikenhout. Je kan het echter ook op een andere manier doortrekken: we willen de natuur sowieso terugzien in het interieur. Een mooi behang met daarop een afbeelding van planten of bloemen past perfect bij soft outdoor. Kies dan opnieuw voor de zachtere tinten en vormen, zodat het geheel niet te druk wordt. Door binnen je interieur kleuraccenten uit het behang terug te laten komen, ontstaat vanzelf een subtiele eenheid die zorgt voor rust.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©GroundPicture – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven