Snelle haarroutine voor krullen met type 3a-c

Onze middelste dochter heeft een prachtige bos krullen. De verzorging daarvan is soms echter best een opgave: het vergt liefde, aandacht en intensieve voeding om het kapsel er mooi en gezond uit te laten zien. Bovendien kost het simpelweg meer tijd – iets waar je in een groter gezin soms een flink tekort aan hebt. Daarom een snelle(re) routine voor kinderen met fijne krullen. Met onderstaande tips zorg je voor meer plezier van de krullen nadat je ze grondig hebt uitgeborsteld.

Snellere routine voor krullen met type 3a-3c

Gebruik een speciale gel

Wanneer je kind krullen heeft, is een speciale gel heel handig. Dit is een extra laagje om het haar heen, waardoor je minder last krijgt van pluis (en dus klitten). Logisch, want door het beschermlaagje houdt je haar het vocht beter vast – en dat is nu net waar krullend haar meer behoefte aan heeft, zoals je waarschijnlijk al weet. Kies altijd voor een speciale gel voor krullen en voor eentje die past bij jou type krul. Zo heeft dunner haar andere behoeften dan dik haar. Bij twijfel kan je je kapper altijd om advies vragen; zij kennen jouw haar goed en weten welke merken daarbij passen. Dit scheelt je op de langere termijn meer geld, omdat je niet onnodig allerlei merken hoeft uit te proberen.

Blijf kennis opdoen bij de juiste mensen

Krullen leren verzorgen is een proces. Zeker in het begin kan het behoorlijk overweldigend voelen. Als je online bijvoorbeeld zoekt naar informatie over “krullend haar verzorgen tips” vind je zoveel dat je misschien het liefst zou opgeven. Dat is echt nergens voor nodig. Wat mij enorm heeft geholpen:

  • Algemene artikelen lezen over de CG methode voor algemene informatie. Zo leer je welke soort voeding je haar nodig heeft (proteïne of vooral vocht) en wat je allemaal kunt gebruiken.
  • Naar een krullenkapper gaan die echt gespecialiseerd is in het type haar van je kind. Wij zijn bijvoorbeeld weleens naar een afrokapper gegaan, maar de krullen van onze dochter zijn net te grof. Zij raadden ons de verkeerde producten aan, waardoor we nog verder van huis kwamen.
  • Op Instagram mensen volgen die een vergelijkbaar haartype hebben als mijn dochter. Zij geven nog weleens handige tips om meer uit het haar te halen.

Ik ben van wanhoop naar hoop gegaan. Met deze kennis kan je zorgen voor een gezonde basis en zal je zien dat het haar vanzelf steeds sneller goed oogt met minder middelen en tijd.

Elke dag verzorgen

Gelukkig hoef je niet dagelijks uit te kammen of te wassen, maar even elke dag een korte verzorging is wel slim. Zo probeer ik het haar van onze dochter in elk geval dagelijks even te sprayen met een mistverstuiver en te zorgen dat het haar uitgekamd is. Dit definieert haar krullen veel meer en zorgt er bovendien voor dat het niet zomaar gaat klitten. Bij goede producten activeert deze manier de werkende bestanddelen in de gebruikte producten. Een paar keer per week, als ik merk dat haar haar het nodig heeft, doe ik er nog wat extra leave in doorheen na het sprayen – maar niet te vaak.

Algemene tip voor een snellere routine met krullen

Zoals je hierboven eigenlijk al kunt lezen, is het vooral belangrijk om het haar de tijd te gunnen. Zeker als je begint met een achterstand en haar dat schreeuwt om vocht, bijvoorbeeld. Het duurt dan echt even voor je een volle bos gezonde krullen hebt. Daarnaast is het hebben van de juiste extraatjes ook belangrijk, zoals een satijnen bonnet en/of een satijnen kussensloop, goede borstels en eventueel een badmuts voor tijdens het zwemmen. Dit alles helpt je om de krullen zo verzorgd mogelijk te krijgen of houden en daarmee dus ook je haarroutine te versnellen.

Heef jouw kind ook krullen met type 3a-c (of jijzelf) en loop je ook tegen de langdurige verzorgingsroutine aan? Dan krijg je met bovenstaande tips hopelijk meer tijd op de lange termijn. Succes! Wil je je verhaal kwijt of heb je vragen? Laat dan zeker een reactie achter!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Uitgelichte afbeelding ©ViDI Studio – Shutterstock

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (40) is alleenstaande moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven