Smartmax My First Build & Drive voor peuters | Review

Op zoek naar magnetisch speelgoed voor peuters? Dan is er My First Build & Drive, door de jury van de Speelgoed van het Jaar Verkiezing beoordeeld als winnaar in de categorie STEAM (wetenschap en educatie). Hoe onze eigen peuter het vindt? In deze review vertel ik je alles over dit bijzondere bouwspeelgoed.

Inhoud van de doos

  • 6 magnetische bouwblokken in verschillende vormen en kleuren
  • Witte kunststof stang
  • Wit autootje
  • Diverse kaarten om na te bouwen

Review My First Build & Drive

De bedoeling van dit speelgoed van Smartmax is dat je kindje ontdekt wat magnetisme is. Tegelijkertijd leert hij bouwen. Dat kan via vrij spel, door hun fantasie de vrije loop te laten. Op deze manier spelen is vooral geschikt voor jonge peuters. Iets oudere kindjes kunnen ook gebruik maken van de voorbeeldkaarten en zo van alles nabouwen. Zoals een helikopter, auto of een trein. Hiermee oefenen ze inzicht, motoriek en nog veel meer.

Kortom, op papier is het heel leuk speelgoed. Of het in de praktijk aanslaat? Ja, ook dat! We hebben twee metalen salontafels van ikea. Sean ontdekte al snel dat ze daar natuurlijk ook op kunnen. We hebben nog niet gebouwd met de kaarten, maar hij gaat zelf aan de slag en zet ze op elkaar, op het autootje en oefent met het losse staafje in het gat van het groene blok.

Persoonlijk vind ik het wel fijn dat hij op een gegeven moment ook aan de hand van de kaarten kan gaan bouwen. Dat zorgt voor uitdaging op de lange termijn en voorkomt dat het al snel in een hoekje ligt. Dat zou zonde zijn, zeker omdat het best prijzig speelgoed is. Gelukkig is het goed stevig. De blokken zijn hufterproof – geen overbodige luxe bij peuters. Ik vind het dus echt leuk speelgoed, zeker omdat het aansluit bij open ended spelen, waar ik zeker op deze leeftijd een voorstander van ben.

Algemene informatie

  • Aantal onderdelen 8
  • Voorbeeldkaarten 24
  • Geschikt vanaf 1-5 jaar
  • Prijs € 22,99

My First van Smartmax

Smartmax heeft verschillende soorten magnetisch speelgoed uitgebracht. Open ended, zoals de My First Build & Drive, maar ook specifieker zoals My First Tractor Set met dieren. Allemaal bedoeld om kinderen de principes van magnetisme te leren, de fantasie en motoriek te prikkelen en ruimtelijk inzicht te ontwikkelen.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Van elke aankoop die je doet via deze link(s) krijgen wij een klein percentage. Jij betaalt hiervoor uiteraard niets extra’s, maar je helpt ons een klein handje. Daarbij doen we regelmatig een donatie aan goede doelen als De Voedselbank, het Alzheimer Fonds of KWF. Mocht je dus een aankoop doen, dan willen we je hierbij heel graag bedanken!

We ontvingen dit pakket van Smartmax om te proberen. De review bevat uiteraard mijn eerlijke mening en persoonlijke observatie.

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (40) is alleenstaande moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven