Een sleur tussen de lakens? Zo vind je elkaar terug

Dat het leven af en toe saai is, is iets waar je niet aan kunt ontkomen. Je hebt in het leven nu eenmaal met verplichtingen maken; dit zijn niet altijd de meest leuke dingen. Merk je echter op dat je momenteel een saai seksleven hebt? Dan is het dat wél iets waar je aan kunt ontkomen.

Zo voorkom je sleur tussen de lakens

Ga op zoek naar de oorzaak

Wat is de oorzaak dat je op dit moment een saai seksleven hebt? Dat is de belangrijkste vraag waar je het antwoord op moet vinden. Om dit antwoord te vinden, zou je kritisch moeten zijn. Je moet mogelijk kritisch op jezelf zijn of je moet mogelijk kritisch op je partner zijn.

Is het zo dat de oorzaak van het saaie seksleven bij je partner te vinden is? Doe dan goed navraag bij hem/haar. Merk op dat je jullie seksleven saai vindt en dat je hier graag iets aan wilt doen. Door dit op een liefdevolle manier te zeggen, is de kans groot dat je partner iets met je deelt. Mogelijk ervaart je partner wel pijn tijdens de seks, maar is hij/zij daar nooit eerder eerlijk over geweest.

Probeer nieuwe dingen uit

Het uitproberen van nieuwe dingen in bed is altijd een goed idee. Zo kun je tal van seksspeeltjes, waaronder een dildo, uitproberen. Dit genoemde seksspeeltje kan ook interessant zijn als je single bent en iets aan je saaie seksleven wilt doen.

De nieuwe dingen hoeven niet altijd betrekking op speeltjes te hebben. Je kunt met je partner bijvoorbeeld ook eens nieuwe standjes uitproberen. Of je kunt mogelijk één van jullie fantasieën uit laten komen. Daarvoor kunnen overigens seksspeeltjes, zoals een cockring, wel goed van pas komen.

Communiceer open met elkaar

Een saai seksleven kan komen door ontevredenheid aan één van de kanten. Mocht dit het geval zijn, is het vooral van belang dat dit uitgesproken wordt. Waar komt de ontevredenheid vandaan? En wat zou de oplossing zijn om de vlam in het seksleven weer aan te wakkeren?

Daarnaast is het belangrijk om over jullie wensen open te communiceren. Wil je bijvoorbeeld eens seks hebben met een derde persoon erbij? Als je dit niet eerlijk tegen je partner zegt, gaat je fantasie nooit uitkomen. Durf hier eerlijk over te communiceren; je hoeft je nergens voor te schamen.

Verras je partner eens

Tot slot kan het zeker geen kwaad om je partner eens te verrassen. Dit doe je bijvoorbeeld door sexy lingerie aan te trekken, door een sensuele massage te geven of door samen een weekendje weg te gaan. Grote kans dat tijdens het weekendje weg het seksleven een flinke boost krijgt. Hopelijk kunnen jullie daar de komende periode op voortborduren.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven