Zo maak jij je slaapkamer extra gezellig

Mis jij een beetje gezelligheid in je slaapkamer en wil je deze graag wat leuker en knusser stylen? Logisch! Als je graag nog wat leest of een televisieprogramma kijkt voordat je gaat slapen, is dat wel zo fijn om in een knusse omgeving te doen. Je hoeft hiervoor echt niet je volledige inrichting aan te passen en honderden euro’s er tegenaan te smijten om dit voor elkaar te krijgen. Met wat kleine aanpassingen in de details kom je namelijk al een heel eind! We geven je graag wat tips, zodat jij heerlijk tot rust kunt komen voordat je gaat slapen.

Dimbare verlichting in sfeervolle lampen

Verlichting kan ontzettend duur lijken, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Wanneer je LED verlichting met een dimmer aanschaft en deze in je lampen plaatst, kun je al een groots effect bereiken. Zorg wel dat je goed kijkt of je eigen lampen geschikt zijn om te dimmen, want anders moet je ook even achter nieuwe lampen aan. Door je lampen dimbaar te maken, kun je een romantische sfeer creëren in je slaapkamer. Heb je meer licht nodig om bijvoorbeeld een boek te lezen? Geen probleem, dan zet je de lampen gewoon wat feller. Dienen de lampen puur als sfeerverlichting, dan kun je de felheid wat verminderen. Ideaal toch?

Een zacht vloerkleed

Wanneer je uit je bed stapt, is het gevoel van een koude vloer aan je voeten niet prettig. Hetzelfde geldt wanneer je met koude voeten je bed instapt. Zowel geen goed begin als een goed einde van je dag. Leg twee heerlijk warme kleden aan de zijkanten van het bed. Je hebt tegenwoordig ontzettend veel keuze, zoals een heerlijk (nep)schapenvachtje of een hoogpolig rond of rechthoekig kleed. Kijk voor luxe materialen, zodat de volledige kamer direct voller en warmer aanvoelt.

Plaats wat groene vrienden in je slaapkamer

Misschien denk je niet direct aan planten in je slaapkamer, maar deze hebben een zeer positief effect op je nachtrust. Zeker planten die luchtzuiverend zijn kunnen bijdrage aan een betere en diepere slaap. Daarnaast kunnen planten een positief effect hebben op je mentale gezondheid en werken ze rustgevend. Ideaal dus voor in de kamer waar je de meeste rust wilt pakken. Je kunt een klein plantje op je nachtkastje zetten, maar ook groots uitpakken met een grote kamerplant naast je bed. Maak het vooral persoonlijk en verzorg deze groene vrienden goed. Zo kun jij heerlijk ontspannen, en dat is zuivere lucht!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Uitgelichte afbeelding

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven