Skiën in de zomer? Dit moet je weten

Ben je geen type dat urenlang op het strand wil zonnen en eigenlijk heel ongelukkig wordt van struinen door authentieke mediterrane straatjes? Dan is skiën in de zomervakantie misschien echt iets voor jou! In dit artikel delen we daarom handige tips voor wie op ‘wintersport’ wil gaan deze zomer.

Dit wil je weten als je gaat skiën in de zomer

Beperkt aantal pistes

Niet overal ligt ’s zomers voldoende sneeuw om te kunnen skiën. Daardoor is het aantal pistes beperkt. Online vind je gelukkig hele mooie plekken in Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland waar je terecht kunt. In de omgeving is hier genoeg te beleven, ook voor de momenten waarop je niet op de lange latten staat.

Tegengestelde weersomstandigheden

Waar de ochtenden nog kouder zijn (en de sneeuw in betere conditie) warmt het ’s zomers snel op in de bergen. Dat heeft natuurlijk effect op de sneeuw zelf. Anders dan ’s winters, wanneer je minder sterk op de tijd hoeft te letten, zal je dus je dagindeling moeten aanpassen. Skiën doe je in de zomer het best wanneer de sneeuw stevig is, in de middag geniet je van het heerlijke zomerweer in het dal of door elders een stevige bergwandeling te maken. Vergeet echter niet je skikleding te dragen ter bescherming.

Sterkere zonkracht: goed smeren

De zon schijnt ’s zomers ook in de bergen feller. Dat betekent dus extra goed smeren als je niet wil verbranden. Neem daarom altijd een kleine tube zonnebrandcrème mee in je tas.

Rustige pistes

Anders dan in de drukke winters heb je ’s zomers veel meer rust als je gaat skiën. Wintersporten in de zomerzon is immers een keus die niet iedereen maakt en dus is dit ook een ideale periode voor beginners. Je kunt op je gemak leren skiën, snowboarden of een mooie langlauftocht maken. Maar ook de ervaren wintersporters kunnen in de zomer hun hart ophalen: lekker doorgaan zonder te hoeven wachten op klasjes is pas echt genieten.

Goede voorbereiding

Zorg voor goede skidragers op het dag, geschikte banden (eventueel in overleg met de garage) en bereid je verder goed voor door te weten wat je kunt verwachten qua weersomstandigheden. Ook is het verstandig te weten wat wel en niet mag in het land waar je naartoe reist: zo mag je in Zwitserland ’s zomers niet op winterbanden rijden. Doe je dit wel, dan krijg je bij controle een boete.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©zedspider – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven