Press "Enter" to skip to content

Sinterklaas vieren met een tiener: de 7 leukste opties!

Sinterklaas vieren met een tiener in huis is toch anders dan met twee peuters. De spanning is er wat af. Vind je het feest zelf te leuk om te laten schieten? Dan zorg je er met deze 7 mogelijkheden voor dat het minstens zo gezellig en leuk blijft voor je (pre)puber! 

Vol verwachting klopt ons hart?

Nadat je ingewijde bent in het Geheim van Sinterklaas is de spanning er toch wel een beetje vanaf. Natuurlijk blijf je benieuwd welke cadeaus je krijgt (en hoeveel), maar de zenuwen of de goede Sint je huisje niet stilletjes voorbij rijdt, zijn hier allang niet meer. Sinterklaas vieren met een tiener is echt anders dan met peuters, maar heeft daardoor zeker ook zijn charme! Wat je kan doen om het voor je puber ook een leuk feest te maken?

Sinterklaas vieren met je tiener? Dit kan je doen!

Spelletjesavond op 5 december

Waar je met kleine kinderen nog een juten zak voor de deur zet, kan je er met een tiener ook voor kiezen om enkele cadeaus te geven. Verder vier je pakjesavond gewoon met een berg spelletjes. Inclusief warme chocolademelk, slagroom en kruidnootjes.

Vier cadeautjes regel

Op een gegeven moment hebben ze vrijwel alles al, dus wat moet je nog geven? Met de vier cadeautjes regel haal je een kleine mix van nuttige en mooie cadeaus in huis. Hier hebben ze uiteindelijk meer plezier van dan een berg die in de kast belandt. Ook handig om samen met andere familieleden te doen!

Surprises en gedichten

Opgroeiende kinderen brengen je weer in nieuwe fases. Zo kan het superleuk zijn om de traditionele pakjesavond in te wisselen voor een grappige avond vol mooie surprises en gedichten. Dit geeft je Sinterklaasfeest een nieuwe dimensie, maar maakt het zeker niet minder gezellig en leuk met elkaar!

Sinterklaas dobbelspel

Ken je dat dobbelspel waarbij je eindigt met een berg pakjes of helemaal niets? Perfect voor tieners. Je geeft ze een bepaald budget mee (bijvoorbeeld 10-15 euro) waarmee ze zelf cadeaus kunnen halen voor het spel. Geeft hen de voorpret en, als je geen knutselaar bent of er niet van houdt, het scheelt surprisestress.

Lootjes trekken

Een andere manier om de stress rondom surprises te voorkomen? Lootjes trekken. Laat iedereen zijn naam opschrijven en een korte verlanglijst, verdeel de loten en ga allemaal op pad met een bepaald bedrag. Je kan ervoor kiezen om toch gedichten te doen, maar dat hoeft natuurlijk niet. Gewoon samen zijn met Sinterklaas kan al gezellig genoeg zijn!

Ga lekker uit eten met het gezin

Heb je alleen tieners en vinden die Sinterklaas eigenlijk geen leuk feest (meer) om te vieren? Dan kan je er ook voor kiezen om samen uit eten te gaan op 5 december. Niet alleen is het dan vaak wat rustiger, ook is het een fijn alternatief.

Maak samen lekkere hapjes voor Pakjesavond

Het leuke van tieners is dat je weer hele andere dingen met ze kan doen dan met jonge kinderen. Zoals koken en bakken. Vindt jouw tiener dat ook leuk? Maak dan samen een lekkere kruidnootjes cheesecake of heerlijke chocolademousse als toetje.

Vieren jullie nog Sinterklaas met je tiener? En wat vind jij het leukst om te doen?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken om nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Afbeelding – Shutterstock

Ook leuk om te lezen

Be First to Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© De Mamagids