Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Sinterklaas vieren met je tiener(s): de 7 leukste opties!

Zodra je kind het geheim van Sinterklaas kent, verandert het feest. Sinterklaas met een tiener in huis is nu eenmaal beduidend anders dan met twee peuters: de spanning is eraf. Dat neemt niet weg dat het nog steeds hartstikke leuk is om samen met je puber Sinterklaas te vieren. Hoe? Met deze 7 mogelijkheden geef je een nieuwe dimensie aan pakjesavond en wordt het voor je (pre)puber minstens zo leuk als hiervoor!

Sinterklaas vieren met je tiener? 7 leuke opties

Een knusse pakjesavond met spelletjes

Waar je met kleine kinderen een gevulde juten zak voor de deur zet, kan je je die moeite met een tiener wel besparen. Toch hoef je pakjesavond niet ineens over te slaan als je kind een tiener is. Kies bijvoorbeeld om het bescheiden te vieren en geef enkele cadeaus. Verder kan je natuurlijk verschillende gezelschapsspelletjes spelen (hier een overzicht met partyspellen), warme chocolademelk met slagroom drinken en zelfgebakken kruidnootjes eten.

Vier cadeautjes regel

Tieners vinden het vaak lastig om echt een goed lijstje samen te stellen, maar geld geven met Sinterklaas? Nee, dat is het ook niet. Geef ze met de vier cadeautjes regel een handvat om hun verlanglijst in te vullen: een goede mix tussen nuttige en fijne cadeaus. Daar hebben ze bovendien meer plezier van dan een berg spullen die uiteindelijk toch in de kast belandt. Je kan eventueel ook afspreken met iedereen die op pakjesavond komt dat je lootjes maakt en die onderling verdeelt. Je geeft je tiener een bedrag om mee te gaan shoppen en zo koop je allemaal iets voor elkaar.

Surprises en gedichten

Vanaf het moment dat je kinderen niet meer geloven, is het tijd voor een nieuwe fase. Op school starten ze vaak vanaf groep 5-6 met surprises en dat kan je natuurlijk thuis ook doen. De traditionele pakjesavond wissel je in voor een grappige avond met lekkers, mooie surprises en hilarische gedichten. Je tiener kan prima zelf op pad om cadeaus te kopen voor Sinterklaas en je zal versteld staan van wat hij voor elkaar krijgt.

Heb je ook nog jongere kinderen? Dan kan je ervoor kiezen om met de oudere kinderen en volwassenen surprises te doen als de kleintjes slapen. Dat geeft meer rust met uitpakken en is voor je tiener leuker.

Sinterklaas dobbelspel

Ken je dat dobbelspel waarbij je eindigt met een berg pakjes (of misschien helemaal niets)? Dit is natuurlijk een perfect idee om met je tiener te spelen tijdens Sinterklaas. Iedereen krijgt hetzelfde budget (rond de tien à vijftien euro per persoon) en daarmee ga je shoppen. Je kan denken aan kleine cadeaus (gezichtsmaskertje, sokken, kaarsen, leuk schaaltje, servetten) maar ook iets duurder (een bon, kraslot of make-up). Dit spel is ook ideaal als je geen zin en/of tijd hebt om te knutselen en rijmen. Bovendien is het leuk om lekker fanatiek te strijden voor dat ene cadeautje!

Lootjes trekken

Wil je wel graag cadeautjes doen met je tiener, maar heb je geen zin om er iets extra’s mee te doen? Dan schrijft iedereen zijn naam op een briefje met een kort verlanglijstje en die verdeel je onderling. Gewoon samen zijn met Sinterklaas is soms eigenlijk al genoeg voor je tiener.

Ga lekker uit eten met het gezin

Zeker als je geen jonge kinderen meer in je gezin (of in de familie) hebt, zal je niet zo snel meer de traditionele pakjesavond vieren. Daarbij vinden niet alle tieners het nog leuk om aan Sinterklaas te doen. In dat geval is het een leuk idee om lekker met elkaar uit eten te gaan op 5 december. Lekker rustig!

Betrek je tiener bij de organisatie van het Sinterklaasfeest

Als de andere kinderen nog geloven, kan je je tiener betrekken bij de organisatie van het Sinterklaasfeest. Laat hem eens bedenken welke hapjes jullie eten, ga samen boodschappen halen en daarna samen bakken. Deze kruidnootjes cheesecake is bijvoorbeeld echt een aanrader, net als eigen gemaakte chocolademousse als toetje. Misschien vindt hij het ook wel leuk om de zak neer te zetten en hard op de deur te bonzen?

Vieren jullie nog Sinterklaas met je tiener? En wat vind jij het leukst om te doen?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Afbeelding – Shutterstock

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids