Sinterklaasfilms 2023: de nieuwste films én streams

Zijn jullie kinderen ook zo dol op Sinterklaasfilms? Dan zit je hier goed! Want naast de twee grote films die komend jaar in de bioscoop draaien (De Grote Sinterklaasfilm en de strijd om pakjesavond, Sint Ahoy! en De Club van Sinterklaas: de gestrande stoomboot), staat er dit jaar ook weer meer dan genoeg op Videoland en Pathé Thuis. Wij verzamelden alle Sinterklaasfilms voor je, zodat de kinderen weer helemaal in de sfeer kunnen komen!

De Grote Sinterklaasfilm en de strijd om pakjesavond

Dit jaar is wel heel bijzonder: Sint komt voor de honderdste keer naar Nederland en wil dat uitgebreid vieren. Dat stuit Robbie Reuzel tegen de borst. Hij is namelijk ook op 5 december jarig en baalt dat zijn verjaardag ieder jaar wordt verpest door pakjesavond. Met een list schakelt hij Sinterklaas uit en wil vanaf nu dat alle pieten naar hem luisteren. Maar of ze dat ook allemaal doen…?

Met o.a. Fenna Ramos, Partypiet Pablo, Martin van Waardenberg, René en Maxim Froger, die voor deze film de Gouden Film ontvingen, Martien Meiland, Roy Donders en Robert ten Brink.

De Grote Sinterklaasfilm en de strijd om pakjesavond draait nu in de bioscoop

De Grote Sinterklaasfilm 2024
Aan zijn eigen tafel, bij BEAU, werd Beau van Erven Dorens verrast door Robert ten Brink met de vraag of hij zou willen meespelen in De Grote Sinterklaasfilm van volgend jaar. Die reageerde meteen enthousiast en is daarmee de eerste acteur van wie nu al bekend is dat hij volgend jaar mee gaat doen!

Sint Ahoy!

In dit spannende avontuur belandt Sinterklaas per ongeluk op Curaçao in plaats van in Nederland. Samen met een groep piraten gaan ze op zoek naar een bijzondere schat uit de legende van kapitein Witbaard. Er liggen echter kapers op de kust…

Met o.a. Kim Feenstra, Horace Cohen, Donny Ronny en Steven Brunswijk.

Sint Ahoy! draait nu in de bioscoop

De Club van Sinterklaas: de gestrande stoomboot

Dit jaar gaat er wel heel bijzonder gezelschap mee naar Nederland: een papegaai. Hij stuurt alles in het honderd: de chocola smelt, dankzij hem vaart de stoomboot uit koers en strandt op het eiland Cacao. Sinterklaas heeft alle vertrouwen dat het goedkomt, maar de Pieten verliezen langzaam de moed. Zullen ze op tijd in Nederland zijn voor pakjesavond?

Met o.a. Quinn en Aaron.

Draait nu in de bioscoop!

Verder kan je op 19, 25, 26 november en 2 en 3 december bij Pathé Ede, Helmond, Nijmegen, Schiedam en Tilburg kijken naar een live uitzending van theatershow Sinterklaas en het snoepjesmysterie (60 minuten). Hier kunnen nog data bijkomen, afhankelijk van de populariteit van deze voorstelling. Houd hiervoor de website van Pathé in de gaten.

Sinterklaasfilms op Videoland

De Club van Sinterklaas en de race tegen de klok (2022)

Pietje Fernando laat per ongeluk de klok van Sinterklaas vallen, waardoor alle Sintmagie verdwijnt. En geen magie, betekent ook geen Pakjesavond. Zal het de Sint en zijn Pieten lukken om de klok weer op tijd te maken?

De Grote Sinterklaasfilm: trammelant in Spanje (2021)

Wanneer Mammie (Pamela Teves) en haar grote liefde Stan worden vrijgelaten uit de gevangenis, hebben ze maar één doel: succesvol afrekenen met Sinterklaas. Ze sluiten hem en de Pieten op in het kasteel in Spanje en snijden de telefoonlijnen door, waardoor ze niet weg kunnen naar Nederland of om hulp kunnen vragen. Zal dit nog goedkomen?

Robert ten Brink schittert in zijn rol als Sinterklaas, verder zijn er rollen weggelegd voor Martien Meiland, Noraly Beier, Chris Tates, Pamela Teves en Filip Bolluyt. Ook komt de bekende Party Piet Pablo voorbij.

Lees hier de review van Trammelant in Spanje

De Club van Sinterklaas en het vergeten Pietje (2021)

Ook De Club van Sinterklaas komt dit jaar met een nieuwe film. Dit keer moet het pietje Fernando op de gouden sleutel passen waarmee Sinterklaas in de huizen zonder schoorsteen kan komen. Hij mist echter de boot en blijft achter in Spanje. Lukt het Fernando nog om op tijd bij Sinterklaas te zijn en het feest te redden?

Op Videoland vanaf 15 oktober 2022

Waar is Sinterklaas? (2021)

Sinterklaas is bang dat de Pieten hem te oud vinden en overbodig, en hij loopt weg uit het kasteel. Toevallig komt hij terecht op het dak van Shanti. Zij helpt de Sint om te verstoppen op zolder, waar oma hem niet kan ontdekken. Intussen zijn de Pieten verdrietig dat Sinterklaas weg is en proberen hem te vinden: zonder hem immers geen feest. Lukt het Shanti om Sint en de Pieten te herenigen voor Pakjesavond?

De Kleine Grote Sinterklaasfilm (2021)

In deze voorganger van ‘Waar is Sinterklaas?!’ leren we Chico kennen, het neefje van Marco Marsepein. Omdat hij ieder jaar zijn oom mist wanneer die met de Sint en de andere Pieten naar Nederland gaat, besluit hij stiekem aan boord te gaan van de stoomboot. Zo hoopt hij de Pieten terug te krijgen naar Spanje. Uiteindelijk wordt hij ontdekt en moet hij aan de anderen bewijzen dat hij ook kan meedoen.

De Grote Sinterklaasfilm (2020)

De Sint en zijn Pieten schrikken zich rot als de burgemeester hen vertelt dat het kasteel op instorten staat. De paniek breekt uit: wat moeten ze nu doen? Ze verhuizen tijdelijk naar tenten, maar zitten niet stil. Want klopt het allemaal wel? Staat het kasteel op instorten of is het een list? Tijd om het Sinterklaasfeest te redden!

De Club van Sinterklaas en het Grote Pietenfeest (2020)

Sinterklaas wil de Pieten verrassen met een groot Pietenfeest. Een fantastisch plan dat uitmondt in een kleine ramp wanneer Coole Piet van het dak valt. De volgende ochtend kan niemand hem nog vinden. Maar zonder Coole geen feest! Kunnen ze het feest nog op tijd redden?

De Club van Sinterklaas: waar is het Grote Boek van Sinterklaas? (2019)

Terwijl Sint en zijn Pieten zich voorbereiden op Pakjesavond wordt plots het Grote Boek gestolen. En niet alleen van Sinterklaas: ook de Kerstman raakt zijn boek kwijt. Ze besluiten samen te werken om de dader op te sporen. Intussen probeert hij, Guus Blik – eigenaar van de grootste speelgoedfabriek in Nederland – de rijkste man van Nederland te worden. Sinterklaas en de Kerstman zouden helemaal niks gratis moeten weggeven, vindt hij. Maar of het hem lukt?

De Club van Sinterklaas: Sinterklaas en de vlucht door de lucht (2018)

De rijke Floor is flink verwend en vindt het maar raar dat ze geen zwembad vol chocolademunten krijgt van Sinterklaas. Haar vader doet intussen alles wat hij kan om zijn nuffige dochter tevreden te houden. Hij gaat zelfs zover dat hij besluit Sinterklaas met een list te ontvoeren. Maar of dat nu de oplossing is…

De Club van Sinterklaas: Sinterklaas & het gouden hoefijzer (2017)

Bloem is dol op Amerigo en vraagt aan Sinterklaas of ze niet eens een rondje op zijn rug mag rijden. Tijdens de rit verliest het paard van Sint één van zijn gouden hoefijzers – die ervoor zorgen dat hij op het dak kan. Ze moeten dus op zoek gaan naar het hoefijzer en/of een oplossing, anders kunnen ze straks geen Pakjesavond meer vieren.

Theatershows van Sinterklaas op Videoland

De Club van Sinterklaas: Dak vol Verrassingen (2023)

Deze theatershow werd vorig jaar exclusief uitgezonden in verschillende vestigingen van Pathé, maar staat nu ook op Videoland. Leef mee met de Sint en zijn Pieten in dit spannende avontuur.

Vanaf 29 november 2023 op Videoland.

De Mega Sint Show (2022)

In de Mega Sint Show zingen Party Piet Pablo en love Piet hun grootste hits. Ze maken er één groot feest van, maar meneer Van Driel probeert het feest te verpesten: hij wil heel graag Sint 2.0 worden. Sint en de Pieten moeten samenwerken met alle kinderen om hem tegen te houden.

De Club van Sinterklaas: Herrie in de Stal (2022)

Wanneer het paard uit logeren is, staat de stal van Ozosnel leeg en nemen de Pieten er een kijkje. Ze ontdekken drie vreemde dieren in de stal. Het wordt een kunst om deze drie voor Sinterklaas te verbergen, want niemand mag zomaar in de stal van Ozosnel komen. Lukt het de Pieten om de dieren verborgen te houden?

De Club van Sinterklaas: Feest in het Kasteel (2021)

De grote pepernotenwedstrijd is eindelijk begonnen en het draait allemaal om de nieuwe uitvinding waar Coole Piet het hele jaar aan heeft gewerkt: een magische bol die vertelt of een kind lief of stout is. Bij de lieve momenten kleurt de bol groen, bij stoute momenten rood. Als het publiek wordt gevraagd iets stouts te doen, gebeurt er helemaal niets. Totdat Coole Piet zelf iets stouts doet.

Sinterklaasfilms op Pathé Thuis

Heb je geen Videoland maar wil je de bovenstaande films toch kijken? Dan vind je hier:

De Grote Sinterklaasfilm: Gespuis in de Speelgoedkluis (2022) *

Hugo Hogepief krijgt een belangrijke taak: hij moet op de sleutelring passen met daaraan de sleutel van de speelgoedkluis. Maar het gaat natuurlijk verschrikkelijk mis: Hugo valt, weet niet meer wie hij is en wordt vervolgens ook nog eens ontvoerd door twee gemene boeven. Alle Pieten moeten heel hard samenwerken om te zorgen dat Pakjesavond gered wordt!

 • De Club van Sinterklaas en de Race tegen de Klok (2022)
 • Sinterklaas en Koning Kabberdas (2021)
 • De Club van Sinterklaas en het Vergeten Pietje (2021)
 • De Grote Sinterklaasfilm – Trammelant in Spanje (2021)
 • De Club van Sinterklaas en het Grote Pietenfeest (2020)
 • De Grote Sinterklaasfilm (2020)
 • Waar is het Grote Boek van Sinterklaas? (2019)
 • Sinterklaas en de vlucht door de lucht (2018)
 • Sinterklaas & het gouden hoefijzer (2017)

Sinterklaasseries op Videoland

De Club van Sinterklaas – Geheimen van de Sint (2022)

In dit tweede seizoen nemen de meiden je mee en vertellen je hoe het nu zit met al die geheimzinnigheid rond Sinterklaas: van een geheime kamer tot wie waar woont in het kasteel.

De Club van Sinterklaas – Pietendiploma (2021)

Seizoen 1 draait om de meiden van KADO die hun Pietendiploma moeten halen. Er is alleen één probleempje: ze hebben hoogtevrees! Hoe gaan ze dat nu weer oplossen? De afleveringen duren ca. 10 minuten.

De Pepernotenclub (2018)

Superleuk voor kinderen die dol zijn op YouTubers: Vlogpiet en Prankpiet zijn per ongeluk alle verlanglijstjes kwijtgeraakt, maar zijn bang om het aan Sinterklaas te vertellen. Om hun probleem op te lossen, schakelen ze de hulp in van verschillende bekende YouTubers in de hoop Pakjesavond te kunnen redden.

Sint & Co – Het verdwenen boek (2017)

In korte afleveringen van ca. 10 minuten draait dit seizoen van Sint & Co alles om het boek van Sinterklaas. De boeven Druif en Pit zijn namelijk van plan dat te stelen. Lukt het de Pieten en Sinterklaas om dit op tijd te ontdekken en te voorkomen?

Sint & Co – De verdwenen sleutel (2016)

Slim en Pret, twee Pietenleerlingen, willen dolgraag aan de slag met het echte werk. Ze balen dus dat ze nog moeten wachten tot het zover is en dat ze eerst hun school moeten doorlopen. Maar dan raakt de sleutel van de pakjeskamer kwijt. Ze aarzelen geen moment en gaan op zoek. Zullen ze de sleutel terugvinden?

Sinterklaasmuziek op Videoland

 • De Club van Sinterklaas (videoclips) – seizoen 3 staat vanaf nu op Videoland
 • Minidisco Sinterklaas
 • Sinterklaas en de Liedjespietjes
 • De Grote Sinterklaasfilm – De leukste liedjes

Genoeg te zien dus komende maanden. Kunnen jouw kinderen ook niet wachten om weer allerlei Sinterklaasfilms te kijken? En welke film gaan jullie zeker opzetten?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven