5 toffe sieradentrends voor komende zomer

Nu de zon weer vaker schijnt en we onze weg richting het terras hebben teruggevonden, is het tijd om weer lekker te gaan shoppen! Daar horen natuurlijk ook mooie nieuwe sieraden bij. Benieuwd naar de laatste trends? In dit artikel vind je er vijf die niet mogen ontbreken in het straatbeeld komende zomer!

De leukste sieradentrends voor komende zomer

Hartjes

De meest liefdevolle trend van allemaal is toch wel deze: de hartjes. Die ga je zeker overal terugzien komende zomer. Zo vind je ze bij Zinzi in de vorm van prachtige gouden sieraden met lieve details. Denk aan gouden oorknopjes in de vorm van een hartje, een ketting met hartvormige hangertjes of hartenbedels voor aan je oorringen. En wat dacht je van een hanger in hartvorm met edelstenen? Kortom, je kan hier prima mee combineren, ongeacht je smaak (groots of juist minimalistisch).

Parels

Een meer klassieke trend die komende lente en zomer veel voorbij gaat komen: (imitatie)parels. Dat kan in de vorm van een tijdloze parelketting, maar ook als detail aan kleding of verwerkt in grotere oorringen. Verder zie je de parel ook terugkomen in de vorm van een enkele parel (als hanger aan je ketting en in een oorknopje).

More is more

Hiermee bedoelen we niet dat je je komende zomer vol mag hangen met sieraden. Maar één statement piece is wél de bedoeling. Kies voor een tof opvallend sieraad waarmee je echt de aandacht trekt en houd de rest bescheiden. Bijvoorbeeld een armband in kunstzinnig, abstracter design. Of een waanzinnige ketting. Durf jij?

Punk

Herfst 2022 kwam punk al op, nu kunnen we wel zeggen dat deze trend steeds zichtbaarder wordt. Punk mag kleur hebben, maar dan wel in combinatie met gescheurde broeken, leer en zilver. Het is als geen ander een substroming waarin je echt jezelf mag zijn, los van wat de wereld verwacht. Dat maakt het extra leuk om je lekker uit te leven. Gaat een hanenkam je nog net iets te ver? Studs en chokers kunnen waarschijnlijk wel en die komen gelukkig in verschillende vormen. Van subtieler tot heftig.

Bloemen

Om maar weer iets zachter af te sluiten: bloemen passen ook helemaal bij het huidige tijdsbeeld. Het kan een roos in je haar zijn, bloemen in je oren, een subtiele broche of juist een fleurige hanger – net wat jij mooi vindt.

Wat is jouw favoriete sieradentrend voor lente/zomer 2023?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Ayman alakhras – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven