De tofste sieradentrends voor 2020/2021

Met de rare zomer die we achter de rug hebben, is het toch lekker dat we iets meer in het normale leven zitten. En daar hoort natuurlijk ook shoppen bij! Nieuwe sieraden zijn altijd leuk om jezelf cadeau te doen, toch? Maar wat zijn de sieraden trends voor komend seizoen? Wij zochten het voor je uit.

Sieraden trends: algemeen

Hoewel de zomer zo goed als achter de rug is, verdwijnt de kleur gelukkig niet uit ons leven. Dat heeft alles te maken met de redelijk nieuwe, opkomende kledingstijl die ook wel ‘indie’ wordt genoemd. Vaak gecombineerd met bohemien. Ook in statement oorbellen en andere sieraden zie je meer kleur terug, ter aanvulling op zilver en goud. Onze favoriet? De kralenkettinkjes die je meenemen naar een zomerse dag, liefst op een fijne vakantiebestemming – ook al hebben we die afgelopen jaar veel minder bezocht dan andere jaren.

Het is een trend die we misschien nog wel kennen vanuit onze eigen jeugd en daarmee toch weer wat van toen naar nu haalt. Je mag in najaar/winter 2020/2021 ook lekker combineren. More is more: van oorbellen en rijen armbanden tot niet die ene zilveren ring, maar meerdere, wat je in de lente al zag, en verschillende kettinkjes bij elkaar. Dit seizoen belooft dus vooral lekker opvallend te worden en geeft je de kans om uit te pakken.

Deze sieradentrends voor 2020/2021 wil je niet missen

Indie

Een nieuwe sub-stroming binnen de mode is de ‘indie’/boho kledingstijl. Wat het inhoudt? Kleurrijke items, vrolijk en prachtige details. In de sieraden van komende tijd ga je dit ook meer terug zien. Denk aan kettingen met kleine kraaltjes in verschillende felle kleuren, opvallende armbanden en mooie oorbellen. En het leuke? Dit kan prima worden gemixt met het zilver en goud dat je waarschijnlijk al had liggen.

Persoonlijke sieraden

Gouden kettinkjes met je naam? Nee, de persoonlijke sieraden van 2020/2021 zijn verfijnder en passen bij de minimalistische trend die al een tijdlang hot is. Het gaat meer om een subtiele hanger in de vorm van je sterrenbeeld, de eerste letter van je naam of iets anders dat echt bij jou past.

Statement

Een fijne trend voor komend seizoen is die van de statementoorbellen. Je mag je lekker uitspreken met je sieraden en dat is een fijne tegenhanger van het minimalisme (wat je nog altijd veel ziet). Denk aan mooie zilveren oorbellen in verschillende vormen (al dan niet door elkaar heen) en grovere materialen. Ook de chokers van vorig jaar maken plaats voor een meer uitgesproken variant. Durf je echt uit te pakken? Kies dan voor één statement oorring.

More is more

Hoewel minimalistische vormen in trek blijven, is more echt more komend jaar. Denk aan verschillende armbandjes op een rij, meerdere ringen of kettingen en zelfs twee verschillende oorbellen. Die laatste hoeven dus niet te matchen en mogen asymmetrisch zijn. Leef je lekker uit en draag wat je wil!

Edelstenen

Je ziet ze overal: om je gemoedstoestand te beïnvloeden met de juiste stenen, maar ook in oorbellen en kettingen. Edelstenen zijn niet weg te denken! En het voordeel van deze veelzijdige trend? Je kan hem overal (bij) dragen. Zowel tijdens een chique gelegenheid als die lekkere nazomerdag op het strand.

Wat vind jij de leukste sieraden trend voor het komende seizoen (2020/2021)?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Afbeelding, George Rudy – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven