Sieraden met betekenis | 3 momenten in je leven waarop een sieraad de hoofdrol speelt

Sieraden zijn ontzettend persoonlijk: qua smaak, vormgeving en detaillering moet het echt bij je passen. Maar er zijn nog een aantal redenen die sieraden zo speciaal maken. In dit artikel vind je 3 bijzondere gelegenheden waarbij ze de hoofdrol spelen. We zijn heel benieuwd naar jullie verhalen. Laat je het ons weten in de reacties?

Sieraden met betekenis: 3 speciale momenten

Een sieraad met gravure

Sieraden graveren, zoals een prachtige armband met naam is dé manier om een ‘gewoon’ sieraad nog persoonlijker en specialer te maken. Een mooie, en misschien wel de meest gebruikte, reden is natuurlijk de liefde: denk aan de allereerste ontmoeting met je man of jullie trouwdatum. Maar er is zoveel meer. Zo kan je na het overlijden van een dierbare zijn of haar naam en geboortedatum op deze bijzondere manier vastleggen. Op die manier draag je iemand als het ware altijd bij je.

Het soort sieraad maakt voor de gravure in principe niet uit. Ringen zijn de meest gegeven gegraveerde sieraden, maar ook kettingen (denk aan een speciaal hangertje), armbanden of zelfs oorbellen zijn een optie. Kijk naar de mogelijkheden op de website en kies een tekst die bij de situatie en de persoon past.

Tip! Kies ook voor een lettertype dat past bij de gebeurtenis waarnaar je verwijst met de gravure. Bij een vrolijk moment, zoals een eerste ontmoeting of trouwdag, kies je vaak sneller voor een vrolijker lettertype dan ter nagedachtenis.

Merel: ‘Na het overlijden van Nova wist ik dat ik iets speciaals wilde halen ter nagedachtenis. Het is uiteindelijk een ring geworden die ik nagenoeg nooit af doe. Hij bevat vier kristallen en in het midden groene toermalijn, een steen met veel positieve betekenissen (zoals het aantrekken van voorspoed en welvaart, het stimuleren van moed, doorzettingsvermogen en hij geeft kracht). Ik vond met name het doorzettingsvermogen wel passend bij de situatie. Na het overlijden van je kind kan je daar niet genoeg van hebben. Ook de vier kristallen (voor de vier kinderen bij ons) en in het midden de toermalijn, als symbool voor Nova, passen mooi. De ring is me ontzettend dierbaar. Vooral omdat haar naam en geboortedatum erin staan: zo is ze op een bepaalde manier altijd een beetje extra bij me.’

Sieraden als cadeau bij een speciale gebeurtenis

Belangrijke mijlpalen mag je vieren – al dan niet met sieraden. Zo is het in bepaalde culturen heel gebruikelijk om bij de geboorte een sieradenset cadeau te doen. Maar je kan natuurlijk bijvoorbeeld ook op een later moment in het leven iets moois halen. Zoals speciale oorbellen kopen om te vieren dat je dochter geslaagd is, een mooie ketting cadeau doen met Moederdag of juist samen een armband kopen waarmee jullie altijd een beetje samen zijn. De ontvanger van dit cadeau zal deze sieraden koesteren omdat het doet herinneren aan dat ene speciale moment in zijn of haar leven en aan de persoon die het gaf.

Geërfd sieraad

Tot slot zijn sieraden die je van iemand erft natuurlijk ontzettend dierbaar. Zeker wanneer de ander heel dichtbij je stond, kan een bepaalde ring of ketting een nostalgisch gevoel oproepen en je met een glimlach laten terugdenken. Dit soort sieraden zal je wellicht niet dagelijks dragen – je moet er immers niet aan denken dat je ze kwijtraakt, maar eerder bewaren in een sieradendoosje. Het idee dat de ander dit sieraad ooit ook droeg, geeft een mooie, symbolische verbintenis.

Wat is jouw meest bijzondere sieraad?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven