Shoppen voor je man? Maak het je makkelijk met deze tips

Shoppen voor je man – je kan het zien als ongeëmancipeerd, wij noemen het efficiënt. Het leuke aan winkelen voor je partner is vooral dat je hem niet hoeft te laten winkelen tegen zijn zin in én dat je kunt voorkomen dat hij plots trots voor je staat met een synthetisch drakenoverhemd 😉 Goed, zonder gekheid: als jullie thuis de verdeling kiezen waarbij jij gaat winkelen voor je man, dan is het handig om goed voorbereid op pad te gaan. Met de onderstaande tips boek je gegarandeerd succes!

Handige tips als je gaat shoppen voor je man

Maak een lijstje met zijn maten

Zeker als je niet met grote regelmaat winkelt voor je man en naast zijn maten ook die van de kinderen nog eens exact moet onthouden, is het handig een lijstje bij te houden. Kan gewoon in je telefoon, zodat je hem altijd bij je hebt. Welke maten je nodig hebt?

  • Broekmaat
  • Shirtmaat (dit geldt voor zowel ondershirts, als deze Beeren T-shirts, die je draagt onder je overhemd als ‘normale’ T-shirts die hij als kleding draagt)
  • Boordmaat van zijn overhemden
  • Ondergoed
  • Sokken
  • Schoenen

Tip! Als je man bepaalde favoriete merken heeft, kan het handig zijn deze specifieke maten ook te noteren. Zo vallen merken die zich richten op de Amerikaanse markt vaak net even anders dan de merken die hun doelgroep met name in het Middellandse Zeegebied hebben zitten. Schrijf deze dus ook op in het lijstje. Controleer ook af en toe of de maten nog kloppen.

Bestel eens in de zoveel tijd vaste items

Voor een overhemd zal je misschien samen op pad moeten, maar zaken als sokken en ondergoed kan je prima tussendoor bestellen. Maak daar een jaarlijkse gewoonte van. Houd ook in je achterhoofd dat goedkoop meestal duurkoop is. Ga liever voor een kwaliteitsmerk, zoals Beeren ondergoed, en bestel meteen voor het hele gezin nieuwe items. Het voordeel van jaarlijks een bestelrondje is dat je altijd goed ondergoed in de kast hebt liggen. Wat niet meer past of versleten is, doe je in de textielbak.

Schrijf zijn voorkeuren op

Heeft je man echt een hekel aan shoppen terwijl jij er juist dol op bent? Noteer dan, eventueel in datzelfde lijstje als hierboven, waar hij van houdt. Printjes of juist liever effen kleding, welk materiaal wel en absoluut niet, maar ook welke merken hij prettig vindt dragen. En nu weet je het meeste doorgaans vanzelf na een langdurige relatie, toch is het handig om het even ergens op te slaan.

Shop zoveel mogelijk online voor je man

Heb je een man die echt een hekel heeft aan winkelen? Houd het dan waar mogelijk online. Tegenwoordig kan je hier alles vinden, van spijkerbroeken tot overhemden en ondergoed. Maak het jezelf en hem dus niet moeilijker dan nodig. Kan hij de tijd en energie die hij overhoudt mooi besteden aan iets leukers om je te bedanken 😉

Houd het simpel en overzichtelijk

Wil je bepaalde items toch nog eventjes aan hem laten zien voor je op de bestelknop drukt? Zorg dan dat je de winkelmand al helemaal hebt gevuld, zodat hij gemakkelijk kan zeggen wat hij wel of niet zou willen. Dat bespaart jullie allebei tijd. Het scheelt als je de meeste kleding bij één winkel kunt vinden, zodat hij niet vijf mandjes hoeft door te spitten en jij ook meteen weer door kunt.

Shop jij voor je man? Wat is jouw gouden tip?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©FotoAndalucia – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven